BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL'E KINAMA

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısında gündeme alınan maddeleri tek tek görüşülerek karara bağladı. Battalgazi Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti, MHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri, yayınladıkları bildiriler ile İsrail'in Mescid-i Aksa'daki çirkin saldırılarını kınadı.
Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısıtamamlandı. Koronavirüs tedbirleri dahilinde Battalgazi Belediyesi MeclisSalonunda gerçekleştirilen toplantıda, toplam 8 gündem maddesi görüşüldü.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında yoklama, saygı duruşuve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ağırlıklıolarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşülerek kararabağlandı. Toplantıda imar plan değişikliği ile ilgili bazı maddeler kabuledilerek karara bağlanırken, bazı maddelerinde ertelenmesine veya ilgili komisyonahavale edilmesine karar verildi.
İSRAİL’İNÇİRKİN SALDIRILARI BİLDİRİ İLE KINANDI
Battalgazi Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti, MHPve İYİ Partili Meclis üyeleri, yayınladıkları bildiri ile İsrail'in Mescid-iAksa'daki çirkin saldırılarını kınadı.
AK Parti Meclis Üyesi Av. Leyla Keleş tarafından Cumhurİttifakı adına okunan ‘Battalgazi Belediye Meclisimiz, Filistin’in Her ZamanYanındadır’ başlıklı yazılı bildiride şu ifadelere yer verildi: “Müslümanlarınilk kıblesi olan Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları bin 948 yılındanberi İsrail terör devletinin işgali altındadır. Her Ramazan ayında olduğu gibibu yıl da Ramazan ayının başlangıcında İsrail terör devleti, Filistin halkınasaldırmaktan geri durmamıştır. Ramazan ayının son cuması olan 7 Mayıs günüMescidi Aksa’da namaz kılmak üzere toplanan sivillere orantısız güç kullanaraksaldırmıştır. Mübarek Ramazan ayında Peygamber kokulu Mescid-i Aksa veçevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve sesbombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar ardından, bebek ve çocuklardâhil çok sayıda masum Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına sebepolmuştur. Türkiye olarak her hal ve koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanındaolmaya devam edeceğiz. Battalgazi Belediye Meclisi olarak bu zulmü, hukuktanımazlığını ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği menfursaldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir.Buradan Uluslararası topluma ve uluslararası medyaya da açıkça soruyoruz:Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir? SadeceMüslümanların değil tüm insanlığın vicdanını kanatan alçak saldırıların veFilistinlilerin dünyanın gözü önündeki yaşadığı zulmün adı nedir? Dünyaİsrail’in hukuk tanımaz, vicdanlara sığmayan bu tutumunu daha ne kadargörmezden gelecek? Şuanda Filistin’de hem savaş suçu işlenmekte hem de soykırımyapılmaktadır. Dünya bu soykırıma daha ne kadar göz yumsa da, Türkiye olarakbiz göz yummayacağız. İsrail terör devleti Filistinli kardeşlerimizin haklarınıuluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp etmektedir ve biz bu gidişata birdur demedikçe gasp etmeye devam edecektir. İsrail terör devletinin Şeyh Cerrahbölgesi başta olmak üzere Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerinmülkiyet haklarına karşı gerçekleştirmiş olduğu haksız ve hukuksuz saldırılarıve işgali sona erdirilmelidir. İsrail terör devleti Gazze’ye uyguladığıhukuksuz ablukayı derhal kaldırmalıdır. Battalgazi Belediye Meclisi olarakKudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecavizeylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşıher zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistinhalkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devamedeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Ali Görgeç’te Milletİttifakı adına okuduğu yazılı bildiri ile İsrail'in Filistin’de devam ettirdiğiçirkin saldırılarını kınadı.
BAŞKANGÜDER: “MÜSLÜMANLARIN KUDÜS DUYARLILIĞI ÜST SEVİYEDE OLMALIDIR”
Meclis Toplantısının ardından konuşan Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, ‘Ne yaparsanız yapın kazanan Filistin olacak’ diyerek,şunları söyledi: “Dünya’nın üzerinde bugün ne kadar zulüm varsa, bu zulmünbaşlatılmasında her zaman Yahudiler vardır. O kitlenin kendine göre inançdeğerleri var. İdeolojilerini gerçekleştirme noktasında her yolu kendilerinemubah gören bir milletler. Müslüman kardeşlerimize yönelik başlattıkları çirkinsaldırılar sonucunda birçok günahsız yavrularımızı, genç ve kadınları şehitetmiş ve yaralamışlardır. Tüm dünya bu zulme ve olaylara sessiz kalıyor.İsrail'in zulmü giderekte katlanıyor. Filistinlileri evlerinden çıkarmaları,evlerini işgal etmeleri zulmün çok büyük bir şekilde açıktan yapıldığınıngöstergesidir. Bizim için büyük bir ibret sahnesidir. Bu zulüm, BütünMüslümanları Kudüs konusunda bir olmaya beraber olmaya ve uyanmaya teşviketmelidir. İşgal ve sömürünün bitmesi için bütün Müslümanların Kudüsduyarlılığın üst seviyede olması gerekir. Biz asırlar boyunca Kudüs'te barışıgerçekleştirmişiz. Ecdadımız farklı inançlardan, kültürlerden, ırklardan pekçok insanı barış içerisinde orada yaşatmıştır. Tüm dünyanın gözünü yumduğu buzulmü yüksek sesle kınıyoruz. Hukuktan ve ahlaktan yoksun bu zihniyetin işgalpolitikalarına ve zorbalıklarına bir an önce son verilmelidir. Türkiye’nin bukonuda göstermiş olduğu tavrı hakikaten takdirle karşılıyoruz” dedi.
Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısı ise 2Haziran Çarşamba günü saat: 14.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’ndagerçekleştirecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.