Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63994.790$

YEŞİLYURT’TA Kİ KAYISI BAHÇELERİ MUHTEŞEM ATMOSFERİ İLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR


YEŞİLYURT’TA Kİ KAYISI BAHÇELERİ MUHTEŞEM ATMOSFERİ İLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR
“Kayısı Bahçelerimizde Kartpostallık Görüntüler Hâkim”


Topsöğüt mahallesindeki kayısı bahçelerini gezen Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, “Dünya kayısı pazarının merkezi konumundaki Malatya’nınfarklı bölgelerindeki kayısı bahçelerimizde, tomurcuklanan kayısı çiçekleriylebirlikte kartpostallık görüntüler oluşmaya başladı.” diye konuştu.

Kayısı bahçelerinin yılın her mevsiminde farklı renk tonuylakente çok özel bir değer kattığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar, kayısı çiçeklerinin tomurcuklanmasıyla birlikte kayısı bahçelerininmuhteşem bir görüntüye büründüğünü ifade etti.

Malatya Kayısısının dünya genelinde en fazla tercihedilmesinin temelinde verimli toprakların yanı sıra çalışkan insanlarınfedakarlığı ve özverisinin yer aldığını belirten Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, “ 21 Mart Nevruz Bayramıyla birlikte havaların ısındığı, baharınkendisini iyice hissettirdiği bir döneme girmiş bulunmaktayız. Kadimmedeniyetimizde nevruzun çok özel bir yeri vardır. Hayatımıza farklı ve özelbir çok güzelliğin katıldığı bu özel zaman diliminde; dünya kayısısınınbaşkenti olan Malatya’mızın olmazsa olmazı olan kayısı ağaçlarımızda çiçeklerkendisini göstermeye başladı.Allah’a binlerce kez hamd olsun ki her yıl olduğugibi yine tarım arazilerimiz açan çiçeklerle birlikte görsel bir zenginliksunuyor. Kayısı bahçelerimiz, Malatya’nın en güzel süsüdür, rengidir vegüzelliğidir. Kayısı dallarında kendisini iyiden iyiye göstermeye başlayan çiçektomurcuklarının yansıttığı kartpostallık görüntüleri herkesin görmesini tavsiyeediyorum. Muhteşem doğal güzelliği ile bölge turizminin canlanmasına da vesileolacak kayısı bahçelerimizden yansıyan eşsiz güzellikler, Malatya’nın birlik,beraberlik ve kardeşliğinin de açıkçası sembolüdür. Ardı ardına açan çiçektomurcukları, dünyaya gözünü açan bir bebek gibi hepimize umut aşılamaktadır. Tomurcuklarkayısı çiçeğine ardından çağala ve sonrasında ise tadı ve aromasıyla damaklardafarklı lezzetler bırakan ünlü altın sarısı kayısılarımıza dönüşecektir. Çiftçilerimizinalın teri ve bin bir emekle hazır hale getireceği yaş ve kuru kayısılarımızsayesinde her yıl olduğu gibi yine ülke, kent ve bölge ekonomisine dev bir katkısunan şehir olacağız. Tarım işiyle uğraşan, bu yönde alım satım yapanesnaflarımıza yine büyük bir gelir kapısı açacak olan kayısımız, hepimizinortak değeri ve güzelliğidir. “ diye konuştu.

Malatya Kayısının yurt içi ve yurt dışı pazar payınınartması noktasında son dönemlerde ciddi desteklerin verildiğini hatırlatanBaşkan Çınar, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Tarım ve OrmanBakanlığımız, Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi, TSO veTicaret Borsamızın da büyük gayretleriyle kayısımızın hem alım satımı hem depazarlanması noktasında çok büyük destekler verilmektedir. İnşallah verilendestekler neticesinde kayısı ticaretinde yakaladığımız başarı çıtamızı elbirliğiyle daha iyi bir konuma ulaştıracağız. Dünyanın dört bir tarafındaki insanlarınsofralarında bu muhteşem lezzetin yer alması için Malatya’da büyük yatırımlarve projeler uygulanmaktadır. Kentimizde tarıma ve tarımsal ürünlere verilen buve benzeri tüm desteklerin meyvelerini ilerleyen zamanlarda mutlakatoplayacağız. Kayısının satışı ve pazarlanması noktasında büyük emek sarf edenkurum ve kuruluşlarımızın ciddi gayretleriyle de Malatya Kayısımızın şöhretidünyanın dört bir tarafına yayılacaktır.  Kayısı demek çiftçilerimizin evine bakması,oğlunu kızını evlendirmesi, alın teriyle çocuklarına güzel bir gelecekhazırlaması demektir. Çiftçilerimizin gelir kaynağı, kentimizin de katma değeriyüksek tarımsal ürünü olan kayısımız, bölgemizin başta ekonomik hayatı olmaküzere sosyal ve kültürel hayatına farklı güzellikler katmaktadır. Kentimizin oeşsiz havası, suyu ve bereketli topraklarında, çiftçilerimizin alın teri ve binbir emekle yetişen kayısı gibi çok önemli bir tarımsal ürünü bu bölge insanınanasip eden Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Rabbim, bol ve bereketli birhasad dönemini hepimize nasip etsin.” dedi.

Çiftçilerin her zaman yanında yer aldıklarını dile getiren BaşkanÇınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak hem tarımsal yatırımlarımız hem de AR-GEMüdürlüğümüz aracılığıyla başta kayısımız olmak üzere diğer tarımsal ürünlerimizindaha iyi şartlarda ekimi, bakımı, sulaması, hasadı ve pazarlanması noktasındaelimizden geleni yapıyoruz. Çiftçilerimizin her türlü sorunuyla bire birilgilenerek onlara gerek ücretsiz fide gerekse de teknik ekipman anlamındadestek vererek tarım arazilerimizin verimini artırmaktayız. Kayısı ve KirazBahçelerimizle, kayısı çekirdeğinden yaptığımız kahvelerimiz ve diğer farklıprojelerimizle bölgemizin tarımsal potansiyelini hareketlendirmeye çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!