VALİ AYDIN BARUŞ, YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN TARIMSAL HİZMETLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

VALİ AYDIN BARUŞ, YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN TARIMSAL HİZMETLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
“YeşilyurtBelediyesi Tarımsal Hizmetlerde Büyük Bir Mesafe Kat Etti”
Yeşilyurt Belediyesine ait Tarımsal Üretim-ARGE Sahası ileYeşil Gıda Seracılık alanında incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, “Topraklarımızın verimli projelerle değerlendirilmesinin yanı sıraçiftçilerimize rehberlik edilmesini sağlayacak yatırımlara öncelik tanıyanYeşilyurt Belediyemiz tarımsalhizmetlerde büyük bir mesafe kat etmiştir. Başkanımız ve ekibini tebrikediyorum.” diye konuştu.
VALİ BARUŞ, TARIMSALPROJE ALANLARINI GEZDİ, ÜRÜNLERİ İNCELEDİ
Vali Aydın Baruş beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü TahirMacit, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Ziraat Mühendisleri OdasıBaşkanı Fevzi Çiçek ve Cumhuriyet Örnek Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik ilebirlikte Yeşilyurt Belediyesi tarafından Cumhuriyet Örnek ile Akçadağ Kırlangıçmahallelerinin birleşme noktasındaki 177 dönümlük alana kurulan TarımsalÜretim-ARGE Sahasını inceledi.
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüekiplerinin gözetiminde ekimi ve bakımı yapılan fasulye ve nohut tarlalarınıinceleyen Vali Baruş, yetiştirilen ürünler ve teknik analiz yöntemleri hakkındaYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan bilgiler aldı.
“TARIM BELEDİYECİLİĞİNDE İSMİNDE SÖZ ETTİRENBİR İLÇE OLACAĞIZ”
Yeşilyurt’un verimli topraklarını doğru ve planlıyatırımlarla ülke ekonomisine kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Tarımsal Üretim-ARGE Sahasında kuru fasulye venohutun yanı sıra yeşil alan çalışmalarında değerlendirmek üzere rulo çimüretimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Tarım Belediyeciliğinde marka olmahedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Yerli ve milli üretimde markalaşmanın yanısıra Malatya'mızın doğal ürün üretiminde de öncü ve örnek olmak adına tarımabüyük önem veriyoruz. Üretenin, üretimin ve çiftçimizin her zaman yanındayız. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kontrolünde, alanında deneyimli uzmanekiplerin gözetiminde gerçekleşen çalışmalarda elde ettiğimiz taze ve sağlıklıürünleri, yemek fabrikamız ve sosyal tesislerimizdeki yemeklerde kullanırken,Yeşil Gıda Market ve Yöresel Ürünler Pazarımızda satıyoruz. Bununla birliktebölgemizde ürün çeşitliliğini tespit ederek, yetiştirilebilecek diğer meyve vesebze ürünlerin analizlerini yapıyoruz. Samanköy mahallemizde ise ikinci seraalanımızı kuracağız, burası güneş enerjili olacak. Bölgemizdeki verimlitopraklarımızı ekonomiye kazandırmaya çalışırken, 100’de 100 yerli tohumlardanürettiğimiz fideleri emanet ettiğimiz çiftçilerimize de yeni alan açmaya gayretediyoruz. Sera alanlarımızın yanı sıra Tarımsal Üretim- ARGE sahamızda üretilendoğal, taze ve hijyenik ürünleri pazar alanlarında halkımızla buluşturacağız. Belediyeolarak fiziksel hizmetlerimiz dışında bereketli topraklarımızı rantabıl halegetirmek, çiftçilerimizin rahat ve güzel şartlarda, teknik destektealabilecekleri nitelikli alanlar da daha fazla üretim yapmalarını sağlıyoruz.Sera alanlarımızdan sonra sebze ve meyveler üzerine araştırma ve geliştirmeçalışmalarının yapıldığı Tarımsal Üretim- ARGE sahamızla tarım belediyeciliğinefarklı bir bakış açısı kazandırdık. Şu bir gerçek ki; toprak ne kadar zenginoIursa oIsun, ekiImedikçe mahsuI vermez. Tarımsal anlamda zengin ve bereketlitopraklarımızdan farklı ürünlerinde yetişmesine olanak sağlayacakçalışmalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Tarımsal hizmetlerimiziyerinde inceleyerek fikir ve önerilerini bizimle paylaşan, çalışmalarımızıdestekleyen Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş’a teşekkürlerimi sunuyorum.” diyekonuştu.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZIVE EKİBİNİ KUTLARIM, ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR”
Yeşilyurt Belediyesinin tarımsal hizmetlerini yakından takipettiğini ve beğendiğini söyleyen Vali Aydın Baruş ise, “Ayağımızı bastığımıztoprak her şeyin başlangıcıdır. Topraklarımızdan çıkan bitki ve yetiştirilenürünler bizlerin gıda ve beslenmesini sağlıyor. Bu ihtiyacımızı ne kadaryeterli bir şekilde yerine getirebilirsek hem toplum olarak hem de ülke olarakdünya karşısında o kadar rahat oluruz. Tarımsal üretim bu açıdan çok önemlidir.Pandemi sürecinde tarımsal faaliyetlerin ve tarımsal üretimin ne kadar önemliolduğu, ülkelerin bağımsızlığı açısından, insanların beslenmesi açısından nekadar stratejik bir değere sahip olduğunu açıkça ortaya çıktı. Yeşilyurt,tarımsal faaliyetlerin çok yoğun olarak yürütüldüğü bir ilçemizdir. Yeşilyurtinsanımız geçimini topraktan sağlıyor. Özellikle sebzecilik ve meyveciliktarımı son derece iyi durumda, vatandaşlarımızın önemli bir kısmı sebze vemeyve yetiştiriciliğinden gelir elde ediyor. Vatandaşlarımızın tarımsalfaaliyetlerine önderlik edilmesi, onlara yeni teknik gelişmelerden haberdar edilmesive arazilerini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için alternatif ürün çalışmasıyapılması son derece önemlidir. Kayısı Araştırma Enstitümüze ait bu alanın birkısmı Yeşilyurt Belediyemize tahsis edildi. Türkiye genelinde ilçe belediyeleribu tür meselelere çok fazla eğilmiyor. Ancak Yeşilyurt Belediyemizin bu anlamdaçok başarılı çalışmaları olduğunu gözlemliyorum. Seracılık çalışmalarıbaşlattılar, kendi satış merkezlerinde yerli ürünleri satıyorlar ayrıca kenditesislerindeki yemeklerde kullanıyorlar. Yeşilyurt Belediyesi bu anlamda büyükbir mesafe kat etti. Tarımsal Üretim- ARGE sahamızın 50 dönümünde fasulye, 100dönümünde ise nohut üretimi yapıyorlar.Bunun amacı; yöre çiftçisine yolgöstermek, bu toprakların boş kalmamasını sağlamak ve hangi ürün daha ekonomikolarak topraklarımızda yetişiyorsa onu çiftçimize göstererek onlara rehberliketmektir.Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğününkurulması da yörenin çiftçilerine çok büyük katkılar sağlayacaktır.YeşilyurtBelediye Başkanımız başta olmak üzere Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüçalışanlarını tebrik ediyorum.İnşallah buradaki çalışmalar çiftçimize örnekolur, bu topraklarda çok güzel ürünlerin yetiştiğini görürüz ve insanlarımızdabu ürünlerden tamda fırsatı bulur.” diye konuştu.
Vali Baruş ve beraberindekiler daha sonra YeşilyurtBelediyesi tarafından Altınkayısı bulvarında kurulan Yeşil Gıda SeracılıkAlanını ziyaret ederek ürünlerin yetiştirme şekilleri ve bakım yöntemlerihakkında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan bilgiler aldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.