Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2475.3
  • BIST
    10508.55
  • BTC
    66266.64$

BAŞKAN GÜRKAN: “2 BİN 200 METREKARELİK ALANDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIK”


 BAŞKAN GÜRKAN: “2 BİN 200 METREKARELİK ALANDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIK”


 

Özel Harekat Bölge Müdürlüğünün yapılacağı alandaincelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’aAK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İl Emniyet MüdürüErcan Dağdeviren, Özel Harekat Bölge Başkanı İsmail Köroğlu, MASKİ Genel MüdürüMehmet Yaşar Karataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, GenelSekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları eşlik etti. 

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği Özel Harekat BölgeMüdürlüğü yerleşkesinde altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları büyük orandatamamlandı.

BÖLGEMÜDÜRLÜĞÜMÜZ 2 BİN 200 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULUYOR

Yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Özel HarekatBölge Başkanı İsmail Köroğlu yaptığı konuşmada, “Malatya Özel Harekat BölgeMüdürlüğümüz 2 bin 200 dönüm arazi üzerine kurulmakta. Malatya BüyükşehirBelediye Başkanlığımız tarafından altyapı çalışmaları yapılmakta. Toplamda 350bin m2 alanda tesviye çalışması ve 5 milyon metreküp hafriyat çalışmasıgerçekleştirildi. Bunun maliyeti ile 100 milyona tekabül etmekte. Şu anda datemel kazma çalışmamız başlamıştır. Malatya’mıza hayırlı olmasını temenniediyorum” dedi.

4 BİNEYAKIN ÖZEL HAREKAT POLİSİMİZ MALATYA’YA GELECEK

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ise yaptığı konuşmada, “Özel Harekat Merkezimizin ihalesi gerçekleştirildi ve kısa süre içerisindenihayetlendirileceğine inanıyorum. Bu alanda gerek Belediyemizin gerekse BölgeMüdürümüzün çok büyük katkıları oldu. Doğu ve Güneydoğu bölgelerine hitapedecek, bittiğinde 4 bine yakın özel harekat polisimiz gelecek. Bunun ciddianlamda hem bölgeye hem de Malatya’mıza ekonomik katkısı olacak. Belediyemizindestekleriyle burada bir altyapı çalışması sürüyor bundan dolayı emeği geçenherkese teşekkür ediyorum. İnşallah Ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlıolur." 

TAKDİREŞAYAN HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Alandaki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğinibelirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Bakanlıklar düzeyinde yapmışolduğumuz girişimler neticesinde Özel Harekat Merkezini Malatya’ya kazandırdık.Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımız bu bölgede takdire şayan çalışmalargerçekleştirdiler. Bu alanda yapılan çalışmaların öncelikle Özel HarekatPolislerimize, Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu alana ulaşımnoktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Yol ve Altyapı KoordinasyonDaire Başkanlığımız tarafından mevcut yol 30 metreye çıkarıldı. Yapılanhafriyat ve kazı çalışmalarının bugünkü maliyetine baktığımız zaman 100milyonluk bir harcama ile bu çalışmalar gerçekleştirildi. MASKİ GenelMüdürlüğümüz tarafından altyapı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesiolarak Özel Harekat Merkezinin temellerini atmadan önce bu alandaki bütüneksiklikleri tamamladık. Ayrıca Bayraktepe bölgesinde de Park ve Bahçeler DaireBaşkanlığımız tarafından bir çalışma gerçekleştirilecek. Çalışma yapılan toplamalan 2 bin 200 m2 Büyükşehir Belediyesi tarafından 350 dönümlük alanda ıslah vetesviye çalışması gerçekleştiriliyor. 9 atış poligonu yapıldı ve aktif. Ayrıcaüç eğitim alanı yapılırken iç sahada da 20 km yol açıldı. İnşallah Malatyaticari anlamda, sosyal anlamda, eğitim anlamında önemli bir merkez olacak. Dahagüzel hizmetleri hemşehrilerimize sunmak bizim birinci görevimizdir. 

Ayrıca Mişmiş Parkta polislerimize yakışır 5 yıldızlı birPolis Evi yapımı noktasında protokolümüzü yaptık.  Bu yatırımın Malatya’mıza gelmesinde emeğigeçen başta Sayın Bakanımıza, Özel Harekat Bölge Başkanı’na, AK Parti MKYKÜyemiz ve Malatya Milletvekilimize, Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerinikullandı.

BÜYÜKŞEHİRBELEDİYE BAŞKANIMIZIN BÜYÜK GAYRETLERİ OLDU

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci iseyaptığı konuşmada, “Özel Harekât Merkezinin yapımında son aşamaya gelindi. Yerteslimi yapıldı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Türkiye’de 4 ilde ilk etaptaçalışmalar başlatıldı. İlk ihaleye çıkan Malatya oldu bunun için BüyükşehirBelediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu alanın hazırlanmasında büyükgayretleri oldu. Büyükşehir Belediyemiz bu alanın altyapısını ve yolunu hazırladı.Gerçekten çok güzel bir yol yapılıyor. Israrlı takipler neticesinde Türkiye’deilk defa Bölge Başkanlığı noktasında bu proje ihaleye çıktı ve ihalesi,sözleşmesi yapılmış oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Ankara’da dabizimle birlikte bu yatırımın Malatya’ya gelmesi için büyük gayretleri oldu.Malatya’mıza ekonomik olarak büyük bir girdi sağlayacaktır. Emeği geçen herkeseteşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!