2024 ak parti
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2398.6
  • BIST
    10208.79
  • BTC
    59344.11$

ÇIRMIKTI LEZZET CADDESİ ‘YEŞİLYURT AKŞAMLARI’ SOKAK KONSERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI


ÇIRMIKTI LEZZET CADDESİ ‘YEŞİLYURT AKŞAMLARI’ SOKAK KONSERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Tarihi Yeşilyurt Konaklarında Keyifli Anlar Yaşandı


Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle;Yeşilyurt’un kültürel zenginliklerini tanıtmak  ve pandemi döneminde vatandaşlara moralaşılamak amacıyla ‘Yeşilyurt Akşamları’ Sokak Konserleri başlatıldı.İlkprograma ev sahipliği yapan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında seslendirilen yöreseltürkülerle keyifli anlar yaşandı.

Haftanın belirli günlerinde farklı mahallelerde düzenlenecekmüzik dinletilerinde sahne alacak sanatçılar, vatandaşlara pandemi dönemindemoral ve motivasyon aşılayıp, güzel ve neşe dolu anlar yaşatacak.

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlar kapsamındabaştan aşağıya restore ederek Yeşilyurt’un köklü tarihi, doğal zenginlikleri,yemekleri, meslekleri ve sokak oyunlarının tanıtıldığı konaklar ve müzeleredönüşümü sağlanan Çırmıhtı Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konakları,‘Yeşilyurt Akşamları’ Sokak Konserlerinin başlangıç programına ev sahipliğiyaptı.

Tarihi Yeşilyurt Konaklarının etkileyici atmosferindedüzenlenen etkinliği; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt ZiraatOdası Başkanı Doğan Solmaz, Muhtar Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları vebölgedeki kültürel mekânları gezen vatandaşlar takip etti.

Lezzet Caddesinde hazırlanan özel platformda sahne alan gençsanatçılar, seslendirdikleri yöresel şarkılar ve türkülerle katılımcılarakeyifli bir anlar yaşattılar.

Yeşilyurt Akşamları’ Sokak Konserleriyle hem Yeşilyurt’un güzelliklerinitanıtıp hem de pandemi sürecinde vatandaşlara moral aşılayacaklarını ifade edenYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, müzik dinletilerinin ilerleyenzamanlarda farklı mahallelerde düzenleneceğini söyledi.

Sanatsal ve kültürel etkinliklerle Yeşilyurt’un tümzenginliklerini gözler önüne sermeye çalıştıklarını belirten Başkan Çınar, “ KentKonseyimizle işbirliği halinde organize ettiğimiz konser etkinliklerimizeÇırmıhtı Lezzet Caddemizde başladık.1,5 yıl içerisinde depremler, doğalafetler, pandemi süreci ve farklı sıkıntılar nedeniyle oldukça zor günlerdengeçiyoruz.  Vatandaşlarımızın moral vemotivasyonlarını yükseltmek için sokak konserlerine yeniden başlıyoruz.  Yaşanılan zor günleri el birliğiyle,kenetlenerek aşmak içinde sanatın o güçlü birleştirici yanından üst seviyedefaydalanmaya çalışıyoruz.Geçtiğimiz yıllarda farklı bölgelerde düzenlediğimizancak pandemi nedeniyle ara verdiğimiz sokak konserleri ve diğer kültüreletkinliklerimizi sosyal mesafe kurallarına göre yeniden vatandaşlarımızlabuluşturacağız.Sokak  konserlerimizinaçılışını; köklü tarihimizi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmak amacıyla hizmetesunduğumuz Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yaparak, buranın eşsiz atmosferindegüzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık.Konserlerimize burada başladık ancak ilerleyenzamanlarda diğer mahallelerimizde de düzenleyeceğiz.Yerel sanatçılarımızı 7’den70’e bütün hemşehrilerimizle buluşturup, toplumsal dayanışma ruhumuzungüçlenmesine destek vereceğiz. İlerleyen dönemlerde daha büyük organizasyonlaryaparak ilçemizin yaşam standardı yüksek kimliğini daha geniş kesimlereduyuracağız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının üst seviyede olduğugüzel ilçemizin bu güzel hüviyetini korumak ve güçlendirmek için elimizdengeleni yapıyoruz. Bizler her zaman vatandaşlarımızla iç içeyiz, birliktehareket ediyoruz, sevinci de hüznü de birlikte yaşıyoruz. Bizim amacımızbirliktelik ruhumuzu güçlendirip, Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’ta herkesinmutlu ve huzurlu olmasıdır.” dedi.

Başkan Çınar, 11 ve 12 Temmuz günlerinde saat 20:00’deÇırmıktı Lezzet Caddesinde düzenlenecek olan sokak konserlerine tümvatandaşları davet etti. 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!