2024 ak parti
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.0
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64419.140$

Yeni Fuar Merkezi Haziran Ayında Tamamlanacak


Yeni Fuar Merkezi Haziran Ayında Tamamlanacak
BAŞKAN GÜRKAN, “BÜYÜKŞEHİR MALATYA’YA YAKIŞIR MODERN BİR FUAR MERKEZİ YAPILIYOR”



 

Malatyalıların ve bölge halkınınihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçiren Malatya BüyükşehirBelediyesi, Yeni Fuar Merkezi inşaatında son aşamaya geldi. Yeni Fuar Merkeziçalışmalarını inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,merkezin Haziran ayının sonunda açılacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, FıratKalkınma Ajansıyla birlikte gerçekleştirilen Yeni Fuar Merkezi inşaat alanındaçevre düzeni çalışmalarına geçildi. İçerisinde fuar alanı, konferans salonu, yaklaşık 400 kişilik kongresalonu, toplantı salonları, eğitim salonları, idari bina, kafeterya ve sosyaldonatıların olduğu alanda inceleme yapan Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan’a, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, DaireBaşkanları, ilgili Şube Müdürleri ve müellif firma yetkilileri de eşlik etti.

FUAR MERKEZİ HAZİRAN AYINDA TAMAMLANACAK

Çalışmalardason aşamaya gelinen Yeni Fuar Merkezi hakkında bilgiler veren Genel Sekreteryardımcısı Latif Okyay, “Şehrimizin bir fuar merkezi yoktu. Büyükşehir Belediyebinamızın yanında her türlü organizasyonlar yapılıyordu. O bölge ciddi birtrafik sıkışıklığına ve alanın kötü kullanımına neden oluyordu. Mişmiş Parkalanında bulunan yerin daha kullanışlı bir hale getirilmesi ve insanlarınihtiyacını, bölgenin ihtiyacını karşılaması için bir fuar merkezi yapılmasıiçin başkanımızın talimatlarıyla fuar merkezimizin bütün projelerinihazırladık. Alanın yol planlarını, iç dizaynını yaptık. İçerisinde konferanssalonu, fuaye alanı gibi birimlerin bulunduğu inşaatın çalışmalarınabaşlamıştık. İnşaatımızda artık son aşamaya geldik ve çevre imalatlarıyapılıyor. Yeni Fuar Merkezimizi Haziran ayının sonunda bitirmiş olacağız”dedi.

FUARLARIN ÇADIRLARDA YAPILMASIMALATYA’YA YAKIŞMIYORDU

Medeniyetlerin,uygarlıkların, kültürlerin merkezi ve Anadolu’yu Anayurt yapan bir merkezeyakışır ve yaraşır fuar merkezi yaptıklarını ifade eden Malatya BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Büyükşehir Malatya’ya yakışan bir fuarmerkezi gerekiyordu. Fuarların çadırlarda, kuytu köşelerde veya dar alandayapılması Malatya’ya yakışmıyordu. Mişmiş park diye tabir edilen yerde mevcutfuar alanının yeterli olmadığı, kifayet etmediği ve onun için alanın gerçekanlamda modern bir fuar merkezine kavuşması ve fiziki bir yapıya kavuşmasıadına göreve geldiğimizde verdiğimiz talimatla yapılan plan çerçevesinde paydaşımızolan Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte Fuar Merkezini inşa ettik. Şuandainşaat alanında çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah Haziran ayı sonundainşaatımız biter ve Malatya ile birlikte bölgeye hitap edecek fuar merkezihüviyetine kavuşur. 

FuarMerkezimizde giriş alanı, fuaye alanı, konferans salonları, toplantı salonları,sosyal donatı alanları ve sosyal ihtiyaçların giderileceği fiziki yapılarınyapılması sağlandı. Ayrıca fuar alanına gelen sektör temsilcileriningerektiğinde toplantılarını yapacağı ofislerin ve odaların olması, konferanssalonlarının olması hakikaten modern anlamda bir fuar merkezinde nelerin olmasıgerekirse Malatya’mızda yapılan Fuar Merkezimizde de arkadaşlarımız içeriğinidolu dolu yansıtmışlar. Fuar Merkezi girişinde de gerçek anlamda Malatya’nıntarihi misyonunu yansıtacak gerekli rölyef ve seramik çalışmalarıyla ilgili işlemlerdevam ediyor.

Açık sergialanı ve hemen karşı tarafında bulunan amfi tiyatro şeklinde sekilemebasamakları ve hemen alanın yanında 5 bin kişilik spor salonu, jimnastik salonuve gençlik karşılama merkezinin yapılmasıyla birlikte alanın Malatya’nın güzideve mümtaz bir yer olması adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle hemen fuaralanının bitişiğinde bulunan kafeteryanın da gölet manzaralı olması vekafeteryaya gelecek misafirlerimizin rahatlıkla kahvelerini içerekdinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri, streslerini atabilecekleri mekânlarınolması önemli. Diğer taraftan ihtiyaçların karşılanacak mescitlerin olması,sosyal donatı alanların olmasıyla Malatya’ya yakışır bir fuar merkezi oldu.Fuar merkezinde emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkürediyorum. İnşallah Haziran ayının sonunda çevre yollarıyla birlikte açılışınıda gerçekleştiririz. Çalışmaların Malatya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasınıtemenni ediyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!