Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62673.57$

BAŞKAN GÜDER’DEN ÇEVRE FARKINDALIĞI ZİYARETİ


BAŞKAN GÜDER’DEN ÇEVRE FARKINDALIĞI ZİYARETİ


BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, 5 Aralık Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğabilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak amacıyla 2.Organize Sanayibölgesinde Battalgazi Belediyesi’ne ait Geri Dönüşüm Tesisi’ni ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından doğabilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak amacıyla organize edilen geziprogramı dahilinde Fırat Gençlik Merkezi’ndeki genç üyelerle birlikteBattalgazi Belediyesi’ne ait Geri Dönüşüm Tesisi’ni ziyaret eden BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, geri dönüşüm uygulamaları yerinde görerek,uzmanlardan bilgi aldı. Gençlerle birlikte tesisi gezen Başkan Güder, geridönüşümün doğanın ve çevrenin korunması açısından büyük bir önem taşıdığınadikkat çekti.

GENÇÜYELERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ VURGUSU

Geri dönüşüm tesisleri sayesinde temiz bir çevreye sahipolduklarını dile getiren Fırat Gençlik Merkezi üyelerinden Feyzanur Bulundu,“Malatya’da böyle bir tesisin olması bizi çok sevindirdi. Geri dönüşüm vemakineleri gördük. Sonrasında ise Orduzu Tabiat Parkında çevreye atılan çöpleritopladık. Temizlik görevlisi vatandaşların durumunu anladık. Çevremizi temiztutalım. Geri dönüşüm tesisleri sayesinde, temiz bir çevreye sahip oluyoruz”derken, Melih Can isimli üye ise, “Öncelikle bu organizasyonu düzenleyenBattalgazi Belediyesine ve Başkanı Osman Güder’e teşekkür etmek istiyorum.Başkanımızla birlikte geri dönüşüm tesisini inceledik. Bu konuda sahamızıkirleten atıkların burada geri nasıl dönüştürüldüğünü gördük. Battalgazi Belediyesi’ninaylık bin ton çöpü geri dönüştürdüğünü öğrendik. Bu gerçekten ciddi bir rakam.Bunların geri dönüştürülmeyip doğaya karışılması, bizlerden sonraki kuşağıtehlikeye atar. Çevremizi temiz tutalım” ifadelerini kullandı.

AKSOY: “YILLIK 2 BİN TON AYRIŞTIRMA KAPASİTEMİZ VAR”

Geri dönüşüm faaliyetleri hakkındabilgiler veren İsmail Aksoy, “Battalgazi Belediyesi ile anlaştığımız geridönüşüme gelen atıkları, ayrıştırma işlemini burada yapıyoruz. Bu atıkları bizham maddeye çeviriyoruz. Geri dönüşüm çöp değil, çöp geri dönüşümdür, hammaddedir. Yoksa bir atık 250 yıl doğada kalabiliyor. Yıllık tam kapasite olarak2 bin ton ayrıştırma kapasitemiz var. Ham madde olarak geri dönüşüm sayesindeplastik olarak naylon, sandalye ve borular oluyor. Geri doğaya gitmiyor, çöpolmuyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve genç üyeler, bugün bizimçalışmalarımızı yerinde gördü. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah kendisindenrazı olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKANGÜDER: “GERİ DÖNÜŞÜME ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Battalgazi Belediyesi olarak atıkların ayrı toplanması veayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması konusuna özel bir önem verdikleriniifade eden Başkan Güder, “İnsanın çoğaldığı, çevrenin kirlendiği veihtiyaçların arttığı bir dönemde, doğada dönüşü olmayan maddelerin bu türtesislerde geri dönüşüme dönüştürülmesi, çevre kirliliğinin ortadankaldırılması ve bunların ham madde haline getirilmesi tüm dünya için önemli birçalışma. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, sıfır atık projelerine ciddi oranladestek veriyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşisayın Emine Erdoğan’ın Türkiye’de yapılan çalışmaları sayesinde tüm dünyayaörnek olmayı başarmış ve ödüller almıştır. Bizlerde yerel yönetimler olarakinsanımıza, evlatlarımıza ve gelecek nesillerimize daha güzel bir doğa bırakmakadına, belediye olarak toplamış olduğumuz atıkları, böyle geri dönüşümtesislerine gönderiyoruz. Tekrardan insanlarımızın istifadesine sunuyoruz.Çevre, insan yaşantısı üzerinde önemli bir faktördür. Bu çevrenin oluşmasındaemeği olan herkese teşekkür ediyorum. Buradaki gençlerimize evlatlarımıza dateşekkür ediyorum. Çevre bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmanoktasında, yavrularımız eldivenlerini taktı ve büyüklerine ‘Benim Dünyamıkirletmeyin’ mesajı verdi. İnanıyorum bu mesaj bize büyük ders olur. BattalgaziBelediyesi olarak temizlik konusunda bölgeye örnek çalışmalara imza atıyoruz.Ekiplerimiz, ilçemizde binlerce ton atık topluyor. Güzel bir hizmeti ifaediyoruz. Vatandaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum; Çöplerimizi atarkengelişi güzel atmayın. Yerinde dönüşümleri sağlayarak, atalım. Bu konuda tümvatandaşlar olarak bilinçli olalım. Çevremizi koruyalım, temiz tutalım” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!