2024 ak parti
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.64
  • ALTIN
    2381.0
  • BIST
    10182.44
  • BTC
    58395.65$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ İLYAS KİTAP KAFE, KİTAPSEVERLERİN HİZMETİNE SUNULDU


YEŞİLYURT BELEDİYESİ İLYAS KİTAP KAFE, KİTAPSEVERLERİN HİZMETİNE SUNULDU
“İlyas Kitap Kafemiz Hayırlı Olsun”


Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafelerin sayısını artırmayadevam eden Yeşilyurt Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle imzalanan ‘Gençlikve Gönüllülük İş Birliği Protokolü’ ile yapımını tamamladığı İlyas KitapKafe’yi vatandaşlarla buluşturarak, eğitim yatırımlarına bir tanesini dahaekledi.

İlyas Kitap Kafe önünde düzenlenen törende konuşan YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un dört bir tarafını eğitim ve sporalanlarıyla donatmaya devam ettiklerini ifade ederken, ilçe genelinde sayısınıartırdıkları Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafelerle her yaştan vatandaşı dahafazla okumayla ve kitapla buluşturduklarını söyledi.

Toplumdaki okuma oranını artırmak hedefiyle hayatageçirdikleri eğitim yatırımlarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunuyaşadıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “SayınCumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Yeşilyurt’umuzdaki Millet Kıraathaneleri veKitap Kafelerimizin sayısını hızla artırmaktayız. Üzerinden iki yıl geçenmahalli idareler seçimler sırasında yapmayı taahhüt ettiğimiz yatırımlarımızınbaşında gelen Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafe gibi her yaştanvatandaşımızın bilgiye ve kitaba ulaşmasını kolaylaştıracak yatırımlarımızabugün bir yenisini daha ekliyoruz. İç ve dış mimarisinin yanı sıra okumaalanları, oturma bölümleri ve raflarındaki eşsiz eserleriyle bölgemize değerkatacak olan İlyas Kitap Kafemiz, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hayırlıuğurlu olsun. Kentimizde ki kütüphane ihtiyacına alternatif çözümler getirmekadına hizmete sunduğumuz yatırımlarımız arasında yer alan Kitap Kafemizinaçılışının her yıl 29 ile 4 Nisan günleri arasında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’etkinliklerine denk gelmesinden dolayı da ayrıca mutluyuz. Kadimmedeniyetimizin tüm zenginliklerine sahip, tarihsel ve kültürel anlamda güçlübir potansiyele sahip Yeşilyurt’umuzun sosyal ve kültürel vizyonunugeliştirmeye öncülük edecek kültürel yatırımlarımıza bir yenisini dahaeklemekten kıvanç duymaktayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle imzaladığımız‘ Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü’ ile yapımını tamamladığımız vebugünden itibaren kapılarını vatandaşlarımıza açacak olan İlyas Kitap Kafemiz,raflarındaki eşsiz eserlerinin yanı sıra temiz, düzenli, sakin ve sessizortamıyla kitapseverlerimize farklı bir dünyanın kapısını açacak değerli biryatırımdır.” diye konuştu.

Merkez-kırsal ayrımı yapmadan tüm mahallelerin sosyal yaşamseviyesini artıracak insan odaklı yatırımlara devam ettiklerini belirten BaşkanÇınar, “ İlyas, Bentbaşı, Kaynarca, Kiltepe ve Çavuşoğlu gibi son yıllardagerek alt ve üst yapı gerekse de aydınlatma, parklar ve çevre düzenlemesi gibiyatırımlarla çehresi ciddi seviyede değişip tercih edilen mahallelerimizi,eğitim yatırımlarımızla daha prestijli hale getiriyoruz. Hizmete sunduğumuz KiltepeMeslek Edindirme Kurs Merkezi ve Çavuşoğlu Kitap Kafe başta olmak üzere bubölgede yürüttüğümüz sosyal ve kültürel yatırımlarımıza İlyas Kitap Kafe’yi deekleyerek, bu bölgemizin daha fazla gelişmesine öncülük etmiş oluyoruz. Hizmetnoktalarımızın herkesin rahat ve kolay bir şekilde ulaşabilmesine önceliktanıyoruz. İki kat üzerinden hizmete sunduğumuz, Millet Kıraathanesi anlayışınasahip İlyas Kitap Kafemizde, buradaki tüm mahallelerin ortak kullanacağı önemlibir kültür mekanıdır. Her yaştan vatandaşımız buraya gelerek rahat ve konforluortamlarda kitabını okuyacak, gençlerimiz derslerine ve sınavlarınahazırlanacak, ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetler yapılabilecektir. Özelliklede  gençlerimizi iyi ve güzel birgeleceğe hazırlamada bu tür eğitim mekanlarımız önemli bir misyonüstlenmektedir. Gelecekle ilgili beklentilerimizin yerine gelmesini sağlayacakbu tür yatırımlarla Yeşilyurt’umuz artık geleceğe daha güvenle ve huzurlabakmaktadır. İlyas Kitap Kafe gibi bölgemizin ihtiyaç duyduğu bir yatırımıvatandaşlarımızla buluşturmuş olmaktan onur duymaktayız. Kültürel projelerimizinyanı sıra 30 farklı noktada yapımları devam eden spor tesislerimiz içindesteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımıza da bir kez daha şahsım vehemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Melekbaba, Hoca AhmetYesevi,Çilesiz ve Tecde Mahallelerimize de bu tür eserleri kazandırmak içinekiplerimiz çok yoğun çalışıyorlar, inşallah bu güzel eserleri de yakındailçemize kazandıracağız.  İnşallah bu türyatırımlarla kentimiz ve ilçemiz daha fazla gelişip, daha fazlagüzelleşecektir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinden her zaman memnunolduklarını ifade eden MHP İl Başkanı Mesut Samanlı ise, “ Yeşilyurt BelediyeBaşkanımızın gayreti ve çabası, ekiplerinin özverili hizmetlerinden gayetmemnunuz. Öğrenmenin asla yaşı yoktur, kitap okumayı hayatımızın merkezineyerleştirmeliyiz. Gençlerimizin güzel ve başarılı bir hayata sahip olması içinbu tür eğitim merkezlerinin sayısı artması noktasında bizlerde tüm gücümüzledestek veriyoruz.  Yeşilyurt Belediyesineve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İlyas Kitap Kafeyi Yeşilyurt’a kazandıran YeşilyurtBelediyesine teşekkürlerini sunan AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır, “Belediyelerimizin çalışmaları bizleri gururlandırıyor. Malatya’nın değişimi vegelişiminde gerçekten çok büyük gayretler sarf ediyorlar.YeşilyurtBelediyemizde kendi bölgesinde başarılı hizmetlerin altına imza atmaya devamediyor.Malatya’nın sağlıklı ve planlı bir şehir olmasını sağlayan alt yapısıüst yapı ile sosyal, kültürel ve eğitimine yönelik yatırımları önemlidir.Buhizmetler içerisinde insanlara dokunan, yaşlılarımıza, dezavantajlıgruplarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yatırımlar farklı anlamlarifade ediyor. Bu anlamda da Yeşilyurt Belediyemizi başarılı buluyoruz. Çevreyolunun altı ve üstü diye bir kavram gerçeğe dönüşen bu yatırımlar sayesindeartık yoktur. Kentsel dönüşümlerle, açılan kavşaklarla, sportif ve kültürelyatırımlarla bu düşünce artık kalmamıştır. Gençlerimizin daha bilinçli veeğitimli yetişmesi, sanatsa ve kültüre merak duymasını sağlayacak bu tür güzelyatırımlarının sayısının artması hepimizi mutlu etmektedir. İlyas Kitap Kafegibi bölgenin ihtiyaç duyduğu bir yatırımı hizmete sunan Yeşilyurt BelediyeBaşkanımızı ve değerli mesai arkadaşlarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu duanın ardından açılışkurdelesi kesilen İlyas Kitap Kafe hizmete sunuldu. Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, Kitap Kafede incelemelerde bulunan protokol üyelerine, eğitimhizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşenaçılış törenine; AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti MilletvekiliAhmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Battalgazi BelediyeBaşkan Vekili Zafer Kırçuval,  AK PartiYeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı MehmetAli Kaya, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, AKParti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, AK Parti Yeşilyurt GençlikKolları Başkanı Salih Tav, Alperen Ocakları İl Başkanı Yalçın Arıcak, MahalleMuhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!