Malatya
22 Ağustos, 2025, Cuma
  • DOLAR
    41.01
  • EURO
    47.56
  • ALTIN
    4390.6
  • BIST
    11.314
  • BTC
    113226.72$

Asfalt Çalışmalarının Yapıldığı 35 Metrelik Yolda İnceleme Yapan Başkan Gürkan,


Asfalt Çalışmalarının Yapıldığı 35 Metrelik Yolda İnceleme Yapan Başkan Gürkan,


BİR BELEDİYENİN BİR DÖNEMDE YAPACAĞI İŞLERİN YÜZLERCESİNİ YAPIYORUZ

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi,Fahri Kayahan, Altınkayısı Buvarı ve Bostanbaşı Mahallesini birbirinebağlayacak olan 35 metrelik yolda asfalt serim çalışmalarına başladı.

35 metrelik yolda, yol açmaçalışmalarının bitmesi ve alt yapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardındanüst yapı çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zeminiyileştirme çalışmalarından sonra yolda asfalt serim çalışmalarına başladı.

Yeni açılan yolda yapılançalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan, “Yaptığımız çalışmalar bir belediyenin bir dönemde yapacağıişler değil ama biz bir belediyenin bir dönemde yapacağı işlerin yüzlercesiniyapıyoruz” dedi.

35 Metrelik Yolu Selahattin Başkanımızdan Başka Kimse Açamazdı

Başkan Gürkan ile birlikte incelemegezisinde yer alan Tecde Mahalle MuhtarıAli Yiğit, “ Üç ay içerisinde ikinci ulaşım aksı müjdesini alıyoruz MalatyaBüyükşehir Belediyesinden. Şehit Sami Kıbrız Caddesi Altınkayısı Bulvarınabağlandı. Altınkayısı Bulvarına bağlanan yol aksı 25 metre. Tarım alanındakalan yerlerde yer sahiplerinin rızasıyla inşallah o yolumuzda tamamlanacak veönemli üç aksa kavuşmuş olacağız. Şu anda 35 metrelik yolumuzu SelahattinBaşkanımızdan başka kimsenin açacağını tahmin etmiyorduk. Çünkü tarım alanıiçerisinde kalan bir yerdi. Yeni açılan yolumuzda günlük 10 veya 15 bin aracıngeçtiğini tahmin ediyorum. Yolun henüz yeni açıldığı dönemde stabilizeçalışmaları sırasında yoldan geçen araç sürücülerinin çalışan işçilere yolunaçılmasından dolayı teşekkür ettiklerini gördük. Sayın Büyükşehir BelediyeBaşkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir emekvar, bir alın teri var. Ayrıca kış aylarında başkanımızın, personellerin, dairebaşkanlarının gece gündüz sahada olmalarına rağmen bazı insanların BüyükşehirBelediyesi ne yaptı dedikleri zaman en büyük haksızlığı sabaha kadar çalışanbelki de uykusuz kalan işçilere haksızlık olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenherkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

2014 Yılından İtibaren Olan Sorunumuzu Selahattin Gürkan Çözdü

Bostanbaşı Mahalle Muhtarı Faik Özbay’da, “ 2014yılında şehrimizin Büyükşehir olmasından sonra sorunu bir türlü çözülemeyenSaraybosna Caddemiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ınTarım Bakanlığı ile istişare etmesiyle çözüldü. Bostanbaşı Mahallemiz ilimizinve ilçemizin en büyük mahallesi. Tecde ve Çilesiz bölgesinde oturansakinlerimiz organize sanayi ve yakınca bölgesine gitmek için uzun bir mesafeyol gitmek zorundaydı. Yeni yolumuzun açılmasıyla ana arterlerdeki trafiğinyüzde 25 azalmasıyla beraber mahalle sakinlerimiz kısa zaman içerisindeulaşımlarını sağlamaktadır. Konforlu olan 35 metrelik yolda BüyükşehirBelediyemiz 2021 yılında çalışmalara başlamıştı. MASKİ Genel Müdürlüğümüzdealtyapı çalışmalarına başlamıştı. Şu anda da yolumuzun asfalt serim çalışmalarınabaşlandı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibineBostanbaşı Mahallemiz adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan çalışmalarla ilgilibilgiler veren Malatya BüyükşehirBelediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “ Yeni yolumuzun açıldığıbölgede ciddi bir şekilde trafik problemi vardı. Bostanbaşı ve Yakıncabölgesindeki vatandaşlarımızın tamamı doğuya geçmek istediklerinde çevreyolunukullanmak durumunda kalıyorlardı. Buda hem yakıt hem de zaman anlamındaproblemlere neden oluyordu. Bölgede üç tane ulaşım aksı planladık. En büyükulaşım aksımız 35 metrelik Alper Tunga Caddesi. Planlama süreçleriniCumhurbaşkanlığı nezdinde Tarım Bakanlığı olurlarını tamamladık. Devamında imaruygulama süreçlerini tamamladık. Bölgenin altyapı çalışmalarını, elektrik, su,doğalgaz gibi çalışmaları tamamladık. Hava şartlarının müsaade etmesiylebirlikte bizler Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız zemininiyileştirilmesi ve asfalt serim çalışmalarına başladı. Kısa süredeçalışmalarımız tamamlanacak ve yolumuz vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak”şeklinde konuştu.

Alternatif Yollar Malatya Trafiğini Rahatlatacak

35 metrelik yol düşünüldüğündeMalatya tarihinde ilk defa ikinci alternatif, üçüncü, dördüncü ve beşincialternatif yolun kendi dönemlerinde açıldığını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan, “ Malatya trafik noktasında tek artere sıkışmış, tekarterler sabah ve akşam mesailerinde hakikaten insanları çileden çıkaran yapıformatında ve trafik ulaşımla ilgili sıkıntılı bir süreç yaşıyordusürücülerimiz. Biz öncelikle planlamalarımızı yaptık ve hem güneyden hem dekuzeyden yeni aksların açılması gerektiğini ifade ettik. Yolumuzda yürüttüğümüzyapıların kaldırılmasından, ücretlerinin ödenmesine, altyapı çalışmalarınakadar süreç hakikaten başarıyla neticelendirilmiştir. Şu anda Anayurt Bulvarınamukabil esasta güneyde de yeni bir bulvar açıyoruz. İnşallah bulvarımızı daBattalgazi Bulvarı diye adlandırırız. Hem Malatya’mızın tarihi isimlerinin yeredilmesi noktasında hem de vatandaşlarımızın yollarda seyahat ederken tarihişahsiyetlerimizi bilmeleri açısından önemlidir diye düşünüyorum.

Yolumuz yaklaşık 25 km’nin üzerinetekâmül etmektedir.  Yani Bostanbaşı veYakınca’dan başlayıp, diğer yollarla daha sonrasında güney kuşak yoluylabütünleşip Elazığ yoluna ulaşılmasını planlamaktayız. Dolayısıyla inşallah buyıl güney kuşak yolunun özellikle Derme kanalının ortaya alınmasıyla ilgiliihale yapıldı. Şu anda TOKİ ile birlikte belediye olarak çalışıyoruz. Obölgedeki evlerin kaldırılmasıyla alakalı İmar İşleri Daire Başkanlığımızçalışıyor. Bunlar yapılırsa hem güneyde hem kuzeyde alternatif bulvar olacak.Yine güney kuşak yolu hemen altında kuzey kuşak yolu, hemen altında kuzey çevreyoluyla Malatya’nın kangrene dönmüş ulaşım sorunu da çözülecektir. Dikkatedilirse şu anda Anayurt Bulvarını açmamızla birlikte ve henüz stabilize olanyolumuzda 20 bine yakın aracın seyir etmesiyle yaklaşık 50 bin aracı trafikteana akstan yeni yollarımıza çektik. Bu, Malatya’nın trafiği ve ulaşımıaçısından önemli bir rahatlamadır.

İnşallah yılsonu itibariyle kuzeykuşak yolumuz, güney kuşak yolumuz bitecek. Kuzey çevre yolu da 2023 yılınınsonunda bittiği takdirde doğu ve batıda şehre girmesi gerekmeyen araçlarındirek güneyde bulunan illerle birlikte batı da bulunan illere gitmesisağlanacak. Ayrıca o bölgelerden gelenlerin de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dabulunan illere gitmesi de sağlanacak ve buda Malatya trafiğini rahatlatacaktır.Malatya her şeye layıktır. Biz Malatya’mızı mazisine layık istikbalehazırlıyoruz. Sadece 35 metrelik yolumuzu düşünürseniz dikkat edilirse Malatyatarihinde ilk defa ikinci alternatif, üçüncü, dördüncü ve beşincide bizimdönemimizde açılıyor. Bir belediyenin bir dönemde yapacağı işler değil ama bizbir belediyenin bir dönemde yapacağı işlerin yüzlercesini yapıyoruz. Malatyalıhemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!