2024 ak parti
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62965.262$

BATTALGAZİ’DEKİ TARİHİ MEKANLARDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


 BATTALGAZİ’DEKİ TARİHİ MEKANLARDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Battalgazi ilçesinin Eskimalatya mahallesinde bulunan ve vatandaşlar tarafından 'Korku Ocağı' olarak ta bilinen 'Koca Vaiz Baba Türbesi' ile tarihi Ulu Cami’de, onarım ve restorasyon çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.


Yaşanan aksaklıklar nedeniyle restorasyonu yarım kalan veBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun girişimleri sonucundaçalışmalarına yeniden başlanılan Koca Vaiz Baba Türbesi ve 24 Ocak depremindensonra hasar gören tarihi Ulu Cami’yi yeniden güzel günlerine dönmesini sağlamakamacıyla başlatılan onarım ve restorasyon çalışmaları, Vakıflar Bölge Müdürlüğüekipleri tarafından sürdürülüyor. Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak mekanıhaline gelen Battalgazi’deki Koca Vaiz Baba Türbesi’nde sağlamlaştırma,bütünleme ve yenileme çalışmaları devam ederken, minare kısmındaki çalışmalarıntamamlandığı öğrenildi.  Türbe’nin içkısmındaki çalışmaların da devam ettiği gözlenirken, tarihi Ulu Cami’de deçalışmaların yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.

BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’YİMEDENİYETLERİN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Restorasyon çalışmaların aralıksız şekilde devam ettiğinibelirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “2020 yılının Ocak ayındayaşadığımız depremden, hepimizin de şahit olduğu üzere Battalgazi’miz önemliölçüde etkilenmişti. Etkilenen tarihi eserlerimizden bir tanesi de SelçukluHükümdarı Alaaddin Keykubat zamanında 1224 yılında inşa edilen Ulu Cami’miz.Depremden hemen sonra girişimlerimiz sonunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yetkililerbölgemizi ziyaret ettiler. Battalgazi diyince aklımıza kültür ve medeniyetgeliyor. Battalgazi'miz her alanda güzide bir ilçedir. Turizm potansiyeliyüksek bir ilçeyiz. Battalgazi'mizin sınırlarında Kervansarayımız, Ulu Camimiz,Kanlı Kümbet, Poyraz Konağımız, Şahabe-i Kübra Medresemiz, Arslantepe Höyüğü'müzve diğer bütün tarihi alanlar ilçemizde yer alıyor. Battalgazi Belediyesiolarak bizde kültürümüzü ayağa kaldırmak, medeniyetimizin hangi noktalarageldiğini görme ve gösterme noktasında Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile restorasyonçalışmalarımızı beraber başlattık. Çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. Geçmişzamanda restorasyonunda sıkıntılar yaşanan Koca Vaiz Baba Türbesi’ndekiçalışmalar da devam ediyor. Battalgazi’yi medeniyetlerin merkezi haline getirmeyolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!