Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63487.979$

Yeniköy Geçici Hayvan Barınağını Ziyaret Eden Başkan Gürkan,


Yeniköy Geçici Hayvan Barınağını Ziyaret Eden Başkan Gürkan,


“YARATILANI SEVERİZ YARATANDAN ÖTÜRÜ TEMEL FELSEFEMİZ VE DEĞERİMİZDİR”

 

Malatya BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve MalatyaMilletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Geçici HayvanBakımevini ziyaret etti.

MalatyaBüyükşehir Belediyesi tarafından 128 dönüm alan üzerinde faaliyet gösterenGeçici Hayvan Bakımevi, Malatya merkez ve ilçelerinden gelen sokak hayvanlarıbaşta olmak üzere, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanların tedavilerini,beslenmelerini, aşılarını ve küpelenmelerini veteriner hekimlerin kontrolündegerçekleştiriyor.

GeçiciHayvan Bakımevinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü SamiAltaş, “ Tesisimiz 2017 Kasım ayından itibaren faaliyet göstermektedir. 128dönüm tahsisli alan üzerinde 30 dönümlük alanda faaliyetimizi sürdürüyoruz. 3bin 262 m2 kapalı alanımız bulunmakta. Tesisimizde bugün itibariyle yaklaşık250 hayvanımız var. Tesisimiz 900 hayvanı alma kapasitesine sahip. 22personelle hizmet verdiğimiz tesisimizde 3 veteriner hekim, 1 tekniker, 12hayvan bakıcısı ile birlikte hizmet vermekteyiz. 5199 Sayılı Hayvanları KorumaKanununu doğrultusunda hareket ediyoruz. İlçe belediyelerinden gelen sahipsizsokak hayvanlarının aşıları yapılarak işaretleme dediğimiz kulaklarınaküpelerini takıyoruz. Hayvanları iyileşme dönemlerinde bekletiyoruz.Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza da ücretsiz bir şekilde Malatya BüyükşehirBelediyesi olarak sahiplendiriyoruz. Sahiplenme olmayan hayvanlarımızı da kanungereği belirli bir süre beklettikten sonra tekrardan doğal ortamlarınabırakıyoruz” dedi.

 

Geçici Hayvan Bakımevinde Tümİhtiyaçlar Karşılanıyor

Geçtiğimizgünlerde TBMM’den geçen Hayvan Haklarını Koruma Kanununun önemli olduğunusöyleyen Malatya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan,” Meclisten geçen kanunun içeriğinde her canlınınyaşamının kutsal olduğu, kutsiyetin gerek televizyonlarda gerek basın yayınorganlarında tanıtımı ve onların korunmasına yönelik cezai müeyyide anlamında,eğitim anlamında toplumu bilinçlendirme anlamında yasal süreçlerle birlikte budüzenlemeler kabul edildi. Bizim inanç değerlerimizde yaratılanı severizyaratandan ötürü temel felsefemiz ve temel değerlerimizdir. Biz bu anlayışiçerisinde yerel yönetimler olarak hep bu felsefeyle hep bu düsturla çalıştık.Bizim inanç değerlerimizde olan değerlerin yasal mevzuata ve yasal hüviyetebürünerek kanunlaşması da bizleri sevindirmiştir. Malatya Büyükşehir Belediyesiolarak, 900 hayvan kapasiteli hayvan barınağımızda, ameliyathanelerindenaşılama işlemlerine, beslenmeyle birlikte hastalıkların tedavilerininyapılmasına ve tekrardan doğaya bırakılmasına kadar 22 personelimizle birliktegüzel bir çalışma örneği sergiliyoruz.

Yine sokaktave çöp alanlarında yaşayan hayvanlarımızın küpelenmeleriyle birlikte ParkBahçeler Daire Başkanlığımız ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığımızbelirli yerlere hayvanlarımızın beslenme ve su ihtiyaçlarını giderecekçalışmaları yaparak hayvanlarımızın hem açlıktan hem de susuzluktan kurtularakyaşamlarını idame ettirme noktasındaki çalışmalarımız da devam ediyor. Meclisteçıkan kararla birlikte çalışmalar yasal bir hüviyete büründü. Yasayla birliktecanlılara eziyet edenler için cezai müeyyidelerin getirilmesi de önemli. Buanlamda meclisimize ve hükümetimize böyle bir yasanın çıkarılması ve inançdeğerlerimizle yasanın bütünleştirilmesi noktasındaki çalışmalardan dolayımüteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Malatya merkezde ve ilçelerimizdebütün mahallelerimizde hayvanlarımızın bakım, tedavi, beslenme ve ihtiyaçlarınıgiderme noktasındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarıyapan ilgili daire başkanlıklarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkürediyorum” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediyemiz Geçici HayvanBarınağında Ciddi Çalışmalar Yapıyor

Tabiatı birbütün içerisinde gördüklerini ifade eden AKParti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci, “ Geçtiğimiz haftaiçerisinde Gazi Meclisimizde hayvanların korunması ve bazı cezalarda değişiklikyapılmasına dair yasa kabul edildi. Biz bütün tabiatı bir bütün içerisindegörürüz. Dolayısıyla meclisimizde çıkan yasayı Sayın Cumhurbaşkanımızdagerçekten yakinen takip ederek çıkmasına vesile oldu. Arkasından ilgiliarkadaşlarımız muhalefetle, STK’larla uzun süre görüşerek güzel bir yasayıhayata geçirdiler. Özellikle hayvanlarımızın mal olarak değil de can olarakgörülmesi, satışlarına kısıtlamalar getirilmesi, sokak hayvanlarının eziyetedilmesine dair ciddi cezalar getirilmesi önemliydi. Hayvanlarımızın bakımınoktasında barınaklar yapılması için belediyelerimize hem görev hem de destekveriliyor.

MalatyaBüyükşehir Belediyemize teşekkür etmemiz gerekiyor özellikle Başkanımıza. Dahayasa çıkmadan gerçekten Malatya bu konuda çok ilerideydi. Belediyemiz çok güzelbir hayvan barınağı inşa etti. Çalışan arkadaşlarımız gerekli hassasiyetigöstererek sokakta yardıma muhtaç hayvanların ameliyatları ve bakımları dâhilolmak üzere her türlü tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Büyükşehir BelediyeBaşkanımızda her türlü desteği veriyorlar. Başkanımız bunun sadece bir görevolmadığını, yaşam felsefesi ve inanç değeri olduğunu da ifade etti. Biz buinanç değerleri üzerine zaten yol yürüyoruz ve bu yasayı çıkarttık. Sayın Cumhurbaşkanımızında hassasiyeti esasında bu noktada. Yasanın çıkmasında emeği geçen başta SayınCumhurbaşkanımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AyrıcaMalatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza da hayvan barınağında yapılan çalışmalardandolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!