Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66864.516$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ VE EĞİTİM BİR-SEN ŞUBESİ, ‘AİLEYİ KORUMAK FETHİMİZDİR’ PROJESİNİ BAŞLATTI


YEŞİLYURT BELEDİYESİ VE EĞİTİM BİR-SEN ŞUBESİ, ‘AİLEYİ KORUMAK FETHİMİZDİR’ PROJESİNİ BAŞLATTI
“Fetih Aileden Başlar”


Yeşilyurt Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu ŞubeBaşkanlığı, aile kavramının korunup güçlenmesi hedefiyle 2021-2022 Eğitim-ÖğretimDönemi içerisinde gerçekleştirilecek olan ‘Fetih Aileden Başlar’ temalı ‘AileyiKorumak Fethimizdir’ projesi için tanıtım toplantısı düzenledi.  

Ülke çapında çok sayıda yazar, düşünür, sosyolog vepsikologun destek sunduğu ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projesi kapsamında; aileiçi iletişim, ailenin önemi, empati kurma, sağlıklı diyalog kurma ve çözümyollarını ön plana koyan söyleşiler, sohbetler, geziler, şiir ve resim gibisanatsal etkinlikler düzenlenecek.

Sağlıklı nesillerin oluşumunda büyük önem taşıyan ailekavramının daha da güçlenmesini hedefleyen projede; 1453 yılındaki İstanbul’unFethini sembolize etmek amacıyla 1000 öğrenci, 400 öğretmen ve 53 yazar gerekyüz yüze, gerekse de atölye çalışmaları ve on-line şekilde etkinliklerdüzenleyecek.

Projeye destek veren Malatya’lı 18 yazarın katkılarıyla;1071 Anadolu Zaferini sembolize etmek hedefiyle 1000 öğrenci ve 71 aydın yazarkültürel etkinliklerde buluşacaklar.  Bununlabirlikte 6 ay süren ön çalışmanın ardından toplam 71 yazarın katkı sunduğu ‘AileyiKorumak Fethimizdir’ kitabı ise ilerleyen günlerde kitapevlerinin raflarındayerini alacak.

1071 ve 1453 yılları gibi ülke tarihinin dönüm noktalarındanolan büyük zaferleri sembolize edip, aynı fetih ruhuyla aileleri her türlükuşatmadan koruyup gönül fetihleriyle ailelere sahip çıkmayı önceleyen ‘AileyiKorumak Fethimizdir’ projesinin tanıtım toplantısı Yeşilyurt Belediyesi GedikKültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Projenin hedef ve amaçlarını kapsayan tanıtım videosunungösteriminden sonra söz alan Eğitimci- Yazar Nilüfer Aktaş, proje kapsamındayapılacak tüm çalışmalarla ilgili katılımcılara detaylı bilgiler paylaştı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projesine evsahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak aile yapısının korunmasınayönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, “ Toplumsal dayanışma ve kardeşlik ruhunun güçlenmesinde büyükrol oynayan aile kavramının kuvvetli hale gelmesi amacıyla  Eylül ayından itibaren başlatacağımız ‘AileyiKorumak Fethimizdir’ projemizin, çeşitli nedenlerle parçalanmış ailelerinolduğu,boşanmaların arttığı, insanların yalnızlaştığı ve yalnızlaştırıldığı birdönemde yaşanan bu tür sıkıntıların ortadan kaldırılmasında önemli bir yerkaplayacağına inanıyorum. Pandemi döneminde özellikle aile kavramının ne kadarönemli ve kutsal olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Gerek geleneklerimiz,gerek dinimiz ve gerekse de kanunlarımız aile kurumuna büyük önem vermektedir.Medeniyetimizin dayandığı temellerden biri de ailedir. Aile kurumunu korumakmillî bir görevdir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş döneminde, KurtuluşSavaşında en büyük destek ailelerimizden gelmiştir. Bir milletin ayaktadurabilmesi ve millet olarak kalabilmesi, o milleti oluşturan ailelerin sağlamolmasına bağlıdır. Nesil emniyeti, sağlıklı yeni nesillerin yetiştirilmesi,sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın en önemli basamağı olan aile mefhumununyüceltilmesi hepimizin aslî görevidir. Hiçbir kimse ve kurum, kendisini bukonunun dışında tutamaz. Yeşilyurt Belediyesi olarak biz de bu konuda üzerimizedüşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu maksatla “Aileyi Korumak Fethimizdir”projesini başlatıyoruz. Projenin tüm paydaşlarına, yazarlara, sosyologlara,psikologlara ve eğitimcilerimize şahsım ve hemşehrilerim adına saygı veşükranlarımı sunuyorum . Ailenin korunması, çocukların ve gençlerin daha iyieğitim almaları, dezavantjlı grupların ve yaşlılarımızın hayat standartlarınınyükseltecek  her türlü sosyal sorumlulukprojesini önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bu unsurların olduğu her yerdeYeşilyurt Belediyesi vardır ve her daimde olacaktır.Toplumun tüm dinamikleriningelişmesi ve kalkınması için bir çok projeye öncülük yapıyoruz. MilletKıraathanelerimiz, Kitap Kafelerimiz, Bilgi Evlerimiz, Kadın Meslek KursMerkezimiz, Yeşilkonaklar ve Kültür Merkezlerimizle 7’den 70’e tümvatandaşlarımızın sosyalleşmelerine katkı sunuyoruz. İlçemizin 20 farklı noktasındaeğitim, kültürel ve sanatsal hizmetler sunuyoruz.” dedi.

Projenin 1071 Anadolu Zaferi ve 1453 İstanbul’un Zaferinisembolize etmek ve aynı fetih ruhuyla aileleri kuşatmayı da hedeflediğinisözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Biliyorsunuz 29 Mayıs İstanbul’un fethininyıldönümüdür. Nasıl ki İstanbul’un fethi medeniyetimizi ayağa kaldırmış vebugünlere getirmişse, aynı ruhla gerçekleştirdiğimiz bu proje ilemedeniyetimizi daha ileriye taşımak için önemli adımlar atacağız. Projeyedestek veren yazar ve katılacak olanların 1453 ve 1071 sayısında olması iseyerinde ve isabetli olmuş. Her iki tarihte bizim için önemli ve özeldir.Türkiye çapında 71 yazar ve aydın bu önemli proje için bir araya geldi. Çokgüzel yazılar yazıldı. Bu çalışmalar toplandı ve baskı aşamasına getirildi.Önümüzdeki günlerde inşallah kitabın basımını gerçekleştireceğiz. Bizim içinbaşlangıç noktası olan kitapla birlikte önümüzdeki eylül ayından itibaren sözkonusu etkinliklerimizi gerçekleştirmeye başlayacağız. Kitabın basılması,yazarlarla ailelerin buluşturulması, eğitim ve bilinçlendirmeye dönük atölyeçalışmaları, sanatsal ve sportif etkinlikler olmak üzere gerçekleştireceğimizher faaliyet, birbirinden kıymetli yazar ve aydınlarımızla hemşerilerimizi biraraya getirecek ve çok güzel neticeler ortaya çıkacaktır. Ailenin korunmasınayönelik ortaya koyulacak bu hassasiyetin bu yönde çalışmalar yapmayıplanlayanlara rol model olacaktır. İnanıyorum ki samimiyet ve gayretle başlayanbu süreç hayırlara vesile olacaktır. Ne kadar çok ailemize ve aile kuracakgencimize ulaşabilirsek bizim için kazanç olacaktır. Eğitim Bir-Sen 1 No’luŞubeye bu güzel ve anlamlı çalışmamızda desteklerini esirgemedikleri içinteşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte destek verecek olan sivil toplumörgütlerine şimdiden teşekkür ederim!. Birlikte faydalı ve etkili faaliyetlergerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu projede emeği geçen ve geçecek olan bütünyazar ve aydınlarımızı, proje ortaklarımızı ve çalışma arkadaşlarımı kutlarım.”diye konuştu.

Projenin paydaşı olan Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube BaşkanıHüseyin Söylemez ise konuşmasında ailenin milletin ve devletin temel taşıolduğuna vurgu yaparken, Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilcisi Yazar Adil  Akkoyunlu ise, proje içerisinde yer almaktanbüyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirip, Yeşilyurt Belediyesi, EğitimBir-Sen 1 Nolu Şubesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve eğitimcilere teşekkürlerinisundu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!