Malatya
25 Şubat, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ YEŞİL GIDA SERACILIK ALANI, 2021 YILINDA DA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK


YEŞİLYURT BELEDİYESİ YEŞİL GIDA SERACILIK ALANI, 2021 YILINDA DA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
“200 Bin Adet Fideyi Çiftçilerimize Ücretsiz Dağıtacağız”


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşil GıdaSeracılık Alanımızda 100’de 100 yerli tohumlardan üreteceğimiz 200 bin adetmeyve ve sebze fidesini, 2021 yılı içerisinde etaplar halinde çiftçilerimizehibe yoluyla vereceğiz.  Bu fidelerintoplamda 160 bin metre² alanda toprakla buluşmasını sağlayıp sezon sonunda ise1.000 ton ürün elde edilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşil GıdaSeracılık Alanında incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, İlTarım Müdürü Tahir Macit, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, TKDKMalatya İl Koordinatörü Murat Tunç ve Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı DoğanSolmaz’a, Yeşil Gıda Seracılık Alanı ile Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında kifaaliyetler ve yeni dönem çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

Tarımsal kalkınmaya rol model teşkil eden yatırım alanlarındanbeklentilerin üzerinde ürünler toplamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 2019 yılında ki Mahalli İdareler Seçimlerindevaat ettiğimiz yatırımlarımız arasında yer alıp, seçimlerin hemen ardındankurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyetlerine devameden Yeşil Gıda Seracılık Alanımız ile Kayısı Araştırma Enstitüsü ile işbirliğihalinde kurduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda beklentilerimizinüzerinde verimli bir hasad dönemini geride bıraktık.  Alanında deneyimli Ziraat Mühendislerimizingözetiminde farklı türlerden meyve ve sebze üretimi yaparak, sofralarımızdakidoğal ürünlerin sayısını artırıp, insanlarımızın sağlıklı ürünlerle beslenmesineciddi katkılar sunuyoruz. Bununla birlikte yeşil alanlarımızın kapasitesiniartırmak içinde yaptığımız süs bitkisi ve rulo çim üretimlerimizle belediyebütçemizi ek bir giderden kurtarmış olduk.  2019 yılının Mayıs Ayından bugüne kadarekimini yaptığımız domates, biber, salatalık, marul ve patlıcan gibi iyi tarımuygulamaları ile 60 ton sebze üretimi yaparak büyük bir başarının altına imzaattık. Sebzelerden yaptığımız kurutmalık, salça ve soslarımızı ise özelpaketlerde ve şişelerde muhafaza ederekYeşilGıda Marketlerimiz ve Yöresel Ürünler Pazarımızda halkımızın beğenisine sunduk.2020 Yılı Aralık ayı itibari ile seramızın kapalı alanlarında 100 bin adet süsbitkisi ve katlı ve raflı topraksız üretim yöntemiyle çilek yetiştiriciliğiyaparken, yerli tohumlardan oluşan yerli tohum üretim istasyonu kurduk.  Seracılık faaliyetlerinin toplumdayaygınlaşmasına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz sertifika programlarına katılan farklı yaş gruplarındakihemşerilerimize sertifikalarını takdim ettik. Bölgemizde kayısının dışındaçiftçimize alternatif olabilecek örtü altı yetiştiriciliği hakkında çeşitliprogramlar düzenleyerek bilgilendirmelerde bulunduk. “ diye konuştu.

2021 yılı içerisinde yerli tohumdan üretecekleri 200 binadet sebze ve meyve fidesini çiftçilerle buluşturacaklarının müjdesini verenBaşkan Çınar, “ Tarım ve Orman Bakanlığımızdan temin ettiğimiz 100’de 100 atatohumlarından üretimini yaptığımız 100 bin adet fidemizi geçtiğimiz yılçiftçilerimize dağıtıp, yaklaşık 70.000 metre² alanda buluşan bitkilerimizden560 ton ürün elde ettik. Dağıttığımız fideleri teknik ekibimizle kontrol ediphasat dönemine kadar üretimde çiftçimize yardımcı olduk. Hasat sonrasıürünlerin pazarlanması ve değerlendirmesi noktasında da çiftçilerimize yardımcıolduk. Çiftçilerimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan budesteklerimizi 2021 yılında artıracağız. Bu yıl içerisinde yaklaşık 200 binadet fidemizi çiftçilerimize hibe etmeyi planlıyoruz. Bu fidelerin toplamda 160bin metre² alanda toprakla buluşmasını sağlayıp sezon sonunda ise 1.000 tonürün elde edilmesini hedefliyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün mevsimlikolarak ihtiyaç duyduğu 100 bin adet süs bitkisini Tarımsal Üretim ve AR-GESahamızda yetiştirip, verimli ve tasarruflu bir üretim yöntemi geliştirdik. Buyılda rulo çim ve süs bitkisi yetiştiriciliğinde rekor seviyesinde hasadyapmayı planlıyoruz. Tabii ki bizler bu yatırımları uyumlu ve koordinasyonluçalışmalar neticesinde gerçeğe dönüştürmekteyiz. Yeşilyurt’umuzun her alandakalkınması ve gelişmesi adına desteklerini bizlerden esirgemeyen AK Parti İlBaşkanımız Sayın İhsan Koca’ya, İl Tarım Müdürümüz Sayın Tahir Macit’e,Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal Kalay’a, TKDK Malatya İlKoordinatörümüz Sayın Murat Tunç ve Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanımız Sayın DoğanSolmaz’a bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Üretenin, üretimin ve çiftçimizinher zaman yanında yer almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2021 yılındadağıtımını yapacakları ücretsiz fidelerden, (ÇKS) kaydı olup sebze üretim izniolan çiftçilerin yararlanabileceğini, kayıt başvuruların ise 01 ile 28 Şubat 2021tarihleri arasında Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne yapılacağınısözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!