ZİYAN OLMASIN, ŞİFA OLSUN KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

1 MİLYON DEĞERİNDEKİ İLAÇLAR SAVAŞ MAĞDURLARINA GÖNDERİLDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde 32 noktada yeralan ilaç kutularında toplanan ilaçlar, ihtiyaç sahibi ve savaş mağdurlarınadağıtılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH)’ya teslim edildi.
Malatya genelinde vatandaşların ihtiyaç fazlası ilaçlarınıbırakmaları için 32 farklı noktada yer alan ilaç toplama kutularından alınanilaçlar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri tarafındanayrıştırılarak, ihtiyaç sahibi ve savaş mağduru insanlara dağıtılmaya devamediyor.
1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 2 milyon 500 bin TL bedeletekabül eden ilaçları Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşların Büyükşehir Belediyesieczanesinden alınması sağlandı. Malatya’nın yanı sıra savaş mağduru insanlarabugüne kadar 10 milyon 500 bin TL ilaç gönderimi de sağlandı. Son olarak 1milyon TL değerinde olan toplam 162 koli ilaç, savaş mağdurlarına gönderilmekiçin İHH yetkililerine teslim edildi.
1 Milyon TL’likİlaç Yardımını Savaş Mağdurlarına Ulaştıracağız
Son olarak savaş mağdurlarına gönderilmek için toplananilaçlarla alakalı bilgiler veren Sağlıkve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “ Hemşerilerimizinkatkılarıyla toplanan ilaçları İHH ile savaş mağdurlarına göndereceğiz. Bugünkütopladığımız ve teslim edeceğimiz ilaçlar 1 milyon TL değerinde. 1 Nisan 2019yılından bugüne kadar 2 milyon 500 bin TL’lik bedele tekabül eden ilaçlarımızıeczanemizden alan vatandaşlarımız vardı. Ayrıca savaş mağdurlarınagönderdiğimiz ilaç yardımımız bugüne kadar toplamda 10 milyon 500 bin TLdeğerinde. Malatya’da 32 farklı noktada ilaç toplama kutularımız mevcut.Hemşerilerimiz ilaçlarını toplama kutularımıza bırakıyorlar. Eczanemizdetoplanan ilaçlar arkadaşlarımız tarafından ayrıştırıldıktan sonra ilgiliyerlere ulaştırıyoruz” dedi.
Mazlumun,Mağdurun ve Garibanın Derdiyle Dertlenen Bir Başkanımız Var
Savaş mağdurları için toplanan ilaçların ulaştırılmasınısağlayan İHH Malatya Şube Başkanı ÖmerDerin, “ Belki bizler için küçük ancak yardımların ulaştığı yerler içinbüyük yardımlar. Kurban Bayramında Afrika’ya gitmiştik. Afrika’da Türkiye’dengeldiğimizi söyleyince gözlerin ışıl ışıl olduğunu, nerede kaldınız diyenbakışların olduğunu yakinen hissettim. Dolayısıyla mağdurun ve mazlumun gözününTürkiye’de olduğunu ve bizlerden beklenti içerisinde olduklarını gördüm.Savaştan yakinen etkilenen sınırımızdaki Suriye halkının da Türkiye’den büyükbir beklenti halinde olduklarını görüyoruz ve müşahede ediyoruz. SelahattinBaşkanımızla uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Battalgazi Belediye Başkanlığıdöneminde de başkanımızla birlikte çalışıyorduk, Büyükşehir Belediyesidöneminde de birlikte çalışıyoruz. Belediyemize kendi evimiz gibi rahatgiriyoruz ve derdimizi ifade ediyoruz. Mazlumun, mağdurun ve garibanın derdiyledertlenen, onlar için neler yapabiliriz diye sürekli fikir alışverişindebulunan ve halkın içinde olan bir başkanımız var. Bunun mutluluğunu verahatlığını yaşıyoruz. Birçok projeyi rahatlıkla birlikte yapabiliyoruz. Buvesileyle bu rahatlığı ve gönlünü açan anlayışı bizlere verdiği için SayınBaşkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlaç KampanyamızaKatılan Hemşerilerime Teşekkür Ediyorum
İlaç toplama kutularından alınan ilaçların hem Malatya’daihtiyaç sahibi vatandaşlara, hem de savaş mağduru insanlara ulaşmasınısağladıklarını söyleyen Başkan Gürkan,“ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın şehrimizin muhtelifyerlerine koymuş olduğu ilaç toplama kutularıyla ilaç toplama kampanyasıkapsamında 1 milyon TL’lik ilaç yardımını ihtiyaç sahibi olan Suriye’de,Irak’ta ve başka yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Görevegeldiğimizden bugüne kadar yaklaşık 11 milyon TL’lik ilaç yardımını yine İHHile birlikte ortaklaşa toplayıp ihtiyaç sahibi ülkelere ve insanlaragönderilmesi sağlanmıştır. Diğer taraftan toplanan ilaçlardan yaklaşık 2 milyon500 bin TL değerindeki ilaçlarda Malatya’da ihtiyaç duyan hastalarımıza doktornezaretinde ve reçete kontrolünde sunuldu. Bu anlamda ilgili dairebaşkanlığımıza ve yardımları yapan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.Kendileri için önem arz etmeyen ancak başkası için büyük öneme sahip olduğubilinci içerisinde kampanyamıza katılan hemşerilerimi kutluyorum.
Toplanan ilaçların yerlerine ulaştırılmasında hakikaten büyükgayret gösteren İHH Başkanımız Ömer Derin’e ve arkadaşlarına çok teşekkürediyorum. Bizler birliktelik anlamında Büyükşehir Belediyesi, İHH ve diğerpaydaşlarımızla Malatya’da toplanan ilaçların ilgili yerlere ulaşmasınoktasında güzel bir çalışma örneği sergiliyoruz. STK olarak Malatya’dayaptığımız çalışmanın örnek olması noktasında bütün STK’larında kendi amaçlarıdoğrultusunda benzer çalışmalar yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.