Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66817.420$

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI, 220’YE YAKIN KURAN KURSU ÖĞRENCİSİNİ AĞIRLIYOR


YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI, 220’YE YAKIN KURAN KURSU ÖĞRENCİSİNİ AĞIRLIYOR


“Donanımlıve Bilgili Bir Nesil İçin Çalışıyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında, MilliTürk Talebeler Birliği Malatya İl Başkanlığı ve Genç MÜSİAD Malatya ŞubeBaşkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesine katılan220’ye yakın Kuran Kursu öğrencisine teorik ve pratik trafik eğitimi veriliyor.

Yeşilyurt Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında başlayan programlarakatılan Kuran Kursu öğrencileri, uzman eğitmenlerin gözetiminde öncelikleteorik eğitime tabi tutulurken daha sonra uygulamalı eğitimden geçtiler.

Kuran Kursu öğrencilerine yönelik başlattıkları eğitim vekültürel programlarına destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ateşekkürlerini sunan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Abdulkadir Tutan,“MilliTürk Talebeler Birliği İl Başkanlığıyla 2012 yılında beri ‘Bu Yaz Camideyiz’projemizi düzenlemekteyiz. Çocuklarımıza camilerin sadece vakit namazlarınagelinen bir olmadığını, Kuran Kerim eğitimlerinin yanı sıra ilim eğitimlerininverildiği bir yer olduğunu göstermeye ve anlatmaya çalışıyoruz. Kültüreletkinliklerimiz kapsamında Yeşilyurt Belediyemize ait Çocuk Trafik Eğitim Parkındaçocuklarımızla bir araya geldik. Bu imkanı bizlere sağlayan Mehmet ÇınarBaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Milli Türk Talebeler Birliği Malatya İl Başkanı Hamza Alamanise, başarıyla devam eden ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi çerçevesinde çocuklarayönelik eğitim ve kültürel programlara bir yenisini daha eklediklerini ifadeederken, “ Malatya genelinde ki tüm camilerimizdeki çocuklarımıza ulaşarakSiyer-i Nebi ve Kuran-ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürelprogramlar kapsamında bu tür eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz.  Kapılarını bizlere açan Yeşilyurt BelediyeBaşkanımız Sayın Mehmet Çınar’a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız burada teorikve pratik olarak trafik eğitimi aldılar, aldıkları bu eğitimler hayatlarınıngeri kalan kısımlarına büyük katkılar sağlayacaktır. Derdimiz iyi bireyleryetiştirmek,  derdimiz memlekete faydalıbireyler yetiştirmektir.” dedi.

‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi kapsamında sosyal ve kültürelprogramlara devam ettiklerini ifade eden Milli Türk Talebeler Birliği eski İlBaşkanı Mehmet Sağdıç ise, “ Çocuklarımız Yeşilyurt Belediyemize ait trafikeğitim parkında trafik eğitimlerine tabi tutuldular.  Bizler milli ve manevi duygulara hitap eden,idealist bir neslin yetişmesi için camilerin herkese açık,  caminin bir medrese kültürü ve akademiolduğunu herkese benimsetmek hedefiyle başlattığımız projemizin meyvelerinibugün topluyoruz. Gençlerimizin eğitim, sosyal ve kültürel hayatlarına destekveren, trafik eğitimleri almalarına imkan sunan Yeşilyurt Belediye BaşkanımızMehmet Çınar’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

AK Parti Yeşilyurt Teşkilat Başkanı Mehmet Kundaktepe ise, ‘BuYaz Camideyiz’ projesinin etkinliklerine katkı sunan Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.

Malatya genelindeki Kuran Kurslarında eğitim gören 220öğrenciye yönelik trafik eğitimlerine başladıklarını ifade eden YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda,  Milli Türk Talebeler Birliği Malatya İlBaşkanlığı ile Genç MÜSİAD Malatya Şubesinin sekiz yıldır başarıyla sürdürdüğü‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi çerçevesinde kent genelindeki Kuran Kurslarındangelen 220’ye yakın öğrencimizi ağırlıyoruz. Çocuklarımız, uzman eğitmenleringözetiminde teorik ve pratik olarak trafik eğitimlerine tabi tutulacaklar. Altve üst geçitlerin ışıklı ve ışıksız geçiş noktalarının, trafik ışıklarının,akülü arabaların olduğu trafik parkımızda çocuklarımıza trafikte dikkatedilmesi gereken tüm kurallar anlatılacaktır. Çocuklarımızın trafikeğitimlerinden memnun kalmaları ise bizleri ayrıca sevindirmiştir.” diyekonuştu.

“Yeşilyurt Belediyesi olarak gençlerimizi ve çocuklarımızıher türlü bilgi ve beceriyle donatıp geleceğe hazırlamaya gayret ediyoruz.”sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ Donanımlı ve bilgili birnesil için çalışıyoruz ve emek sarf ediyoruz. Toplumsal yaşantının önemliparçalarından olan trafik kurallarını tüm boyutlarıyla öğrenmek, bilinçli birnesil için çok önemlidir. Ülkemizi, kentimizi ve ilçemizi emanet edeceğimizgençlerimizi bugünden geleceğe hazırlamak bizim asli görevimizdir.Çocuklarımızın yaz döneminde zamanlarını faydalı geçirmeleri içinde MilletKıraathanelerimiz, Yeşikonak ve Gençlik Merkezlerimizdeki faaliyetlerimizedevam ediyoruz, Yaz Spor Okulları kapsamında farklı alanlarda kurslarveriyoruz, bununla birlikte Kuran Kurslarımızda eğitim gören çocuklarımızayönelik bu tür eğitim destekleri sunuyoruz. Hep birlikte çocuklarımızın dahafazla gelişmesi için çalışıyoruz. Kentimizde gençlerimizin daha iyi şartlardayetişmelerine destek sunmak adına insan odaklı projelere ağırlık veren MilliTürk Talebeler Birliği ve Genç MÜSAİD gibi kurum ve kuruluşlarımızınprojelerine katkılar sunarak, gençlerimizin eğitim hayatlarına hep birlikte elele vererek destek sağlıyoruz. Sivil toplum ve meslek örgütlerimizle aramızdakisağlam diyalog ve iletişim neticesinde toplumun her kesimine yönelikfaaliyetlerimizin boyutunu sağlıklı ve güçlü bir şekilde geliştiripilerletiyoruz. İlçe genelindeki tüm eğitim merkezlerimizin kapılarıgençlerimize ve çocuklarımıza sonuna kadar açıktır. Bizleri bugünçocuklarımızla bir araya getiren Milli Türk Talebeler Birliği Malatya İlBaşkanlığı ile Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığına teşekkür ediyorum.” diyekonuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, trafik eğitimlerinebaşlayan öğrencilere satranç takımı hediye edip, başarılar diledi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!