2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

‘’MİLLETİMİZ GİZLİ İTTİFAKLARA GEREKEN CEVABI VERECEKTİR’’


‘’MİLLETİMİZ GİZLİ İTTİFAKLARA GEREKEN CEVABI VERECEKTİR’’


AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, HDP ’nin “Yenidenbir araya gelelim” çağrısına CHP ve İyi Parti’nin uymasına milletinkabullenemeyeceğini belirterek,” Bu milletin birliğine beraberliğine kastetmiş,binlerce şehidimizi verdiğimiz, on binlerce insanımızı kaybettiğimiz, ekonomikkayıplarımızın olduğu bu süreç içerisinde milletimiz HDP ile ittifak yapmış birpartiyi asla affetmez ve arkasında durmaz.” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,  Ajans Bugün programında Cansın Helvacı’nınkonuğu oldu. Gündemle ilgili konuları ele alan Milletvekili Çakır, HDP EşBaşkanı Pervin Buldan’ın 2023 seçimleri için CHP ve İyi Parti’ye yaptığıittifak çağrısını ve Gezi Parkı olaylarından başlayan ittifak tohumlarınıdeğerlendirdi.

Terör örgütü PKK’ya “Terör Örgütüdür” diyemeyen bir partiile açıktan ittifak yapmanın CHP ve İYİ Parti’nin işine gelmediğini, arkaplanda bu işbirliklerini yürüttüklerini söyleyen Çakır,” HDP gerçektenülkemizin birliğine, beraberliğine kastetmiş binlerce evladımızı şehit eden terörörgütüne, “Terör örgütüdür” diyemeyen, Türkiye’nin belki geri plandabölünmesine bir çanak tutacak her türlü yapının yanında olan bir siyasi uzantı.PKK’nın siyasi bir kolu gözüküyor. Bu vesile ile de CHP’nin ve İyi Parti’ninaçıktan bir ittifak yapmaları işlerine gelmiyor. Daha doğrusu söylemleri vepolitikaları ile ters düşüyor. Bir kısım CHP’li de açıktan ittifaktan yanaolduklarını da gizlemiyorlar.” diye konuştu.

“İÇERİSİNDE MİLLETİNOLMADIĞI BİR İTTİFAKTIR”

İttifakın el altından yürütüldüğünü, isminin Millet olduğunuama Milletin bu ittifaktan çıkardıklarını ifade eden Çakır,” Geçtiğimiz süreçiçerisinde açık bir şekilde ittifak yaptıkları ortada. Yaptıkları ittifakı CHPve İYİ Parti reddediyor ve görmezden geliyor. Siyasi olarak dillendirmiyor amael altından da başta İstanbul ve Ankara seçimleri olmak üzere doğudaki birçokilde, aday çıkarılmadığı yerlerde, karşı rakibi el altından desteklemeleri.Haliyle HDP ’de bu tabloda Milet İttifakı’nın gelmiş olduğu noktada bir kilitparti olduğunu görüyor. Bunu da iyi değerlendirmek istiyor ve üçüncü birittifakı ortaya koyuyor. Aslında üçüncü bir ittifaka gideceğinden değil ama buiki partinin de HDP ’ye ihtiyacı olduğundan, HDP olmadan Millet İttifakı’nınaslında sadece adının millet olduğu, içerisinde milletin olmadığı bir tabloortaya çıkmış oluyor.” dedi.

MİLLETİN AKILIYADALGA GEÇMEYE ÇALIŞIYORLAR”

HDP, CHP ve İyi Partinin kol kola girerek kurduklarıbirlikteliği önceki dönemlerde açıkça ilan edemediklerini ve perde arkasındanyürütülen planların, paylaşılan Bakanlıkların milletin aklıyla dalgageçercesine inkar edildiğini söyleyen Milletvekili Çakır,” Bunu aslında HDPkullanmak istiyor. Neticede bunu CHP’nin içerisinde de bunu isteyenler var,bunu halka anlatamazlar, bunu millete anlatamazlar. Milletimiz hiçbir şekildeHDP ile işbirliği yapmış bir siyasi partiyi kabullenmez.  Bu milletin birliğine beraberliğine kastetmiş,binlerce şehidimizi verdiğimiz, on binlerce insanımızı kaybettiğimiz, ekonomikkayıplarımızın olduğu bu süreç içerisinde milletimiz HDP ile ittifak yapmış birpartiyi asla affetmez ve arkasında durmaz. Bunlar da bu süreci nasılgötüreceklerine net bir karar veremediler, millet kandırmaya çalışarak vemilletin aklıyla alay edercesine ‘bizim onlarla işimiz yok, biz kendihalimizdeyiz ve kendi politikamızdayız’ diyerek zaman zaman açıklamalaryapıyorlar. Ama, biz bütün açıklamaları iyi takip ettiğimiz taktirde bunlarınel altından da ciddi manada bir çalışma yürüttüklerini,  Bakanlıkların konuşulduğu, paylaşıldığı ,iktidar olunursa kimlerin ne görev alacağına kadar detaylı konuşulduğu dabasına ve kamuoyuna sızmış durumda. Bunun altından İyi Parti de CHP dekalkamaz. “ ifadelerine yer verdi.

“GEZİ’NİN PERDEARKASINI GÖRMEK LAZIM”

Gezi Parkı olaylarının 8.yılında, ülke ekonomisine ilk darbeolan Gezi İhanetinin Türkiye’ye maliyetinin 100 milyar Doları aştığına değinenMilletvekili Çakır, bu ihanetteki üst aklı görmek gerektiği ve bu olaylar ilemeşrulaştırılmaya çalışılan ideolojilerin şimdi aynı ittifakta olduğunun farkedilmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin geleceğine yönelik yatırımlarınengellenmek istendiği o dönemi değerlendiren Milletvekili Çakır,” Gezi’yi çokiyi anlamak lazım. Halen Gezi’yi muhalefetin çıkıp da bir özgürlük, yeşilesahip çıkma gibi demokratik hakmış gibi ifade etmeleri, gerçekten bu tabloyusizlerin ortaya koyarak tekrar yaşananları zaman geçtikçe net anlaşılmasınavesile oluyor.  Gezi esnasında çevreydi,ağaçtı, parktı, doğanın korunması gibi gerçekten çok güzel cümlelerlesüslenmiş, geri planında ülkenin birliğine, beraberliğine kast eden terörörgütlerini öne çıkaran ve onları marjinallikten bir adım daha geriye taşıyanbir girişimin neticesi. Haliyle orada yakılan araçlar, çevreye verilen zararlarçevre diye ortaya çıkılıyor ama orada ağaçları kıranlardan, kaldırımlarınsökülmesine, şehir mobilyalarına verilen zararlar, Emniyet güçlerinin kamununaraçlarına ve binalarına verilen zararı gördüğünüz zaman orada tam bir teröreylemleri ve terörün içerisinde olduğu büyük bir eylemi ortaya çıkarıyor.Haliyle sizin derdiniz ne diyor diye sorulduğunda köprü yapılmasın, havaalanıyapılmasın, santral durdurulsun gibi bir ülkenin geleceğine yönelik atmışolduğu büyük adımlarının tamamının durdurulmasının istenmesi amacın ne olduğununet bir şekilde ortaya koyuyor. Haliyle bugün bunu tek başına düşünmemek lazım.Perde arkasındaki üst aklı, bunu planlayanları görmek lazım. 17-25 Aralık’tan,15 Temmuz’a kadar bunların gerisinde kimlerin olduğunu, nasıl planlandığını vene kadar farklı yapıların belli bir çatı içerisinde hangi amaçlar ile ortayaçıkacaklarını belirleyerek böyle bir girişimde bulunuluyor.  O döneme bakıldığında bu olaylar ülkemizdeciddi kayıplara yol açtı. O dönemde Makro Ekonomik dengelerin ne kadar iyi birduruma geldiğini, kişi başına düşen gayrisafi milli hasılaya bakıldığı zamangerçekten en parlak döneminde olduğunu görüyoruz. “ sözlerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE OYNANANOYUN MİLLET İTTİFAKI İLE DEVAM ETTİRİLMEK İSTENİYOR”

Ülke içerisinde sürekli ekonominin iyileştiği dönemlerdebelirli operasyonlar ile iç karışıklık yaratmak isteyen kirli ellerinkarşısında Cumhur İttifakı’nın olduğunu söyleyen Milletvekili Çakır,” GeziParkı olayları, 15 Temmuz’da yaşanan girişim ve şuanda devam eden ekonomiksaldırılara baktığımız zaman, aslında Türkiye’de güvenlik ortamının olmadığınıgöstermek ve yabancı yatırımcıların kaçmasını sağlamak amacıyla kirli planlarınyürütüldüğü bir zillet ittifakının oluşturulması amaçlanıyor. Türkiye’nin artık50 yılını, 100 yılını planlayan büyük bir lideri ve Cumhurbaşkanı var.  Cumhurbaşkanını durdurmak, tüm Türkiye’yidurdurmak, Türkiye’nin artan etkisini yavaşlatmak için geçmişten bugüne devameden oyun ismi Millet İttifakı olan ama milletin içerisinde olmadığı ittifakile devam ettirilmeye çalışılıyor. Bunun gerçekleşmesi için millet ittifakı adıaltında da HDP ’ye ihtiyaçlarının olduğunu, HDP ’nin yüzde 6’lık oyu almanınönemiyle, bir ülkeye verecekleri zarar farkındalar. Bunu millete deanlatamıyorlar. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bu kirli oyunlarıyürütenlerin karşısında dimdik bir şekilde Cumhur İttifakı duracaktır. “ dedi.  

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!