Malatya
28 Nisan, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDA’DIR


CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDA’DIR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘ANNEMEMEKTUP’ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ


 

MalatyaBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafındanAnneler Günü nedeniyle düzenlenen ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle belli birsüre ertelenen ‘Anneme Mektup’ yarışması ödül töreni, 1 Haziran Salı günü SanatMerkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

ÖdülTöreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Genel SekreterCemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile yarışmayakatılan yarışmacılar ile aileleri katıldı.

MalatyaBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Anneme Mektup’ yarışması 15 yaşaltı ve 16 yaş üstü olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Yaklaşık 700’eyakın başvurunun yapıldığı yarışmaya, 15 yaş altı 552 ve 16 yaş üstü 118müracaatın yapıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Başkan Gürkantarafından takdim edildi.

Ayrıcayarışmada birinci olan yarışmacılar yazmış oldukları mektupları okudular.

Psikolog-YazarDoğan Cüceloğlu’nun annesinin vefatından sonra yaşadıklarını anlattığısinevizyon gösterisi sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan, “Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız AnnelerGünü’ne özel olarak 15 yaş altı ve 16 yaş üstü olmak üzere iki kategoride‘Anneme Mektup’ yarışması düzenlemişlerdir. Anne ismi geçtiği zaman bütüninsanların içinde bir duygusallık oluşur. Onun için Peygamber Efendimiz (S.A.V)‘Cennet anaların ayağı altındadır’ demiştir. Cennete girmek isteyen bir insanannesine hürmette, izzette, ikramda kusur etmemesi lazımdır. PeygamberEfendimiz diğer bir hadisi şerifinde ‘Annendir, Annendir, Annendir sonra babansonra yakından yakına akraban’ dolayısıyla hem anne hakkı daha sonra baba hakkıdaha sonra da hısım ve akraba hakkı Cenab-ı Allah’ın emirleri içerisindedir.Anasına hürmet eden insanlar hayatta başarılı olurlar. Biraz önce Doğan Cüceloğlu’nunannesiyle ilgili hatıratını kendi ağzından dinledik. Doğan CüceloğluTürkiye’nin yetiştirdiği ender psikologlardan biridir. Bu hatıratı beni çoketkiledi. Gerçekten annen yoksa hiçbir şeyin yok demektir. ‘Ana başa taç imiş,her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş.’ Biz bütünannelerimizin tekrar anneler gününü kutluyoruz. Bu yarışmayı düzenleyen Kültürve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına ve yarışmamıza katılan yaklaşık 700’eyakın yarışmacımıza teşekkür ediyoruz. Bütün mektuplar özeldir çok anlamlıdırama bütün yarışmacılarımızı temsil noktasında komisyonun belirlediğiarkadaşlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu “Anneme Mektup” yarışmasında dereceyegiren mektuplar belirlendi. İki kategoride gerçekleştirilen yarışmadamektupları derece alan katılımcılar şöyle:

15yaş ve altı kategorisi:

Menar Sönmez birinci, Ömer Kayaduman ikinci, Esma Kaymaz üçüncüoldu. 

16yaş ve üzeri kategorisi:

Damla Berktaş birinci, Nurullah Kaya ikinci, Songül Perçin üçüncülükelde etti. 

Her iki kategoride birincilere çeyrek altın, ikincilere Türk KahvesiMakinesi, üçüncülere de çay makinesi hediye edildi” denildi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!