“İsrail’i Şiddetle Kınıyoruz”

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, İSRAİL’İN SALDIRILARINI KINADI
Yeşilyurt Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti, MHP veCHP’li Üyelerinin ortak bildirisiyle, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’yeyönelik insanlık dışı saldırıları ve uygulamaları kınandı.
Yeşilyurt Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan ToplantısıYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Gedik Kültür MerkeziToplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayantoplantıda, açılış ve yoklamanın ardından 05 Nisan 2021 Tarihli Toplantınınkarar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Mazeretli oldukları için toplantıya katılamayan MeclisÜyelerinin dilekçeleri okunup kabul edilirken, gündem maddeleriningörüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,pandemi süreci, Ramazan Bayramı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve 19Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğününkararı doğrultusunda Mayıs Ayının ilk haftasında yapılması gereken YeşilyurtBelediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısını bugün yaptıklarını ifade edenYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Korona virüs salgının görüldüğü andanitibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, SayınCumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamudüzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyalmesafeyi koruma ve salgının yayılım hızının kontrol altında tutma amacıylabirçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.Bu kapsamda Çevre veŞehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel müdürlüğünün 27/04/2021 tarih ve868613 sayılı genelgesine istinaden mayıs ayının ilk haftası yapılması gerekenmeclis toplantımızı bu gün gerçekleştiriyoruz. Öncelikle idrak ettiğimiz On birayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini Yeşilyurt’ta birlik, beraberlik,kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadık. Mübarek Ramazan Bayramına bizleriulaştıran Yüce Allah’a öncelikle hamdü senalar olsun. Dargınlıkların,kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğübu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birerfırsattır. Salgınla mücadele kapsamında bu yıl bayramda sevdiklerimizi ziyaretedip, kucaklaşamadık. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda,Filistin’de devam eden saldırılar, yaşanan can kayıpları ve çirkin hadiselerdendolayı Ramazan Bayramını içimiz buruk ve hüzünlü bir şekilde geçirdik. TerörDevleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’da ki kutsalmekânlarımız ve orada büyük bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimizeyönelik gerçekleştirdiği gaddar ve çirkin saldırıları da şiddetle kınıyorum.İsrail'in işgal ederek insanlık suçu işlemeye devam ettiği Filistintopraklarındaki çirkin saldırılarında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizeAllah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Rabbim bu acıların biran önce sona ermesinde hepimizin yardımcısı olsun, Filistinli kardeşlerimizingücü ve kuvvetini artırsın inşallah. Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimizimtihanlarımızı hafifletsin, sıkıntılı süreçten bir an evvel kurtularak dahagüzel günlerde birlikte olmamızı nasip etsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerlebaşta İslam Âlemi ve aziz milletimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin RamazanBayramlarını tekrardan tebrik ediyorum. Bununla birlikte iki gün sonra 102’nciyılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıdolayısıyla başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa KemalAtatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan müdafaası sırasında hayatınıkaybeden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâdediyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın konuşmasındansonra Yeşilyurt Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP’liÜyelerinin ortak bildirisiyle İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yöneliksaldırıları kınandı. Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Yakıcıtarafından okunan ortak bildiride; “İsrail’in mübarek Ramazan Ayı içerisindeİslam Dünyasının mabetlerinden olan Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yöneliksaldırılarına ilişkin olarak Yeşilyurt Belediye Meclisinde Grubu bulunan AKParti, MHP ve CHP Üyelerinin ortak bildirisini sizlerle paylaşıyorum; Terördevleti İsrail her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayındada Filistin halkına zulmünü artırarak sürdürmektedir. Halen devam etmekte olanhain ve gaddarca saldırılarda masum insanların uçaklardan ve her türlü tahripgücü yüksek bombardımanlarla vefat haberlerini büyük bir üzüntü ve öfkeyletakip etmekteyiz.Terör devleti İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulümden,savaş suçu işlemesine, katliamlarını kadın, çocuk ayırmadan sürdürdüklerinevarıncaya kadar her türlü zalimliklerini ve vahşi tutumlarını şiddetle telinediyoruz ve kınıyoruz.Bu zulme hayır demek insani ve ahlaki bir tutum olaraktarihe not düşecektir. Yeşilyurt Belediyesi Meclisi olarak Gazze’de kisaldırıların, Mescid-i Aksa’ya yönelik şiddet ve affedilemez baskının bir anönce son bulmasını ve orada ki masum insanların yaşadıkları acı ve hüznünkalıcı çözümlerle giderilmesini önemle ifade ediyoruz. Gazze’de ki saldırılardahayatını kaybeden Filistin’li kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara iseacil şifalar diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.
Konuşmaların ardından gündem maddelerini tek tek görüşenYeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğütarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 202 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdikinionaylarken, konuya ilişkin bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar, “ Öncelikle çalışma arkadaşlarımızı ve Meclis Üyelerimize teşekkürediyorum. Belediye gelirlerinde %98 gibi bir başarı sağladık.2014 yılındaBüyükşehir statüsünün oluşturulmasıyla birlikte aslında gerçekleşen en iyirakamlardan bir tanesidir. Belediye giderleri olarak ta %90 gibi bir orandagider oranını karşıladık. İki yıl geçti, bu dönem içerisinde bir kuruş kredikullanmadan, kendi öz kaynaklarımız ve kendi imkânlarımızla hem yatırımlarımızıyaptık hem de vatandaşlarımıza sözünü verdiğimiz projelerimizi teker tekergerçeğe dönüştürdük, bundan dolayı da sizlere ve çalışma arkadaşlarımıza birkez daha teşekkür ediyorum. İnşallah aynı kararlılık ve özveriyle aynı malidisiplinle bütçemizi en iyi şekilde yönetip Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuzahizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Görgü Mahallesine kurulacak olan990 KW gücündeki Güneş Enerji Santrali için yapılacak başvuru işlemlerinintakip edilmesi ve sözleşme imzalanması için Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar’a yetki verilmesini kararlaştırdı.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığından istifa edenKadircan Esen ile görevinden uzaklaştırılan Yeşilyurt Belediye BaşkanYardımcısı Bekir Karakuş’un yerine Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerindenYeşilyurt İnşaat İŞGEM LTD.ŞTİ’ne Tüzel Kişilik Temsilci atanmasına ilişkingündem maddesini görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Tüzel Kişilik Temsilcisiolarak Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinden Numan Özcan ile Mehmet AkifKaraca’nın görevlendirilmesine karar verdi.
Gündemdeki imar maddeleri görüşülüp onaylanırken, Yeşilyurt’unmuhtelif mahallelerinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan parsellerinsatış talebine ilişkin Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğününteklifi ise kabul edildi.
Beş maddenin ertelenmesine, iki maddenin de İmar Komisyonunahavale edilmesine karar verdikten sonra çalışmalarını tamamlayan YeşilyurtBelediye Meclisi, Haziran Ayı Toplantısını 02 Haziran 2021 Çarşamba Günü saat 14:00’daGedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirecek.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.