Malatya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61034.476$

ANKARA’DA ‘GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


ANKARA’DA ‘GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


GÜRKAN “MALATYAMIZI HER PLATFORMDA TANITIYORUZ”

 

TürkiyeBelediyeler Birliği tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, MilliEğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da destek verdiği “GençDostu Şehirler Kongre ve Sergisi” programında Malatya Büyükşehir Belediyesiningençlere yönelik yapmış olduğu faaliyetler ve Malatyalı gençlerin hazırlamışolduğu projelerin tanıtımı Ankara’da gerçekleştirildi. 

Ankara Ticaret Odasında (ATO)gerçekleştirilen ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ programına katılarakBüyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik yaptığı hizmet ve yatırımlar ilegençlerin hazırladığı projelerin tanıtımını yaptıklarını belirten Sağlık veSosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğulu, “Malatya BüyükşehirBelediyesi olarak Ankara Ticaret Odasında açmış olduğumuz stantla Malatya’mızıve gençlerimizin hazırlamış olduğu projeleri ziyaretçilere en iyi şekildetanıtmaya çalışıyoruz.

Standımızı ziyarete gelenmisafirlerimize belediye olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle alakalı bilgiaktarıyoruz. Ayrıca burada stant açan diğer belediyelerin yapmış olduğuçalışmalarla ilgili olarak da istişarelerde bulunuyoruz. Malatya BüyükşehirBelediyemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak amacıyla bütün ekibimizlebirlikte büyük gayret ve çaba harcıyoruz” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin organizeettiği ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ ile alakalı olarak Ankara’dastantlar açıldığını ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin de bu sergiye davetedildiğini Belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tanıtımamacıyla açtıkları stantlarda bazı hususlara özellikle dikkat ettiklerinisöyledi.

Başkan Gürkan, “Kapalı, klasik birstant anlayışından ziyade o şehrin o yörenin kültürel değerlerini tarihimirasını yansıtan bir format niteliğinde olmasını amaçlıyoruz ve bu doğrultudastantlarımızı oluşturuyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafındantarihi dokuların kullanıldığı çok güzle bir stant oluşturulmuş. BüyükşehirBelediyemizin standı hakikaten ziyaretçiler tarafından tarihi bir yapıdaolduğundan dolayı yoğun bir ilgiyle gezilmekte. Ayrıca geçtiğimiz ay içerisindeArslantepe Höyüğü’nün Türkiye’de 19’uncu varlık olarak UNESCO Dünya KültürVarlıkları Listesi’ne İnsanlık Medeniyetinin başladığı yer olarak tesciledilmiş olması Malatya standını ayrı bir ilgi alanına dönüştürdü. Buçalışmaların Malatya’mızın tanıtımına büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Buçalışmaları gerçekleştirilen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. BelediyelerBirliğinin bu güzel organizasyonundan dolayı da Belediyeler Birliği Başkanımızave emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan ayrıca gençlertarafından hazırlanan projeleri de yakından inceleyerek projeler hakkındagençlerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan gençlere çalışmalarında başarılardiledi. 

Ziyaretçilere Malatya lezzetleri ikram edildi

Malatya Büyükşehir Belediyesistandını ziyaret eden ziyaretçilere ayrıca Malatya’ya özgü Reyhan Şerbeti,Kayısı Döneri, Kayısı ve türevleri, Kayısı Çekirdeği, Dut Kurusu, PestilÇeşitleri, Ceviz, Tandır Ekmeği ve Malatya Peyniri ikram edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan’da standı ziyaret eden misafirlere kendi elleriyle kestiğikayısı dönerini ikram etti.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!