2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64195$

MALATYA’NIN İL OLUŞUNUN 101. YILI SERGİSİ AÇILDI


MALATYA’NIN İL OLUŞUNUN 101. YILI SERGİSİ AÇILDI
BAŞKAN GÜRKAN: BÜTÜN SANATÇILAR BİZİM DEĞERLERİMİZDİR



Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler DaireBaşkanlığı ile MAFSAD işbirliğinde düzenlenen ‘Malatya’nın il oluşunun 101.Yılı Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Sergi açılışında kısa bir konuşma gerçekleştiren MAFSADBaşkanı İnan Orhan yaptığı konuşmada, “Sanata ve Sanatçıya destek olan SayınBaşkanımız Selahattin Gürkan’a bu tür sanatsal faaliyetlere destek olduğu içinteşekkür ediyorum. Fotoğraf yarışmaları ödül vermek için değil yaşadığımızşehrin doğal güzelliklerini, tarihi mekânlarını, mimarisini ve yaşanabilir birşehir olduğunu anlatabilmek ve aynı zamanda bizden sonraki nesillere bir belgeolarak bırakılmasıdır. Bunun için yapılan ‘Dört Mevsim Malatya’ konulu fotoğrafyarışması Malatya’mız için çok kıymetlidir. Pandemi döneminde yapılmasınarağmen 40 ilden 115 fotoğraf sanatçısının 479 fotoğrafla katıldığı yarışmamızneticelenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 37 fotoğraf ödül almaya hakkazanmıştır” dedi.

Malatya’nın resmi olarak il oluşunun 101. Yıl dönümüdolayısıyla gerçekleştirilen sergi açılışında olmaktan duyduğu mutluluğu ifadeeden Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Malatya’nın il oluşunun 101. YılınıBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız ile MAFSADtarafından düzenlenen sergiyle kutlamaktayız. Malatya Anadolu’yu Anayurt yapandestan şehirdir. Geçmiş dönemlere de baktığımız zaman insanlık medeniyetininbaşladığı, tohumlandığı, yeşerdiği, filizlendiği ve meyve verdiği bir mekânolmuştur. Resmi anlamda il oluşunun 101. Yılı olması münasebetiyle fotoğrafsanatçılarının ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler DaireBaşkanlığı tarafından düzenlenmiş olan bu fotoğraf sergisinin Malatya’mızahayırlı olmasını temenni ediyorum. Fotoğraf sergisine katılan fotoğrafsanatçılarımızı da tebrik ediyorum. Sanat sanat içindir anlayışı içerisindeyapılarsa bir anlam kazanır. Sanatın gösteriş için, manşet için makam içinyapılması doğru bir yaklaşım değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk derki‘Sanatsız kalan milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ ifadesinikullanmıştır. Bütün sanatçılar bizim değerlerimizdir. Bu serginin Malatya’mızave hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sergiye katılan fotoğrafçılaraMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından katılımbelgesi verildi. Daha sonrasında sergi açılışı yapılarak, sergi katılımcılartarafından gezildi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!