2024 ak parti
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9058.25
  • BTC
    69943.82$

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, İKİ YILINI DEĞERLENDİRDİ


MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, İKİ YILINI DEĞERLENDİRDİ
“HİZMET DESTANLARI YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, basın mensuplarıylabir araya gelerek iki yıllık görev süresi içerisinde yapılan hizmet veyatırımlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.  

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantıdaBaşkan Gürkan, Ramazan ayına girilecek olmasından dolayı basın mensuplarınezdinde tüm hemşehrilerinin Ramazan ayını kutladı. Malatya halkının büyükteveccühüyle Şehrü’l Emin olarak hizmet etmek için halk tarafındangörevlendirildiklerini ifade eden Başkan Gürkan, aldıkları görevin vecahatinetalip olduklarını söyledi.

Başkan Gürkan, “Devraldığımız yeri geriyegötürürseniz onun vebalinde ezilirsiniz ama ileriye götürürseniz onunvecahatine yani şerefine nail olursunuz” dedi.

AK Parti’nin 11 maddelikmanifestosu doğrultusunda beş temel ilke oluşturduklarını belirten BaşkanGürkan, “Bizim belediyecilik anlayışımızda temel faktör şudur; biz 5 temel ilkeüzerinde yürürüz. Katılımcı Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, KültürelBelediyecilik, Çevrenin ve Yeşilin Korunması Belediyeciliği ve HizmetBelediyeciliği olarak 5 temel ilke belirledik” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan konuşmasının devamında, “ Hizmet yolumuza devam ederkendurmak yok yola devam hizmet düsturu içerisinde hızlı bir şekilde milletimizlebütün hizmetleri buluşturma gayreti içerisindeyiz. Hacı Bayram-ı VeliHazretleri’nin şöyle bir ifadesi var; “ İnsan, taşın toprağın arasında şehriniinşa ederken esasında kendisini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş olur,gönlü aşk olanın şehri gülistan olur. Bizim gönlümüz aşkla dolu ve şehrimizi degülistan yapma noktasında çıktığımız bu kutlu yolda yolumuza ve hizmetimizedevam etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarına iki yıl içerisinde yapılan çalışmalarhakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, yapılan çalışmaları sinevizyondabaşlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaştı. Katılımcı, Sosyal, Kültürel,  Çevrenin ve Yeşilin Korunması ve HizmetBelediyeciliği başlıklarında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gürkan,Malatya’nın en önemli yatırımlarından olan Şire Pazarı ve Lisanslı DepoculuktaMalatya’ya önemli bir ekonomik katkı sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Gürkan, modern bir Şire Pazarının ihale sürecinintamamlandığını ifade ederek şunları söyledi, “Malatya’ya yakışır bir ŞirePazarı olması lazım dedik. İhalesini yaptığımız projemiz inşallah Malatya’yayakışır şekilde olacak. İçerisinde kayısının bütün aşamalarıylagörselleştirildiği müzesi, Malatya’ya yakışacak ticari alanları, sosyaltesisleri, sosyal donatıları, kütüphaneleri, toplantı salonları ve konferanssalonlarıyla modern anlamda bir alanı Malatya’mıza kazandıracağız.”

Şire Pazarıyla entegre bir tesis olan Lisanslı Depoculuğun,Türkiye’nin en modern lisanslı deposu ve kayısı bazında da dünyada tek olanmodern bir tesis yapıldığını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’yakatma değeri 300 milyon TL olan kuru kayısıda bizim koyduğumuz hedef ikitesisimiz tam anlamıyla devreye girdiğinde 1 milyar 500 bin dolar. Dünyadaki 5milyar dolar olan katma değerin Malatya’ya 1 milyar 500 bin dolarını getirirsekMalatya 5 kat daha değerlenir demektir” diye konuştu.

Hizmet Belediyeciliği hakkında da yaptıkları yatırım vehizmetlerle ilgili kısa kısa bilgiler veren Başkan Gürkan; Yeni Şire Pazarı veLisanslı Depoculuk, Eski Vagon Fabrikasının Kızılay Üretim Üssü halinegetirilmesi, Yeni Kongre ve Fuar Merkezi, Yeni İtfaiye Binası, Yimpaş BinasınınMalatya’ya kazandırılması, Polis Evi, Millet Kütüphanesi, Yeni Sanayi Sitesi,Buğday Pazarı, Gençlik ve Spor Kompleksi, Özel Harekât Merkezi, Altay KışlasıEr Yatakhanesi, Adliye Sarayı, Ekmek ve Yemek Fabrikası, Kent Meydanı, KernekMeydanı, Fidancılar Sitesi, Sokak Sağlıklaştırılması, Bilkent ÜniversitesiYerleşkesi, Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu, Gelincik Tepesi Yol ve Altyapı,Beydağı Kentsel Dönüşüm, Taştepe Kentsel Dönüşüm, Yamadağı Kayak Merkezi Yolu,Kırsalda ve Merkezde Yol Yapım Çalışmaları, Altınkayısı-Bostanbaşı BağlantıYolları, Altın Kayısı Bulvarı, Anayurt Bulvarı, Köprü, Kavşak, Kanal veKaldırım Çalışmaları, İçmesuyu, Kanalizasyon, Batı Kollektörü, Doğu Kollektörü,Yöresel Ürünler Pazarı, Otobüs Durakları Yenileme, Orduzu Çim Saha, MutfakAkademisi, Meclis Salonu, İŞ Makinesi ve Otobüs Alımı, İlçeler Yeni MeydanDüzenlemeleri ve Taksi Durakları Yenileme yatırımlarının detaylarını basınmensuplarıyla paylaştı.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!