Malatya
25 Şubat, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

TÜRKMEN DOSTU BAŞKAN GÜDER’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ


 TÜRKMEN DOSTU BAŞKAN GÜDER’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Rıza Ulutaş, Alperen Ocakları Malatya Şube Başkanı Yalçın Arıcak ile birlikte Türkmen Dağı bölgesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yapılan yardıma destek veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ziyaretinde bulundu.


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Büyük BirlikPartisi Malatya İl Başkanı Rıza Ulutaş, Alperen Ocakları Malatya Şube BaşkanıYalçın Arıcak ve Büyük Birlik Partisi Kadın Kolları Başkanı Gülşen Gür’ümakamında ağırladı. İl Başkanı Ulutaş ve Şube Başkanı Arıcak, Başkan Güder’inmisafirperverliği ve Türkmen Dağı bölgesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerineyönelik Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın Türkiye genelibaşlattığı yardım kampanyasına verdiği büyük destekten ötürü teşekkürleriniiletti. ‘Coğrafyamızda yaşayan soydaşlarımız, din kardeşlerimiz bir sıkıntıyaşıyorsa eğer bizler rahat olamayız, olmamalıyız’ diyen Başkan Güder,“Dışarıda kanayan bir yara varsa sizin o yaraya karşı sorumluluğunuz vardıranlayışına sahip bir ümmetiz. Böyle bir ümmetin evladı olmaktan da iftiharediyorum” dedi.

ŞUBE BAŞKANI ARICAK:“YARDIM VE PAYLAŞMAK BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR”

Yardım taleplerini geri çevirmeyen Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder’e minnettar olduklarını vurgulayan Alperen Ocakları MalatyaŞube Başkanı Yalçın Arıcak, “Türkmen kardeşlerimize yapılacak yardım için dahaönce Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’den talepte bulunmuştuk.Kendiside bizlerin bu isteğini geri çevirmedi. Ellerinden gelen tüm imkanlarladestek vereceğini belirtti. Genel başkanımız ve teşkilatımız adına çok teşekkürederim. Almış olduğumuz yardımları da Alperen ocakları olarak Türkmenkardeşlerimize kendi elimizle götürdük. Yardım ve paylaşmak bizim özümüzde var.Bu zamana kadar Battalgazi Belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız gönülköprüsünü yeniden inşa etmek adına güzel çalışmalar ortaya koydu. Biz biriz veberaberiz. Varlığımız daim olsun. Türk milleti necip bir millettir. Bu milletgeçmişi olan kadim bir gelenekten gelir” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI ULUTAŞ:“OSMAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

Türkmen dağındaki kardeşlerimize el uzatmanın öneminedeğinen Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Ali Rıza Ulutaş, “BattalgaziBelediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah kendisindenrazı olsun. Müslüman bir devlet olarak, Türkmen dağındaki kardeşlerimize eluzatmak gerçekten çok önemli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bizlerburada yaşamımızı nasıl rahat sürdürüyorsak, onlarında orada rahat olmasıbizleri mutlu eder” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “BİRLİKTELİĞİMİZİNTEMELİ DÖRT ÖNEMLİ UNSURA BAĞLI”

Gerçekleştirilen nazik ziyaretten ötürü mutluluğunu dilegetiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Büyük Birlik Partisi derken,İslam ülküsüne ve davasına gönül vermiş şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle yadediyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu vatanını, milletini ve dinini seven bir insandı.Ülke olarak her zaman yardım severliği ile biliyoruz. Bu nazik ziyarette beniçok mutlu etti. Bizim medeniyetimizde komşunuzda bir problem varsa eğer, osorun sizinde sorununuz. ‘Dışarıda kanayan bir yara varsa sizin o yaraya karşısorumluluğunuz vardır’ anlayışına sahip bir ümmetiz. Böyle bir ümmetin evladıolmaktan da iftihar ediyorum. Cumhurbaşkanımızın sayın Recep TayyipErdoğan’ında her zaman kullandığı bir ifade var; ‘Tek vatan, tek millet, tekbayrak, tek devlet.’ Bu dört unsur her insanı bir arada tutacak önemli birharçtır. Bunu çok iyi korumamız lazım. İç ve dış müdahalelere karşı bu dörtunsur bizim birlikteliğimizi sağlıyor. En son yaşamış olduğumuz 15 Temmuz olayıbuna en güzel örnektir” şeklinde konuştu.

“TÜRKMENKARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Türkmen kardeşlerimize destek olmak için her türlü imkanıseferber ettiklerine vurgu yapan Başkan Güder, “Hiç kimse normal koşullardakendi vatanını ve kendi toprağını boş yere terk edip başka yere gitmek istemez.Bu anlayışla Suriye’den Türkiye’ye gelen insanların keyfi olarak ülkemizegelmediklerinin bilincindeyiz. Temennimiz Suriye’nin kendi toprak bütünlüğünüve kendi bağımsızlığını sağlayarak, kendi halkının kendi kendini yönetebileceğibir devlet olmasıdır. Bu çalışmaların neticesinde Dünya’da barış, kardeşlik,huzur temenni ediyoruz. Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altındamücadele veren Türkmen kardeşlerimize destek olabilmek için ülkemiz olarak hertürlü imkanı seferber ediyoruz. Orada kış koşullarında bir evladınız, birkardeşiniz çıplak ayakla dolaşıyorsa eğer bu sorun elbette bizimdesorunumuzdur. Onların sorunlarıyla dertlenip, onların mutlulukları mutluoluyoruz. Bizler böyle bir ümmetiz. Kardeşlerimize destek olmak boynumuzun borcudur.Rabbim nasip ederse yarın kardeşlerimize STK’lar ve İHH koordinesinde 10 tırihtiyaç malzemesi göndereceğiz. Ben inanıyorum ki; o insanlara uzatmışolduğumuz el, bize yakında geri dönecektir. Bizleri ziyaret edenmisafirlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!