2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2512.6
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64261.49$

BAŞKAN ÇINAR’IN YENİ DÖNEM VAATLERİNDEN YEŞİLYURT GÜREŞ SAHASININ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI


BAŞKAN ÇINAR’IN YENİ DÖNEM VAATLERİNDEN YEŞİLYURT GÜREŞ SAHASININ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI


“Bölgenin ÇehresiniDeğiştirecek Özel Bir Yatırım”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönemvaatlerinden olup, Kiraz Festivallerinin açılış törenleri, karakucak güreşlerive farklı etkinliklere uzun yıllardır ev sahipliği yapması nedeniyle Çırmıhtıile özdeşleşmiş Güreş Sahası ile Ahmet Atılgan Parkının olduğu bölgede hizmetesunulacak Yeşilyurt Güreş Sahasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında gerçekleşen töreninin açılışkonuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un turizmpotansiyelinin hareketlenmesine katkı sunacak yatırımlara Yeşilyurt GüreşSahasını da ekleyecek olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Seçimlerde ki vaatlerini büyük bir emek ve gayretleçalışarak vatandaşların hizmetine sunmaya devam ettiklerini ifade edenYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihi karakucak güreşlerinin yanı sırasosyal, kültürel ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapacak şekilde yenidendizayn edilecek olan Güreş Sahasıyla bölgenin tanıtımına güçlü bir destek dahasunacaklarını ifade etti.

Yeşilyurt Güreş Sahasının iç ve dış mimarisinin yanı sırasportif ve sosyal mekanlarıyla etkileyici bir görüntüye sahip olacağınıbelirten Başkan Çınar, “31 Mart 2019’daki mahalle seçimlerde taahhüt ettiğimiz45 vaadimiz arasında yer alan ‘Yeşilyurt Güreş Sahası’ projemizin temeliniAllah’a şükürler olsun ki bugün kıymetli misafirlerimizin teşrifleri ileatıyoruz.Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmeninonurunu yaşıyoruz. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tümkatılımcılara öncelikle teşekkür ediyorum. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimizancak pandemi nedeniyle iki yıllık süreçte iptal ettiğimiz KirazFestivallerimizde gerek açılış törenleri gerekse de karakucak güreşlerimize veçeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan, bölgeyle özdeşleşmiş Güreş Sahamızıngeleneksel yapısını ve anlayışını modern bir projeyle ön plana çıkartacağız.İlçemizineski yerleşim yeri olan Çırmıhtıyı ziyaret edenlerin doğal güzellikleriylebirlikte huzurlu ve sakin bir yapıya sahip olması nedeniyle tercih ettikleriancak yenilenmesine büyük bir ihtiyaç duyulan Ahmet Atılgan Parkımız ile GüreşSahamızı, bölgemizin güzelliklerine yakışır bir hüviyete inşallahulaştıracağız.Alanın etrafındaki binaların depreme dayanıksız olması nedeniylegerekli kamulaştırma işlemlerinden sonra alanı da genişleterek projemize hız verdik.”dedi.

Yeşilyurt Güreş Sahası projesini onaylayan Gençlik ve SporBakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile destek sunan herkese teşekkürlerini sunanBaşkan Çınar, “ İlçemizin kültürel ve sportif geçmişinde karakucak güreşlerininayrı bir yeri vardır. Buradan yetişen nice pehlivanlar ve sporcular, MilliTakım formasıyla uluslar arası turnuvalarda önemli başarıların altına imzaattılar.Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenleyemediğimiz karakucak güreşleriniönümüzdeki yıl baştan aşağıya yeniden modernize edeceğimiz buradaki sahamızdayapmayı hedefliyoruz.Yaklaşık 30 yıl önce inşa edilen ancak ihtiyaçlara cevapvermeyen ve atıl bir görüntüye ulaşan buradaki sahamızı yılın her dönemindesportif aktivitelerin ve kültürel etkinliklerin yapılacağı bir görüntüye ulaştırıp,buraya daha cazip hale getireceğiz. Sahanın yan tarafındaki dereyide ıslahederek burada topyekün bir değişim gerçekleştiriyoruz. Ödüllü projemizYeşilyurt Kentsel Tasarım projemizin devamı niteliğinde olan buradakiyatırımımız, bölgeye hem büyük değerler katacak hem de daha da güzelleşmesineve tercih edilmesini sağlayacak. Amacımız; Yeşilyurt’un var olan güzelliklerinegüzellikler katmak, başarı çıtasını daha iyi bir noktaya çıkarmaktır. Bubölgede yaptığımız yatırımlara ayrı bir değer katacak olan yeni güreş sahamızınhizmete girmesiyle bölgemizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına da desteksunmuş olacağız. Çırmıhtı yakın zamanda ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Burasıyaklaşık 2.500 metrekarelik bir alandı, satın alınan, kamulaştırılan ve Gençlikve Spor Bakanlığına ait alanında eklenmesiyle birlikte yaklaşık 6 dönümlükalanımız hem spor tesisi hem de modern bir sosyal yaşam alanına dönüşecek. Bölgemizintanıtımına büyük bir destek sağlayacak olan projemiz; mimari yapısı, tasarımıve aydınlatmalarının yanı sıra 570 kişilik tribünü, sosyal ve kültürelmekanları, park alanları, kafeteryası, soyunma odaları, otoparkı ve dinlenmealanlarıyla bölgemizin sosyal, sportif, kültürel ve tarihsel zenginliklerininön plana çıkmasını sağlayacaktır.Yeşil alanları, ağaçları ve doğal atmosferiylefarklı güzelliklere sahip, bölgenin hafızası niteliğindeki bu kıymetli bölgenindeğerini, dönüşüm ve yenileme projemizle daha da güzelleştiriphemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.Tabii ki bu değerli yatırımın hayata geçmesindebaşta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımızın,Valiliğimizin, Milletvekillerimizin, Spor Toto Teşkilatımızın, BüyükşehirBelediyemizin, İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüklerimizin ciddi destekleri oldu,buraya bizzat gelip projemizi inceledikten sonra onaylayan Sayın Bakanımızbaşta olmak üzere destek sunan tüm kurumlara şahsım ve hemşehrilerim adınaşükranlarımı sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta ilçemizin gerek fizikseldönüşümü gerekse de sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve eğitimhizmetlerindeki başarı çıtasını yükseltmek adına ekibimizle birlikte vargücümüzle çalışıyoruz. Yeşilyurt Güreş Sahamız şimdiden Malatya’ya, Yeşilyurt’ave Çırmıhtıya hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç’te ata sporu karakucakgüreşlerinin yaşatılması adına önemli bir projenin Yeşilyurt’ta hizmetesunulacağını ifade ederken, “Kültürel ve geleneksel tarihimizde özel birkonumda olan, nice pehlivanların yetiştiği, Kırkpınar gibi dünyanın da takipettiği güzel organizasyonlarla ismini duyuran milli sporumuz karakucakgüreşlerimizin nesilden nesile aktarılması büyük önem taşımaktadır.YeşilyurtBelediyemizde özel bir projeyle bu tarihi sporumuzu gelecek nesillere taşımışolacak, emek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeşilyurt’un eski yerleşim yeri olan Çırmıhtının kadimdeğerlerinin korunmasına yönelik hayata geçen yatırımlardan dolayı YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik eden AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalıise, “ Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri çok güzel hizmetlersunuyor.Lezzet Caddesi başta olmak üzere konaklar, müzeler, sokaksağlıklaştırmaları ve meydan düzenleme gibi hizmetler bu bölgenin değerini önplana çıkartıyor.Ahmet Atılgan Parkı ile Güreş Sahamızın yenilenmesigerekiyordu.Pehlivanımız Hanifi Hocamızın ve mahalle sakinlerimizin de bu yöndeciddi talepleri vardı. Geçen yıl kentimize teşrif eden Gençlik ve SporBakanımızın Belediye Başkanımızın ısrarlıyla burayı ziyaret etmesi ve ortaklaşaburaya güzel bir tesis kazandırma istekleri süreci temel atmaya kadar getirdi. Burayaçok güzel, modern, daha kullanışlı ve ihtiyaçlara tam manasıyla cevap verengüzel bir spor ve park yatırımı kazandırılacak. Çırmıhtımız bu ve benzeri tümyatırımlarla daha güzel hale gelecektir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Güreş Sahasının Yeşilyurt’a hayırlı olmasınıtemenni eden AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ise, “ Yeşilyurt’un korunmasıgereken özel değerlerinin muhafaza edilmesinde Yeşilyurt Belediyemizingayretlerini yakından görüyoruz. Çırmıhtının doğal zenginlikleri, tarihsel vekültürel değerlerinin korunması, atıl vaziyetteki alanların da iyileştirilipyeniden hizmete sunulmasını önemsiyoruz.Belediye Başkanımızı ve ekiplerinihizmetlerinden dolayı kutluyorum. Yeşilyurt’un tüm bölgelerindeki değişim vedönüşüm hizmetleri bizleri onurlandırıyor. Gençleri spora yönlendirecek altyapılar ve tesislerde bu anlamda büyük önem taşıyor.Atıl vaziyette, ömrünütamamlamış olan buradaki Güreş Sahamızın yeniden dizayn edilip sosyal, sportifve kültürel mekanlarla bir kompleks hüviyetine kavuşturulacak olması, Yeşilyurt’undeğerlerine, özelliklerine ve güzelliklerine yeni güzellikler katacağınainanıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar’ınokuduğu duanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından YeşilyurtGüreş Sahasının temeline ilk harç döküldü.

 ‘Yeşilyurt GüreşSahası’ inşaat alanında ERTV ve Vuslat TV’den canlı yayınlanan temel atmatörenine; AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, YeşilyurtKaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya BüyükşehirBelediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, AK Parti ve BBP İl Başkan Yardımcıları,AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti YeşilyurtKadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Başkanları,Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlarkatıldı.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!