2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9617.34
  • BTC
    65311.72$

YİMPAŞ binasındaki çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan,


YİMPAŞ binasındaki çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan,


“YAPILAN İŞLERLE İLGİLİ ALNIMIZ AÇIK, YÜZÜMÜZ AKTIR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,güçlendirme çalışmalarının devam ettiği YİMPAŞ binasında incelemelerde bulundu.

Yıllardır Malatya’da atıl durumda bekleyen ve daha sonrasındaMilli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesine devrigerçekleştirilen YİMPAŞ binasında güçlendirme çalışmaları devam ediyor. BaşkanGürkan, çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak ilgili müelliffirmadan bilgiler aldı.

Yıllardır atıl durumda bekleyen ve ölü yatırımken BüyükşehirBelediyesi tarafından Malatya’ya ve ülkeye katma değer üretecek olan YİMPAŞbinasında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Gürkan, “YİMPAŞ, yıllardanberi kendi kaderine terk edilmiş, hep söylem olarak ifade edilmiş, ağlanmış amabir türlü neticeye müessir olacak bir adım atılamamış, bir yapı. Büyük biryapı. Tabi YİMPAŞ alanında beş yıldızlı bir otel, yüzme havuzları, kapalıgarajları, alış-veriş merkezleri, sanat merkezleri, gençlik uygulama merkezlerivar. Diğer taraftan da otopark ve çevre düzenlemeleriyle birlikte güzel biryer. Burası Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir yer. Çevre ŞehircilikBakanlığımız tahsis noktasında bizimle birlikte ortak çalışarak, buranın bizedevrini sağladılar. Biz de yine yap-işlet-devret formülü ve anlayışı içerisindegenel anlamdaki çağrılarımıza bu işlerle ilgilenen İzmir’de bir iş insanımızıncevap vermesi neticesinde burada yapılan çalışmalar başladı. Bizim buradabelediye olarak %10 gelirden hakkımızı alacağız. Geri kalan gelirlerin hepsiMilli Emlak’a verilecek.

Ayrıca YİMPAŞ alanında gençlik merkezimiz, spor merkezimiz,sanat merkezimiz ve ayrıca otelde de bir kontenjan hakkımız olacak. Dolayısıylaburası ölü yatırımken, topluma ve Malatya’nın ekonomisine katma değer üretecek,hem devlete gelir sağlayacak, hem burada bu güzelliğe ihdas edecek, hem debelediye gelir sağlayacak. Bunun altında başka bir şey arayanlar, ‘öküz altındabuzağı aramak’anlamındadırlar.Yapılan işlerle ilgili alnımız açık yüzümüz aktır. Bu memlekete bu hizmetlerinyapılması gayet açık ve şeffaf ihaleler neticesinde olmuştur. Dolayısıyla eğervatandaşlarımız içerisinde bir yanlış anlama varsa hem burada gelip yerindeincelemek, görmek ve değerlendirmek için yaptık. Şu andaki bütün çalışmalarilgili yerli firma tarafından yürütülmektedir. Buraya toplamda harcanan 150milyonun üzerinde bir rakamdır. Yani Malatya’ya bir iki yıl gelir almadan 150milyon parayı harcayacak, Malatya’nın ve ülkenin ekonomisine katma değer üretecek”diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!