2024 ak parti
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ KENT BELLEĞİ MÜZESİ, MÜZECİLİK FAALİYETLERİNE FARKLI BİR PENCERE AÇTI


YEŞİLYURT BELEDİYESİ KENT BELLEĞİ MÜZESİ, MÜZECİLİK FAALİYETLERİNE FARKLI BİR PENCERE AÇTI


“KentinBelleğine Değer Katan Bir Müze”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kent BelleğiMüzemiz; Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel zenginlikleri, geleneksel hayatı vekentsel belleğinin günümüzden geleceğe taşınmasında önemli bir misyonüstlenmiştir. Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızı ziyaret eden misafirlerimiz,müzecilik faaliyetlerine farklı bir pencere açan müzemize büyük ilgigösteriyorlar.” dedi.

Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel kimliğine değer katan biryapıya dönüştürülen Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen ‘Kent BelleğiMüzesi’, geleneksel desenlerle oluşturulan iç ve dış mimarisinin yanı sırakentsel hafızayı yaşatacak objelerin ve metinlerin sergilendiği alanlarıyladikkat çekici bir kimlikle turizme kazandırıldı.

Şehitler, Siyasiler, Ünlüler, Malatya’da Yaşam ve GelenekselÇocuk Oyunları Odası ile beş farklı bölümden oluşan müzede, Malatyalışehitlerin yanı sıra siyasiler, sanatçılar, yazarlar ve sporcuların resim vebilgilerinin yer aldığı materyaller bulunurken, Malatya’da gündelik yaşamıanlatan çok değerli fotoğraf kareleri de müzedeki yerini aldı.

Geleneksel motiflerle tasarımı yapılan Kent BelleğiMüzesinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar, Yeşilyurt’un tarihini ve medeniyetini gelecek nesillere taşınmasındamüzecilik faaliyetlerine ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

‘Kent Belleği’ Müzesinde çok farklı objelerin ve bilgilerinyer aldığını hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’umüzeler kenti haline dönüştürmek adına ilçemizin farklı bölgelerine, kültüreldeğerlerimizi ve tarihsel kimliğimizi ön plana çıkartacak müzelerin sayısınıartırmaktayız. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerimizarasında yer alan ‘Kent Belleği Müzesi’ projemizi Tarihi YeşilyurtKonaklarımızda hayata geçirdik. İç ve dış mimarisinde geleneksel desenlerin hâkimolduğu, farklı müze odalarıyla bölgeye özel değerler katacağına inandığımızKent Belleği Müzemizde Malatya’da yetişmiş, bu topraklara hizmetleriyle değerkatmış olan başta şehitlerimiz olmak üzere siyasilerimiz, sanatçılarımız,yazarlarımız ve sporcularımızın resim ve bilgilerinin yer aldığı materyalleryerleştirdik. Malatya’yı farklı platformlarda başarıyla temsil eden bütünhemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet,ailelerine sabır dileklerimizi iletirken, hayatta olanlara ise sağlıklı ömürlerdiliyorum. Geleneksel çocuk oyunlarımız hakkında detaylı bilgiler vermek üzere farklımetaryellerin olduğu, sokak oyunlarını yansıtan çok güzel bir oda oluşturduk.Bununla birlikte fotoğraf tutkunlarının objektiflerine yansıyan gelenekselhayattan sokak oyunlarına, mahallelilik kültüründen tarımsal ve yöresel lezzetlerekadar birbirinden değerli fotoğrafların yer aldığı ‘Malatya’da Yaşam’ temalıbölüm ise müzeye farklı bir değer katmaktadır. Vatan müdafaası sırasındakahraman ecdadımızın kullandığı farklı türdeki silahlarda müzemizde yeralmaktadır. Her yönüyle etkileyici ve güzel bir tasarım altında yapımıtamamlanan müzemiz, bölgemizi ziyaret edenlerin büyük ilgisini çekmektedir.”dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!