2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

BAŞKAN ÇINAR, TARIMSAL ÜRETİM VE AR-GE SAHASINDA Kİ FAALİYETLERİ İNCELEDİ


BAŞKAN ÇINAR, TARIMSAL ÜRETİM VE AR-GE SAHASINDA Kİ FAALİYETLERİ İNCELEDİ
“Tarımsal Vizyonumuzu Örnek Projelerle Geliştiriyoruz”


Yeşilyurt’u tarımsal yatırımlarda marka ve örnek birhüviyete kavuşturmak için ciddi yatırımlarda bulunduklarını söyleyen YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda sonbaharayında ekimini yaptığımız birinci sınıf kaliteli sertifikalı tohumlardan oluşanarpa ve buğdayların hasadına başladık.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde ZiraatMühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Malatya Pancar Ekiciler KooperatifiMüdürü Abdullah Ertan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve YeşilyurtBelediyesi Birim Müdürleriyle birlikte Cumhuriyet Örnekköy’de ki TarımsalÜretim ve AR-GE Sahasında devam eden arpa hasadını yerinde inceledi.

Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifinin yetiştiriciliğiniyaptığı arpa ve buğday tohumlarından beklentilerin üzerinde verim aldıklarınıifade eden Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, tarımaverdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken,hububat hasatlarının hayırlı olmasını temenni etti.

Tarımın öneminin her geçen gün daha net anlaşıldığınıbelirten Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, “ YeşilyurtBelediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü gözetiminde burada gerçekleşençalışmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz.İçinde bulunduğumuz dönem kuraklığabağlı olarak çok ciddi anlamda hububatlarda verim kaybı endişemiz var, bunuönceden fark edip böyle bir üretime ve çiftçilerimize rehberlik etme veyakısmen de olsa ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bu güzel projeyi hayatageçiren Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, Tarımsal Üretimve AR-GE Sahasındaki faaliyetlerin boyutunu her yıl geliştirdiklerini ifadeederken, Yeşilyurt’un tarımsal hizmetlerde markalaştırmak hedefine eminadımlarla ilerlediklerini söyledi. 

Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında sonbahar ayında ekimiyapılan arpanın hasadına başladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, “ Tarımsal yatırımlara örneklik teşkil eden yatırımlarımız veprojelerimizle tarımı desteklemeye, ziraatla uğraşan çiftçilerimize de katkısunmaya aralıksız devam ediyoruz. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz başta olmaküzere bu anlamda aktif çalışan kamu, kurum ve sivil toplum kuruluşlarımızlaişbirliği halinde önemli projeler uyguluyoruz. Pandemi döneminde arpa ve buğdaygibi hububat konusunda ciddi sıkıntıların yaşanacağı yönünde hazırlananistatistikleri ve verileri yakından takip edip, bölgemizdeki tarımsalfaaliyetlerimize yoğunluk vermiştik.Tarımsal alanda her hangi bir sıkıntıyaşanmaması hedefiyle Kayısı Araştırma Enstitümüzle ortaklaşa kurduğumuzburadaki üretim alanımızda belirlediğimiz kısımlara birinci sınıf kalitelisertifikalı tohumlardan oluşan arpa ve buğday ekimi yapmıştık ve artık hasatdönemindeyiz.Arpa, buğday ve samanı sınıflandırıp ilaçlama başta olmak üzeregerekli hazırlık aşamalarından sonra hem Emanet Çarşımızdaki ihtiyaç sahibiailelerimize yönelik sosyal yardım faaliyetlerimizde hem de   çiftçilerimize sözleşmeli ekim modeliyledestekte bulunacağız.” diye konuştu.

Tarımın önem ve değerinin son dönemlerde daha fazla öneçıktığını hatırlatan Başkan Çınar, “ Verimli topraklara ve çalışkaninsanlarıyla tarımsal bakımdan zengin bir potansiyele sahip Yeşilyurt’umuzunfarklı bölgelerindeki atıl vaziyetteki alanları tarımsal yatırımlarımıziçerisine katıp, bu güçlü yapıyı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kurduğumuztesislerle hububat, meyve ve peyzaj ürünlerini temiz ve düzenli alanlardayetiştirip tarımda Yeşilyurt’un ismini ülke çapında duyurmaya gayetediyoruz.Üreticilerimize ve ziraatla uğraşan çiftçilerimize ciddi desteklerverip, ekim ve üretim döneminde rehberlik edebilecek bir çalışma mekanizmasınıda oluşturduk.Kirazın geliştirilmesi, kayısı ve türevlerinin iyileştirilippazar paylarını artırıp fiyatlarının yükselmesi içinde çalışma alanlarımızı genişletiyoruz. Buradaki alanımızda geçenyıl nohut ve fasulye ekiminin yanı sıra park alanlarımızda kullandığımız ruloçimlerimizi ve küçük fidelerimizi üreterek belediyemize ek gelirkazandırmıştık.  Yeşilyurt’umuzda tarımıhareketlendirmek, toprağımızı bereketlendirmek, alın teri ve binbir emekleçalışan çiftçilerimizi desteklemek adına paydaşlarımızın da destekleriylegayretlerimizi her geçen gün artırmaktayız. Bu alanda da iddialı olduğumuzualanında deneyimli uzman ekiplerimizin çalışmalarıyla güçlü bir şekildehissettiriyoruz.” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!