Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2401.5
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62449.77$

ŞEHİT SEMİH ÖZBEY’İN İSMİ KÜTÜPHANE’DE YAŞATILACAK


ŞEHİT SEMİH ÖZBEY’İN İSMİ KÜTÜPHANE’DE YAŞATILACAK
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Hayriye Başdemir Ortaokulu’nda Gara Şehitlerimizden Malatyalı Şehit Semih Özbey’in anısına oluşturulan Ay Yıldızlı Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirildi. Şehitlerimize olan vefa ve saygı duygusunu kütüphaneler aracılığıyla yaşattıklarını belirten Başkan Güder, “Şehidimizin adının yaşatılacağı bu kütüphane, gelecek nesillerimize kılavuz olacak” dedi.

Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Şehit OğuzhanGünaydın Halk Eğitimi Merkezi tarafından İnönü Üniversitesi Hayriye BaşdemirOrtaokulu’nda oluşturulan Ay Yıldızlı Kütüphane’nin açılışı gerçekleştirildi. Yüzlercekitaptan oluşan kütüphaneye, Gara Şehitlerimizden Malatyalı Şehit JandarmaAstsubay Başçavuş Semih Özbey’in ismi verildi. Kütüphane’nin açılış programıöncesinde 3.sınıf öğrencisi Yusuf Aras Ölçekli’nin İstiklal Marşı’nı ve8.öğrencisi Tunay Kerem Demirci’nin seslendirdiği şiir, duygu dolu anlarınyaşanmasına neden oldu. Şehit Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey’in telekonferansile katıldığı açılış programına; Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran,Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Jandarma KomutanıMustafa Çetin, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İnci, Battalgazi İlçeMilli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Müdürü CemalKurhan, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. ÖzgürKarataş ve davetliler katıldı. Kurdele kesilerek yapılan açılış sonrası öğrencilerekitap okumanın önemini anlatan Başkan Güder, şehitlerimizin adının geçtiği heryerde hüzün ve minnettarlık duygusunun bir arada olduğunu belirterek, “Vatanı,bayrağı uğruna şehit olmuş tüm güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

BAŞKAN GÜDER:“GELECEK NESİLLERİMİZE KILAVUZ OLACAK”

Çok güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirten BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, “Duygu dolu bir programda bir aradayız.Şehitlerimizin adının geçtiği her yerde hüzün ve minnettarlık duygusu bir aradaoluyor. Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Şehit Oğuzhan GünaydınHalk Eğitimi Merkezi tarafından yaptırılan bu projeye, paydaş olmanın gururunuyaşıyoruz. Okulumuza yaptırdığımız Kütüphanemize, Malatyalı Şehidimizin isminivermemizin de çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu çalışmamızın temelhedefi; şehitlerimize olan vefa ve saygı duygusunu kütüphaneler aracılığıylayaşatmak ve isimlerini unutturmamaktır. Şehidimizin adının yaşatılacağı bukütüphane, gelecek nesillerimize kılavuz olacak. ‘Şehitler ölmez, vatanbölünmez’ söylemini kendimize şiar edinmiş bir millet olarak, şehitlerimizesahip çıkışımızın ve o ulvi makama gösterdiğimiz hassasiyetin, güzelliğinişuanda yaşıyoruz. İslam’ın ilk emri de oku olarak başlıyor. Bilen ile bilmeyenbir olur mu? Böyle bir geleneğe ve medeniyete sahip bir milletiz. Geleceğimiziinşa etmek için Battalgazi Belediyesi olarak elimizden gelen tüm çabayıgösteriyoruz. İnşallah bu yıl Battalgazi’mizde 7 tane yeni okulumuz yapılacak.Bu okullarımızın yapımında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu türçalışmalarımızı başka okullarda da yapmıştık, yapmaya da devam edeceğiz. Herzaman öğrencilerimizin emrine amadeyiz. Güçlü olmanın yolu okumak vekütüphanelerden yararlanmaktan geçer. Çok kitap okuyacağız, çok çalışacağız vesiz gençler sayesinde daha da güçlü bir ülke olacağız. Tüm Şehitlerimizi rahmetve minnetle yad ediyoruz. Şehidimizin oğlu, bizim oğlumuz. Şehidimizin emanetide bize emanettir. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

KAYMAKAM DURAN:“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kütüphanenin oluşturulması noktasında emeği geçen herkeseteşekkürlerini ileten Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, “BugünMalatyalı Şehit Astsubay Semih Özbey’in adını yaşatmak adına, bir kütüphaneaçılışını gerçekleştireceğiz. Battalgazi Belediye’miz, İnönü Üniversitesi veHalk Eğitim Merkezi’mizin birlikte eğitim ve öğretime katkı sunmak amacıyla,çok anlamlı ve güzel bir proje hayata geçirilmiş. Kütüphanenin oluşturulmasınoktasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ailesi açılışarahatsızlığından dolayı gelemedi ama dayısı aramızda yer alıyor.Kütüphaneninsevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!