YEŞİLYURT BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARDA KULLANDIĞI DOĞAL ÇİMİ KENDİ TESİSLERİNDE ÜRETİYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARDA KULLANDIĞI DOĞAL ÇİMİ KENDİ TESİSLERİNDE ÜRETİYOR
“Doğal ÇimÜreterek Bütçemizde Tasarruf Yaptık”
Yeşilyurt Belediyesi ‘Daha Yeşil, Daha Güzel Bir Yeşilyurt’hedefiyle yürüttüğü yeşillendirme ve park hizmetlerinde kullandığı ruloçimleri, Tarımsal Üretim-AR-GE Sahasında alanında deneyimli uzman ekipleringözetiminde yetiştiriyor.
“DOĞAL ÇİMLERİ KENDİTESİSLERİMİZDE ÜRETİYORUZ”
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, TarımsalHizmetler Müdürlüğü gözetiminde gerçekleşen doğal çim ekim, sulama ve bakımçalışmalarıyla belediye bütçesinde ciddi bir tasarruf oluşturduklarını söyledi.
“DIŞA BAĞIMLIKALMAKTAN KURTULUP, TASARRUFA GİTTİK”
Doğal çim alımında dışa bağımlı kalmaktan kurtulup, kendiçimlerini ürettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı ŞahinÖzer, “ İlçemizin dört bir tarafını daha fazla yeşil alanla buluşturmak adınabaşlattığımız yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımızda kullandığımız çimbitkisini, Tarımsal Üretim-AR-GE Sahamızda ki özel alanlarda yetiştiriyoruz.Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kontrolünde, alanında deneyimli uzmanekiplerin gözetiminde gerçekleşen çalışmalar neticesinde kaliteli ve güzeldoğal çimler üretiyoruz. Tabii ki bu uygulamamız belediye bütçemize ek bir tasarrufolarak ta yansımaktadır. Dışa bağımlı kalmaktan kurtulup, yeşil alanlar veparklarda kullandığımız çimleri kendi tesislerimize üretiyoruz. ZiraatMühendislerimizin büyük bir özenle yürüttüğü çalışmalar neticesinde ekimi,bakımı ve tohum aşılama işlemleri yapılan doğal çimlerimiz rulo halinegetirilip belirlenen alanlarda kullanıyoruz. Dışarıdan temin edilen rulo çimlerinbölge ikliminden kaynaklı adaptasyon problemlerini de kendi ürettiğimiz ruloçim ile minimize ediyoruz.” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Özer, baklagil hasadının ardından verim vekalitesi artan Tarımsal Üretim-AR-GE sahasında ki tarlalarda kış üretimineyönelikte çalışmaların devam ettiğini, farklı türlerdeki süs, yem veya uyguntıbbi aromatik bitki seçimi ile yeni üretim sezonunun da yakında başlayacağınısözlerine ekledi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.