2024 ak parti
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

Malatya Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planını askıya çıkardı


Malatya Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planını askıya çıkardı
BİLGİ ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR İÇİN PANDEMİ KURALLARINA UYGUN ODA HAZIRLANDI


 

Malatya BüyükşehirBelediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından, Malatya’nıngeleceğine yönelik önemli bir yer tutan imar planları ile ilgili önemli birçalışma daha tamamlandı.

 

Malatya’nınBüyükşehir olmasından önceki ilçe ve belde belediyeleri tarafından yapılmışolan tüm imar planları toparlanarak; Büyükşehir Belediyesi tarafındanyaptırılan imar planlarına uygun hale getirildi.

MalatyaBüyükşehir Belediyesi tarafından, 2014 yılında kapanan belediyelerin imarplanları toparlandıktan sonra ilk etapta; 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planı,1/25.000 nazım imar planı ve kapanan belde belediyelerinin bölge bütünlüğününsağlanması için 1/5.000 ölçekli nazım imar planı yaptırıldı.

MalatyaBüyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel PlanlamaŞube Müdürü Fuat Demir konuyla ilgili olarak verdiği bilgilerde, imar planıçalışmalarının yaklaşık 97 kurumdan görüş alınarak hazırlandığını belirterekşunları söyledi:

“MalatyaBüyükşehir belediyesi olarak şehrimizin imarlı gelişmesine katkı sağlamak,Malatya’yı bir bütün olarak ele alıp planlı büyümesini sağlamak amacıyla imarplanı çalışmalarına hız verdik. 97 ayrı kurumdan aldığımız görüşlerdoğrultusunda hazırladığımız imar planımız ile ilgili olarak yasal süreçleritamamladıktan ve Belediye Meclisimiz İmar Komisyonunca değerlendirildiktensonra 2020 yılı 7. Ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısındakabul edilerek askıya çıkarıldı.

İmarplanımız ilk askıya çıktıktan sonra, yaklaşık 2 bin civarında itiraz yapıldı. Yapılanbu itirazlar sonucunda imar planımız yeniden revize edilerek ikinci kez askıyaçıkarıldı.

Şu anda askısürecinde olan 1/5000 ölçekli nazım imar planımız ile ilgili vatandaşlarımızınbilgi almaları için, Belediyemiz zemin katında bulunan bir odamızı bilgiverilmek üzere pandemi kurallarına uygun olarak hazırlattık.

Konuhakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız sıramatik cihazından sıra aldıktansonra, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kendilerine bilgi verilecektir.İmar planımızın askı süreci tamamlandıktan sonra varsa itirazlar tekrardeğerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!