2024 ak parti
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59878.15$

BATTALGAZİ’YE ‘TEKSTİLKENT’ KURULUYOR


BATTALGAZİ’YE ‘TEKSTİLKENT’ KURULUYOR

 


BAŞKAN GÜDER:“BATTALGAZİ’MİZE HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanısayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ileGençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüteceği “Çalışan ve Üreten GençlerProgramı” çerçevesinde Battalgazi’de kurulması planlanan Tekstilkent Projesi,ilçenin yeniden yükselen yıldızı olmasında önemli rol oynayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nınortaklaşa yürüteceği “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesindeBattalgazi’de kurulması planlanan Tekstilkent Projesi sayesinde tekstilin yeniüssü Battalgazi olacak. Battalgazi’de tekstil altyapısının oluşturulmasında daönemli rol oynayacak olan Proje, kadın ve gençlerin istihdama katılmasında daöncü rol üstlenecek. Tekstil sektöründe Türkiye'ye yönelen talebin büyük birbölümünü bu proje ile Battalgazi karşılayacak. Hatunsuyu mahallesindeki 4 binmetrekarelik alana kurulması planlanan ve ilçenin yeniden yükselen yıldızıolmasında önemli rol oynayacak olan Tekstilkent projesinin, yaklaşık 500 kişiyeiş imkanı sağlaması hedefleniyor.

BAŞKANGÜDER: “BATTALGAZİ’MİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’aziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Vekilimiz Malatya’mızınAnkara’daki gözü kulağı. Malatya ve Battalgazi’mize yapılan ve yapılmasıplanlanan yatırımlarda Öznur Çalık vekilimizin emekleri büyük. Bu anlamdakendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Malumunuz 24 Ocak’ta bir depremyaşadık. Bu deprem sonrası Şehit Fevzi Mahallesi’nde başlayacak olan kentseldönüşüm çalışmasının her safhasında, takipçisi oldu. Battalgazi’miz güzel birproje ile buluşuyor. Tekstildeki arz ve talebin karşılanmasında ilçemiz sözsahibi oluyor. Birçok kişiye de istihdam sağlayacak. Hayırlı ve uğurlu olsun”Şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİÇALIK: “KURALAR 10 HAZİRAN’A KADAR ÇEKİLECEK”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in ilçede güzelyatırımlara imza attığının altını çizen AK Parti MKYK Üyesi ve MalatyaMilletvekili Öznur Çalık, “Malatya’mızın büyük ilçelerinden bir tanesi olanBattalgazi’mizdeyiz. Başkanımız Osman Güder ile birlikte ilçeye yapılan veyapılması planlanan yatırımları istişare ettik. Başkanımız Osman Güder,görevinin ilk gününden itibaren Battalgazi’nin daha fazla gelişmesi içinhizmetlerin en büyüğünü getirmek için gecesini gündüzüne katıyor. Kendisineteşekkür ediyorum. 24 Ocak depreminin ardından Battalgazi’miz, depremden enfazla etkilenen ilçelerin başında geliyordu. O dönemde hükümet olarak çok ciddiçalışmalarımız oldu ve vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi o günde büyükdestekler verildi. Malatya’ya toplamda 2 milyara yakın bir destek geldi.Özellikle depremden sonra Battalgazi’de yeni yerleşim merkezlerininoluşturulduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi Gelincik Tepesi. Gölünkenarında çok güzel bir rezerv alanı hazırlandı. Gelincik Tepesindeki evlerimizhızlı bir şekilde tamamlandı. Sadece evlerin tamamlanmasıyla her şey bitmiyortabiki. Alt yapısı, elektriği, suyu ve yolları yapılacak ve bu sürecindetakipçisi olacağız. Yaptığımız görüşmeler sonucu inşallah Gelincik Tepesi’ndekikonutların 10 Haziran’a kadar kura çekimlerinin yapılmasını istiyoruz.Bölgemizin dezavantajlı bir bölge olduğunu hepimiz biliyoruz. Sosyal veekonomik seviyenin daha da yukarıya çıkarılması için verilen mücadele, çevreduyarlılığını da göz önünde bulundurularak, sosyal donatı merkezlerin cami ve32 derslikli okulumuz yapılacak. Bir diğer konu ise Şehit Fevzi Mahallemizdeyapılacak olan Kentsel dönüşüm çalışmalarının ihalesi de 2 Temmuz’da yapılacak.679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parklar yapılacak. Dönüşüm ile yapılacakolan bu evleri, 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz. Diğer mahallelerde deyoğun talep var. Dönüşüm çalışmalarını yaymayı düşünüyoruz. Battalgazi’ninsosyo-ekonomik gelişmişlik yaşam memnuniyetini yukarıya çekmenin asıl yolu,eski ve dayanıksız binalarımızı yıkarak, yerine yeni yaşam alanlarıoluşturmaktan geçiyor. Bizler Battalgazi’mizin parlayan yıldız olmasınıistiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BATTALGAZİ’NİNTÜM BÖLGELERİ AYRI AYRI CANLANIYOR”

Battalgazi’ye yakışan bir proje kazandırıldığına vurgu yapanMilletvekili Çalık, “Battalgazi’mize çok önemli bir yatırım dahakazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle çok önemli bir proje başladı.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığımızın yürütmüş olduğuTekstil Kent Projesine, Malatya’mızın da dahil edilmesini talep ettik.Yaptığımız çalışmaların sonucunda Malatya’mıza çok önemli bir hizmetingelmesine vesile olduk. Malatya’mız için yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdamedileceği Tekstilkent’lerin kurulmasına vesile olacağız. Bunlardan birisi deBattalgazi’mize kuracağız. Projemizi Hatunsuyu mahallemize kazandıracağız.Proje ile en az 500 vatandaşımız istihdam edilecek. Hatunsuyu ayrı canlanıyor,Orduzu ayrı canlanıyor, Şehir Fevzi ayrı canlanıyor. Battalgazi’nin çehresideğişiyor, her bölgesi ayrı ayrı canlanıyor. Tabi Malatya’mızda diğerbölgelerde de bu kentler oluşturulacak. Yeşilyurt’ta birinci organize sanayibölgemiz içerisinde, Darende’de, Akçadağ’da ve Pütürge’de de tekstilkentlerimiz kurulacak. Bu proje ile toplamda 2 bin 500 vatandaşımız istihdamedilecek. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzeren emeğigeçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!