2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ATIK YÖNETİMİ ALANINDAKİ HİZMETLERİNE ‘ATIK İLAÇ KUTUSU’ PROJESİNİ DE EKLEDİ


YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ATIK YÖNETİMİ ALANINDAKİ HİZMETLERİNE ‘ATIK İLAÇ KUTUSU’ PROJESİNİ DE EKLEDİ


Yeşilyurt’taAtık İlaçlar Çöpe Gitmeyecek

Daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için atık yönetimikonusundaki çalışmalarını yoğunlaştıran Yeşilyurt Belediyesi, tarihi geçmişilaçların çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere ‘Atık İlaç Kutusu’projesini başlattı. İlçedeki eczanelere yerleştirilecek kutularda toplanacak ilaçlar,mevzuata uygun şekilde bertaraf edilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 5 Haziran DünyaÇevre Günü dolayısıyla Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafındanbaşlatılan ‘Atık İlaç Kutusu’ projesi kapsamında Zaviye mahallesindekieczanelere atık ilaç kutularını teslim etti.

Doğa ve insan sağlığının korunması adına hayata geçirdikleriprojelerine bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, ‘Atık İlaç Kutusu’ projesiyle atık ilaçların doğaya veinsan sağlığına zarar vermeden imha edilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Doğaya karışan atık ilaçların sağlık ve çevre için cidditehdit oluşturduğunu hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sonkullanma tarihi dolmuş veya çeşitli nedenlerle kullanılamayacak hale gelmişatık ilaçların çöpe ve kanalizasyon sistemine atılması, ekolojik dengeye çokciddi zararlar veriyor. Toprağa ve yeraltı sularına karışan bu atıklar,yediğimiz besinler ve içtiğimiz sularla bize tehlike olarak geri dönüyor. Buzararları önlemek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla; Eczacılar Odamızında destekleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ‘Atık İlaçKutusu’ projemizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sıfır Atık Müdürlüğüekiplerimiz tarafından ilçemizdeki toplam 91 eczanemize atık ilaç kutularıyerleştirilip; kullanım süresi biten, kırık ve bozulmuş atık ilaçları kontrollübir şekilde toplayarak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimize getireceğiz. Buradayapılacak işlemlerin ardından ülkemizde bu işleri yapan, belgeli ve lisanslı bertaraftesislerine ulaştırıp, mevzuatlara uygun şekilde imha edilmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızında gereken hassasiyeti gösterip, atık ilaçlarını kutulara bırakarak doğasağlığının korunması noktasındaki hizmetlerimize destek vereceklerineinanıyoruz. Projeyi başlatan Sıfır Atık Müdürlüğümüze, desteklerini esirgemeyenEczacılar Odamız ve tüm eczane sahipleri ile çalışanlarına teşekkürlerimisunuyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Çınar, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve 1.SınıfAtık Getirme Merkezi gibi yatırımların yanı sıra yeşil alanlar, fidan dikimi, temizlik,çevre düzenleme, hafriyat ve çöp toplama gibi hizmetlerle doğa sağlığınınkorunmasına yönelik yatırımları Yeşilyurt’lularla buluşturmaya devamedeceklerini söyledi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez ise, YeşilyurtBelediyesinin başlattığı projeden büyük bir memnuniyet duyduklarını söylerken,“ Hastalarımızdan ‘evimizde biten ilaçlarımızı ne yapabiliriz, çöpe atmakistemiyoruz’ diye bize ciddi geri dönüşleri oluyordu.Atık ilaçlar ciddi birkimyasal atık ve kanserojen etkisi yapıyor, toprakla, havayla ve suylakarışması çok tehlikeli bir durum.Çöpe atılan ilaçların hem ekolojik dengeyihem de insan sağlığına vereceği ciddi zararların önüne geçmek hedefiyleYeşilyurt Belediyesinin başlattığı bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz.Belediye Başkanımıza da bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Eczane sahipleri ve vatandaşlarda ‘Atık İlaç Kutusu’projesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerinisundular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!