2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2428.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64214.68$

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR, 17 İLE 44 YAŞ ARASINDAKİ VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU;


YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR, 17 İLE 44 YAŞ ARASINDAKİ VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU;


“AşımızıOlalım, Salgından Kurtulalım”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Koronavirüssalgınıyla etkin ve kararlı mücadele etmenin tek yolu, aşı olmaktır. Salgınınyeniden atağa geçmesini önleyip, yaşadığımız bu zor günleri el ele aşabilmekiçin tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşılama oranı %50 olan 17ile 44 yaş arasındaki vatandaşlarımızın aşılarını bir an olmalarıgerekmektedir.” diye konuştu.

Koronavirüs salgınıyla etkin ve kararlı bir şekilde mücadeleetmek amacıyla Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Malatya Park AVM önündeaçılan aşı standını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler alan YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Haydi Malatya Aşı ol’ sloganı altındabaşlatılan aşı kampanyasında 17-44 yaş arasına yönelik 44.444 birinci doz aşıhedefinin gerçeğe dönüşeceğine yürekten inandığını söyledi.

Yürütülen kampanya hakkında Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar’a bilgiler paylaşan Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Recep Bentli,“ Kampanyamıza destek olmak için standımızı ziyaret eden Yeşilyurt BelediyeBaşkanımız Sayın Mehmet Çınar’a teşekkür ediyorum.17 ile 44 yaş arasındabirinci doz aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızın dört gün içerisinde aşılarınıyaptırmaları halinde bir çekiliş düzenleyeceğiz. Malatya Valiliğimizinorganizasyonunda, Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle  İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu çalışmayıbaşlattık. Burada 44 adet tablet, 144 adet Motaş kartı ile 244 adet YeniMalatyaspor forması hediye edeceğiz. Pandemide dördüncü dalgayı yaşıyoruz, şuandaki verilere baktığımızda toplam pozitiflerin %91’i maalesef aşısız,hastanelerimizde yatan hastaların ise %95’i aşısız durumda. Burada aşısızderken daha önce iki doz sinovac aşısını yaptırıp üçüncü doz zamanı geldiğihalde aşısını yaptırmayanları bizler aşısız kabul ediyoruz, çünkü antikorseviyesi düşüyor veya tek doz aşı yaptırmış olanları bizler aşı sürecitamamlanmamış ve aşısız olarak kabul ettiğimizde bu rakamın %95 hastanedeyatanlarda, %91’de toplam pozitifler içerisinde aşısız olduklarını buradanhatırlatmak istiyorum.65 yaş üstü vatandaşlarımızın %90’ının aşılama sürecinitamamladık.17 ile 44 yaş arası vatandaşlarımızın maalesef henüz %50’siniaşılamış durumdayız, inşallah bu kampanyamız sayesinde bu oranı daha daartırmış olacağız.” diye konuştu.

17 ile 44 yaş arasındaki vatandaşların aşılama oranlarınıartırmak amacıyla başlatılan aşı kampanyasını desteklediklerini ifade edenYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya Valiliğimizinorganizasyonunda, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere sanayici veişadamlarımızın da destekleriyle İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından başlatılan  ‘Haydi Malatya Aşı Ol’ kampanyasına bizlersonuna kadar destek veriyoruz. Yaşadığımız zor ve sıkıntılı günlerden bir anönce kurtulmanın tek yolu aşı olmaktır. Bir buçuk yıldır hep birlikte pandemisürecini yaşıyoruz. Bundan dolayı kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu, sağlıkproblemlerini ciddi safhada yaşayan vatandaşlarımız oldu, ekonomik anlamdaetkilendiğimiz süreçler yaşadık, yeri geldi sokağa çıkamadığımız günleryaşadık. Normalleşme süreciyle beraber tüm bu saydığımız konularda normalhayata dönmek için mücadele veriliyor. Ama bunun temel unsurlarından bir tanesiönleyici faaliyet anlamında aşılama çalışmalarıdır.” dedi.

“Bu işin asla şakası yok, rehavete girmeden her türlü önlemialmalıyız” sözleriyle aşılama sürecinin önemine vurgu yapan Başkan Çınar, “ Dördüncüdalgasını yaşayan pandemi döneminde sağlığımız ve sevdiklerimiz içinaşılarımızı olup, böylesine hassas ve önemli bir konuda duyarlı olmamızgerekmektedir. Şu anda %50 civarında aşılama oranına sahip 17 ile 44 yaşarasındaki vatandaşlarımızın kampanyaya ilgi göstermelerini ve aşılarınıolmaları için davet ediyoruz. Gençlerimizi aşı olmaya daha fazla teşvik etmekiçin bu tür kampanyaların büyük önemi vardır. Şu anda koronavirüs hastalığınayakalananların %91’nin aşısız olduğu gerçeğini göz önünde bulundurup, aşısınıolmayanların bir an önce sağlık kurumlarına ve ilgili noktalara giderekaşılarını olmaları rica ediyoruz. Pandemi döneminde bir ara iyileşme varken sondönemlerde bir artış oldu, bunu dikkate almak lazım. Vatandaşlarımızınaşılarını olması için devletimiz her türlü imkanı seferber etmiştir. MalatyaPark AVM Önünde başlatılan bu kampanya sayesinde aşılama oranının yükseleceğineinanıyoruz.Vatandaşlarımızın rahat ve kolay bir şekilde ulaşabileceği birnoktada başlatılan bu kampanyanın belirlenen hedefe ulaşması için bizlerde tümdesteğimizi veriyoruz. Kampanya sonunda yapılacak çekilişte çeşitli hediyelerdağıtılacak. Tabii ki en büyük hediye aşıların olunmasıyla birlikte sağlıklıbir hayata sahip olunmasıdır. Bu işin asla şakası yok, rehavete girmeden hertürlü önlemi almalıyız. Sağlığımız, sevdiklerimiz ve memleketimiz içinaşılarımızı olalım ve bu salgın illetinden kurtulalım.” diye konuştu.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!