2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9456.33
  • BTC
    64689.59$

MALATYA KENT MEYDANI İÇİN PROTOKOL İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ


MALATYA KENT MEYDANI İÇİN PROTOKOL İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ


BÜYÜKŞEHİR MEYDANKARŞILIĞINDA MİLLİ EĞİTİME OKUL ALANI BAĞIŞLADI

 

MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri sonucundaMalatya’ya kazandırılacak olan yeni meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğüile yapılan protokol çerçevesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacakolan 24 derslikli okul için imzalar atıldı.

MalatyaBüyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Malatya ValisiAydın Baruş ve  Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili BülentTüfenkci, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, İş adamı Rıdvan Mertöz ileBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.

MALATYA İLE GURBET ARASINDA SIKI BİRKÖPRÜ KURACAĞIZ

MalatyaBüyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alan üzerine okulun yapılacağınıbelirten Başkan Gürkan tören sırasında yaptığı konuşmada, “Şehrül Emin olarakDar-ül Rifat Malatya’nın seçkin insanlarına seslenmek istiyorum. VideoKonferans sistemi ile düzenlediğimiz toplantıda Sayın Rıdvan Mertöz’le yapmışolduğumuz konuşma sırasında Malatya’nın tören meydanının olmadığını ve MilliEğitim Bakanlığımız ve Valiliğimizle birlikte bir çalışma yürüttüğümüzü ifadeettim. Meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğümüze okul yapacağımızıbelirttim. İş adamımız yapılacak olan okulun masraflarını karşılayabileceğiniifade etti. Bugün tören alanı ile okul alanının protokolünü imzalamak için biraraya geldik.  

Malatyahuzurun adıdır, Malatya seçkin insanların şehridir, Malatya sevginin temayüzettiği tarih, medeniyet ve kültürün buluştuğu gerçekten huzurun bütünihtişamıyla temaşa ettiği bir şehirdir. Malatyalı hemşehrilerimin Malatya’yayatırım yapmalarını temenni ettiğimi belirtmek istiyorum. Malatyalı işadamlarımızı Malatya’ya davet ederek Malatya’daki gelişmeleri, Malatya’dakideğerleri onlara tanıtarak Malatya ile gurbet arasında sıkı bir köprüyü kurmakistiyoruz. Malatya’da şu anda yapılan yatırımlara baktığımız zaman Türkiye’dedikkat çeken, Türkiye’ye rol model olan güzel hizmetler yapılıyor. Malatya’daörnek bir Belediyecilik anlayışı sergilenmektedir. Başta Sayın Bakanımız veMilletvekillerimiz, Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüze ve hayırsever iş adamımızRıdvan Mertöz’e şükranlarımı sunuyorum.

Malatya’dayapılan törenler sırasında 8 yol birden kapanıyordu. Bu durum hem trafiği olumsuzyönde etkilerken hem de günümüz dünyasında bir tören meydanının olmaması hiç dehoş değildi. Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisindeMilli Eğitim Müdürlüğü ek binalarının bulunduğu alan altı otopark üst kısmı isegüzel bir meydan düzenlemesiyle trafikte yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağıtörenlerin rahat bir şekilde yapılacağı bir alan inşa edeceğiz. Bu alanabaşlanılmasıyla birlikte aynı anda da okul inşasına başlanacak. Hayırsever İşAdamımız ile yapılacak protokol çerçevesinde MESTON Şirketimiz Okulu en kısasüre zarfında yaparak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına kavuşturulması noktasındailgili arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışarak en kısa sürede 24 derslikolacak okulumuzu Malatya’mıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Öğrencilerimizearmağan edeceğiz. Bu sevinci ve bu coşkuyu bize yaşatan başta Hayırsever İşAdamımız Rıdvan Mertöz’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu konuda destekleriniesirgemeyen Sayın Valimize, Bakanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürediyorum. Bu tür örneklerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

ŞEHRİMİZE GÜZEL HİZMETLER YAKIŞIR

İş AdamıRıdvan Mertöz ise kendi şehrine okul yapmanın mutluluğunu yaşadığınıbelirterek, “Yaptıracağımız okulda, Malatya’yı seven, ülkesini seven faydalıbireylerin yetişmesi için gayret gösterecek olan Milli Eğitim Camiasınaşimdiden teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar eğitime katkılarımız devamedecek. Eğitim gönüllüsü bir insan olarak inşallah güzel bir eser oluşacak.Yapılacak olan bu modern okulda ülkesine faydalı bireyler yetişecek diyedüşünüyorum. Şehrimize güzel hizmetler yakışır. Emeği geçenlere teşekkürederim. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN GELİŞMESİNE KATKI SUNACAK

Böyle güzelbir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti MKYKÜyesi Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “Yapılacak olan okulherhangi bir okul değil aynı zamanda şehrimizin gelişmesine de katkısağlayacak. Şehrin gelişimine ve bir meydana kavuşmasına katkı sunacak bir okulyapımı için atılacak olan imzalara şahitlik etmek bizleri de mutlu ediyor.Malatya için güzel ve vizyon projelerden olan Yeşil Kuşak Projesini de biranlamda tamamlayan o bölgenin gelişmesine ve dönüşmesine sebep olacak.Büyükşehir Belediyemiz o bölgeye bir vizyon kazandırmış olacak. Sevindirici birdiğer yönü ise hayırsever iş adamımız Rıdvan Mertöz’ün bir eğitim gönüllüsüolarak kendi memleketinde vücut bulacak bir okulun yapımını üstlendiği içinkendisini ayrıca tebrik ediyorum. Bu işe ön ayak olan, sahiplenen ve gayretgösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

MALATYA’NIN BİR MEYDANA İHTİYACIVARDI

İlimiz adınagüzel bir işbirliğinin neticesini aldıklarını ifade eden Malatya Valisi AydınBaruş ise, “Merkezi idare kurumları ile Yerel idarelerin birlikte çalışmasısonucunda ne tür işlerin başarılabileceği ve bir şehir için hayırlı işlerinneticeye ulaştığını burada görmekteyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla zamanzaman şehrimizin cadde ve sokaklarını geziyoruz. Malatya’nın gerçekten çelenksunma programlarında bir tören alanına ihtiyacı olduğu kanısına vardık. Bualanda yaptığımız istişareler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olan ekhizmet binalarının bulunduğu alanın uygun olacağı kanısına vardık. Bu alanın altınınotopark olarak düzenlenmesiyle birlikte otopark ihtiyacının da giderileceğikanısına vardık. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerneticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız bu alanın meydan olarak düzenlenmesikarşılığında Belediye olarak bir okul yapabileceklerini ifade etmişti.Büyükşehir Belediye Başkanımız okul alanını kendisi satın alma yoluyla arsatemininde bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız okul yapımı için İlyasMahallesinde de Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir arsa temin etti. Bu arsalarıntemini karşılığında bu alan takası gerçekleştirilecek. Bu ilin Valisi olarakbir insanın yetişmiş olduğu, çocukluğunu geçirdiği ekmeğini yediği iliunutmaması çok güzel ahlaki bir erdem buda beni çok mutlu etmektedir. Malatyalıiş adamlarının bu manada yaptıkları Türkiye’de örnek gösterilecek bir katkı.Eğitime yapılan katkı kutsal bir katkı. Bu işbirliğinin gerçekleşmesinde emeğigeçen başta Sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milli EğitimMüdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılankonuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.      

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!