2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2428.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64214.68$

MASKİ, DRON DESTEKLİ KAÇAK SU TESPİTİ YAPIYOR


MASKİ, DRON DESTEKLİ KAÇAK SU TESPİTİ YAPIYOR


 

MalatyaBüyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü MüşteriHizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı ekipleri Malatya’da kaçak sukullananlara göz açtırmıyor. MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, usulsüz sukullananları tespit etmek için aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, kaçak sutespit ekiplerinin, dron destekli arama ve tarama faaliyetlerine devamettiklerini kaydetti.

 

MALATYAGENELİNDE DENETİM YAPILIYOR

 

Kaçak sukullanımına ilişkin bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Yazmevsiminin gelmesiyle birlikte tarımsal sulamada büyük oranda artışyaşanmaktadır. Bu dönemde içme suyu bakımından vatandaşlarımızın mağduriyetyaşamaması, kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla kaçaksu denetimi çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Çalışmalarımızın temel amacı kacakve usulsüz su kullanımlarının önüne geçerek vatandaşlarımıza kesintisiz içmesuyunu sağlamaktır. Kaçak su denetimleri vatandaşlarımızın faydasına olacaktır. Vatandaşlarımız da ALO 185 ÇağrıMerkezimizi arayarak bizlere usulsüz su kullananları ihbar edebilirler. İhbardabulunan vatandaşlarımızın telefonları bizde saklı kalacaktır. Bu konudaherhangi bir tereddütleri olmasın. Çalışmalar kapsamında Müşteri Hizmetleri veKurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz usulsüz su kullananları tespitetmek amacıyla dron destekli çalışıyor. Günlük üç ekibimiz merkez ve kırsalilçelerde denetim yapmaktadır. Denetimler sonucunda, usulsüz su kullanımıtespit edildiğinde yasal işlem başlatılmaktadır. MASKİ Tarifeler YönetmeliğiKaçak Su başlıklı 35. Maddeye istinaden cezai işlem uyguluyoruz” dedi.

 

3YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

 

Vatandaşları kaçaksu kullanımı konusunda hassas davranmaya davet eden MASKİ Genel Müdürü Karataş,kaçak su kullanımının para cezasının yanı sıra hapis ile de cezalandırıldığınınaltını çizdi. Karataş, “Kaçak su kullananlar, diğer vatandaşlarımızın hakkınıgasp etmektedir. Toplumun tamamının yararlanacağı bir hak, bir kul hakkıniteliğindeki suyun bedelinin hizmetin devamı için ödenmesi gerekmektedir.Ayrıca suyun adil bir şekilde paylaşımı için herkesin abone olması, kayıt dışıkullanımların olmaması ve suyun israf edilmemesi gerekmektedir. Diğer taraftanabonelik yaptırmadan kaçak su kullanmak suçtur. Türk Ceza Kanununun 5237 SayılıKanun 163.maddesi gereğince; kaçak su kullanan kişiler hakkında idari paracezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtilmektedir” diyekonuştu.

 

İHBAREDİN

 

Usulsüz sukullananlara yönelik başlatılan çalışmalara vatandaşların destek vermesigerektiğini söyleyen Karataş, “Kaçak tespit çalışmalarımız vatandaşlarımızınfaydasına olacak. Kaçak su kullanımı konusunda vatandaşlara da önemli görevlerdüşmektedir. Kaçak su kullananları tespit eden vatandaşlarımızın, ALO 185 ÇağrıMerkezimizi arayarak ihbar etmesi bir vatandaşlık görevidir. Kurum olarak buişin önüne geçmek için kararlıyız. Abonesiz su kullananlar en kısa süredekurumuza gelerek abonelik işlemlerini yaptırsınlar” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!