Büyükşehir Belediyesi Down Sendromlular Kafeteryası 3 Aralık’ta Hizmete Giriyor

MALATYA’NIN GÜLEN YÜZLERİNE, GÜLEN YÜZLER KAFETERYASI
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projekapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirilecek olan DownSendromlu bireylerin çalışacağı ‘Gülen Yüzler Kafe’nin protokolü imzalandı.
3 Aralık 2020 Engelliler Günü gelen talep üzerine MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açılması için talimat verdiğiDown Sendromlular kafeteryası hayata geçiyor. Toplumda farkındalığın oluşmasıve engelli bireylerin sosyal hayata adapte olabilmeleri için gerçekleştirilenproje kapsamında Down Sendromlular kafeteryası 3 Aralık Dünya Engelliler Günüfaaliyete başlayacak.
Yapılan protokol çerçevesinde sanat sokağında açılacak olanve 8 engelli bireyin çalışacağı ‘Gülen Yüzler Kafe’nin protokolü MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Tomantarafından imzalandı.
Down Sendromlular için yapılan sosyal sorumluluk projesinindetayları hakkında bilgiler veren HibelerŞube Müdürü Bayram Uzun, “3 Aralık 2020 tarihinde Malatya BüyükşehirBelediyesi ile Kent Konseyi tarafından organize edilen bir programda DownSendromlu aileler çocuklarının zaman geçirebilecekleri, sosyal hayatıniçerisinde olabilecekleri bir kafe talebinde bulunmuşlardı. Sayın Başkanımız butalebi olumlu karşılamaları sonucunda İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birliktegerçekleştirmiş olduğumuz proje doğrultusunda korumalı işyeri programıstatüsünde BELSOS AŞ. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı ve MADEM işbirliğiyle projemizi gerçekleştirdik. Proje kapsamında toplamda11 personel istihdam edilecek. Bu istihdamlardan 8’i Down Sendromlu kardeşlerimizolacak. Bu sayede Down Sendromlu çocuklara çalışma olanağı sağlanacak, sosyalhayata katılımları sağlanacak. Bu projede bizlere destek olan İŞKUR İl Müdürüneve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Projenin paydaşlarından olan BELSOS Genel Müdürü Zerrin Palancı ise, “3 Aralık 2021 Engelliler Günündeaçılacak olan kafemizde Down Sendromlu kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. Hem buçocuklarımızın topluma kazandırılması hem de sosyal yaşantılarında bir aradaolmak adına sosyal yönlü bir kafe olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızındestekleri ve İŞKUR ile birlikte yürütmüş olduğumuz bir proje. Bu projede desteğiolanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin ortaklarından İŞKURİl Müdürü Vahap Toman’da, “Bu projede emeği geçen ve özellikle engellilerekarşı olan muhabbeti, sevgisi Malatya tarafından bilinen başkanımızın bugirişimi İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından sevinçle karşılanmıştır. Korumalıişyeri kapsamında özellikle Down Sendromlu kardeşlerimizin daha fazlakatılımıyla sağlanacak olan engelsiz kafeterya projesinde bizlere müracaatedildiğinde İstanbul ve Ankara gibi illerde vardı ama doğu ve güneydoğuda buprojeleri görmemekteydik. Bu bizlere güzel bir örnek oldu. Malatya açısından,İŞKUR açısından, Büyükşehir Belediyemiz açısından güzel oldu. İŞKUR olarak biryıl boyunca kafeteryada çalışanların maaşları asgari ücret düzeyinde ödenecek.İnşallah bu proje örnek olur. Başta Sayın Başkanımıza ve emeği geçenlere şahsımve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin devamının geleceğini ümitediyorum” açıklamasında bulundu.
Proje kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günündekafeteryanın açılacağını dile getiren MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gerek proje birimimiz, gerekBELSOS şirketimiz ve gerekse İŞKUR İl Müdürlüğümüz güzel bir birliktelik vepaydaş olma örneği sergilediler. Sosyal projeler kapsamında Malatya’dakiözellikle engelli vatandaşlarımızın istihdam edilmesi ve meslek edindirilmesinoktasında ayrıca sosyal bir projenin hayata geçirilmesi noktasında büyükgayretler gösterdiler. Engelli vatandaşlarımıztoplumumuzun bir gerçeğidir. Yasal metinler içerisinde engellivatandaşlarımızın istihdamıyla ilgili istihdam zorunluluğu bulunmaktadır.Bununla ilgili şirketlerimizde ve birimlerimizde bu istihdamlarıgerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımız için bir kafenin olması noktasındaözellikle 2020 yılı Aralık ayı içerisinde engelli kardeşlerimizin bizlere olantalebini İŞKUR İl Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa yaptığımız proje kapsamıiçerisinde değerlendirilmesini arzuladık.
Proje birimimiz ve İŞKUR Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşabir çalışma yapıldı. Yapılan proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızagönderildi ve onaylandı. Batı illerinin bazılarında yaptığımız projemize benzeristihdam amaçlı ve meslek edindirme amaçlı projeler oluşturulmuştu ama Doğu,Güneydoğu ve Orta Anadolu’da buna benzer bir proje hayata geçirilmemişti. Buanlamda yapmış olduğumuz iş birliği ve protokol çerçevesinde 3 Aralık EngellilerGününde sanat sokağında Down Sendromlu engelli kardeşlerimize ait bir kafeteryaaçılacak. Bu kafeteryada yine engelli 8 kardeşimiz istihdam edilecek. Bukardeşlerimizin istihdam maliyetleri İŞKUR Müdürlüğümüz tarafındankarşılanacak. Ayrıca kafeteryanın demirbaşlarının temini konusunda da İŞKURMüdürlüğümüzün sorumlu olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bu çalışmaları yapanilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaların engellikardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Malatya’nın gülenyüzleri olarak belirttiğimiz ve gülen yüzler kafesi olarak adlandırdığımız bukafede bütün Malatyalı hemşerilerimizi ve engelli hemşerilerimizi çay ve kahveiçmeye davet ediyorum” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.