2024 ak parti
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63887.023$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ VE YEŞİLYURT KENT KONSEYİNİN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ


YEŞİLYURT BELEDİYESİ VE YEŞİLYURT KENT KONSEYİNİN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ


Malatyaİçli Köfte Yemeği ve Banazı Karası Üzümü Coğrafi İşaret Tescil BelgesineKavuştu

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyinin ortaklaşayürüttükleri çalışmalar neticesinde; Malatya’nın yöresel lezzetlerinden Malatyaİçli Köfte Yemeği ile Banazı Karası Üzümü Türk Patent ve MarkaKurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuştu. Başkan Çınar,Malatya’nın tescil belgesine kavuşan 14 yöresel ürününden 4’ünün Yeşilyurt’taolmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurununkabul edilmesinden sonra Ankara’ya giden Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, YeşilyurtBelediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi İsmailCaner Kaymaz ile Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, Türk Patent veMarka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Patent veMarka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Malatya İçli Köfte Yemeği ile BanazıKarası Üzümünün Tescil Belgesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’atakdim etti.

Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel zenginlikleri, yemekleri,tarımsal ürünleri ve medeniyetini ön plana çıkartmaya yönelik önemli çalışmalaryaptıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nıngeleneksel sofra kültüründe özel bir konumda olan içli köfte ile tadı ve aromasıylafarklı bir lezzet olan banazı karası üzümünün Coğrafi İşaret Tescil Belgesialmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr.Habip Asan’a teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Kent Konseyimizle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesindegeleneksel sofra kültürümüzün önemli lezzetlerinden olan içli köfte yemeğimizile tarımsal ürünlerimizden banazı karası üzümümüz Türk Patent veMarka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almaya hak kazandı.Yaptığımız başvuru ve girişimlerimizin olumlu sonuç vermesinden sonra bugün Türk Patent veMarka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ı makamında ziyaret ederek faydalıbir görüşme yaptık ve her iki yöresel lezzetimizin tescil belgemizi aldık. Malatyave Yeşilyurt’un tarihsel zenginlikleri, kültürü ve sofralarımızın eşsizlezzetlerinin korunması, muhafaza edilmesi ve geleceğe taşınması adınabaşlatılan çalışmalara desteklerini esirgemeyen Türk Patent ve MarkaKurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan başta olmak üzere bu konuda aktif birçalışma yürüten tüm kurullara ve görevlilere şahsım ve hemşehrilerim adınateşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan Malatya İçli KöfteYemeği ile Banazı Karası Üzümünün tanıtımı ve pazarlamasını daha planlı vesistemli bir şekilde gerçekleştirerek kentin turizm ve ekonomik hayatına önemlikatkılar sunacaklarını ifade eden Başkan Çınar, “Malatya mutfağının eşsizlezzetlerinden olup, damaklarda farklı bir tat bırakan içli köftemiz ile banazıkarası üzümümüzün yakından tanınması ve bilinmesi için önemli bir belgeyekavuştuk. Malatya ile markalaşan Malatya İçli Köfte Yemeğimiz veYeşilyurt’umuzun verimli topraklarında yetişen Banazı Karası Üzümümüz, TürkPatent ve Marka Kurumunca tescil edilmesiyle birlikte kültürel ve ekonomikaçıdan da korumaya alınmış oldu. Bu eşsiz lezzetlerimizin hazırlanışı vesunumunu da artık belli bir düzeye yerleştirip, hak ettiği değeri görmesi içingerekli çalışmaları yapacağız. Padişah yemeği olarak bilinen kiraz yaprağısarma köftemiz ve dalbastı kirazımızdan sonra banazı üzümümüz ve içliköftemizin de coğrafi işaret tescil belgesine layık görülmesi hepimizi mutluetmiştir. Bugün aldığımız tescil belgelerinden sonra Malatya’da tescillenenyöresel ürünlerimizin sayısını 14’e çıkmış oldu. Tescil belgesi almaya kazananürünlerden dördünün Yeşilyurt’ta olması ise bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.Yöresel ürünlerimizin tanıtımı ve tescil belgelerine kavuşma süreçlerindekatkılarını esirgemeyen Yeşilyurt Kent Konseyimize, Yeşilyurt Kadın GirişimiÜretim ve İşletme Kooperatifimize ve katkı sunan herkese teşekkürlerimisunuyorum. Malatya ve Yeşilyurt’a hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Malatya’nın gastronomi ve kültür kenti olduğunu hatırlatanBaşkan Çınar, “ Malatya’nın gastronomi alanındaki güçlü potansiyelini iç veturizme kazandırıp kentimizin turizm yapısını hareketlendirmek ve daha fazlaturistin kentimize gelmesini sağlamak adına son dönemlerde ciddi çalışmalar veyatırımlar yapılıyor. Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz,sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerimizle birlikte çalışarak gastronomialanında ne kadar iddialı olduğumuzu gözler önüne seriyoruz. Birlik veberaberlik ruhuyla başlatılan ve devam eden çalışmaların meyvelerini ise tekerteker topluyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu çalışmalar içerisinde aktifbir şekilde yer alıp, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra vegan vevejeteryan yemekleri ile kahvaltılıklarıyla zengin bir yemek menüsüne sahipYeşilyurt mutfağının hak ettiği değeri görmesi, tanınması ve bilinmesi içinLezzet Vadisi projemiz çatısı altında önemli projeleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Coğrafiİşaret Tescil Belgesi alması için Türk Patent ve Marka Kurumunabaşvurusu yaptığımız bir çok ürünümüz daha bulunmaktadır, inşallah onlarında bubelgeyi almasıyla birlikte yöresel ürünlerimizi markalaştırıp, dünyanın dörtbir tarafına Malatya ve Yeşilyurt adı altında eşsiz lezzetlerimiziulaştıracağız.” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!