2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

TRT-1 TANITIM GECESİNDE, YEŞİLYURT’UN ÜNLÜ ‘PADİŞAH YEMEĞİ’ KİRAZ YAPRAĞI SARMASI ANLATILDI


TRT-1 TANITIM GECESİNDE, YEŞİLYURT’UN ÜNLÜ ‘PADİŞAH YEMEĞİ’ KİRAZ YAPRAĞI SARMASI ANLATILDI
Sanatçı Engin Altan Düzyatan; “Sizden Kiraz Yaprağı Sarması İstiyorum”


TRT-1’de ünlü sinema sanatçısı Engin Altan Düzyatan’ınsunduğu ‘TRT-1 Tanıtım Gecesi’ yayınında, Malatya’lı bir ailenin hayatındankesitlerin yer aldığı Türkan Hanımın Konağı dizisinin tanıtım bölümünde,Yeşilyurt Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olup, ‘Padişah Yemeği’ olarakbilinen Kiraz Yaprağı Sarması anlatıldı.

Yeşilyurt Belediyesinin girişimleri neticesinde Coğrafiİşaret Tescil Belgesi alan Kiraz Yaprağı Sarması, TRT-1 Tanıtım Gecesinde önplana çıkartıldı.

‘TRT-1 Tanıtım Gecesi’ yayınını sunan ünlü sinema sanatçısıEngin Altan Düzyatan,  Türkan HanımınKonağı’ dizisi yönetmeni ve oyuncularıyla yaptığı görüntülü bağlantı sırasında,dizinin farklı bölümlerinde tanıtımı yapılan Kiraz Yaprağı Sarmasını çokbeğendiğini ifade etti.

Sanatçı Düzyatan yayın sırasında “ Türkan Hanım her şeydenönce sizden Kiraz Yaprağı Sarması istediğimi baştan belirtmek istiyorum. Kültürümüzünmotiflerini, bize özgü yemeklerimizi dizi içerisinde tanıtıyorsunuz, iyi biryayın dönemi dilerim.” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, YeşilyurtBelediyesinin girişimleri neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan YeşilyurtMutfağının doyumsuz lezzetlerinden Kiraz Yaprağı Sarması yemeğinin tanıtımaşamasında desteklerini esirgemeyen TRT Yönetim Kuruluna, Türkan Hanımın Dizisiekibine ve Sanatçı Engin Altan Düzyatan’a teşekkürlerini gönderdi.

Malatya’lı bir ailenin hikâyesinin anlatıldığı ‘TürkanHanımın Konağı’ dizisinin bir bölümünde Kiraz Yaprağı Sarmasının tarifi,yapılışı ve sunumu hakkında gerekli bilgilerin izleyicilere aktarıldığınıbelirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ TRT-1 Tanıtım Gecesi yayınısırasında Türkan Hanımın Konağı Dizisinin setine yapılan bağlantı sırasında,programı sunan çok değerli sinema sanatçımız Engin Altan Düzyatan’ın Kiraz Yaprağı yemeğimizden övgüyle bahsetmesibizi mutlu etmiştir. Bilindiği üzere Belediyemizin girişimlerinin ardından ünlüyemeğimizin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini de almıştık. Türkan Hanımın Konağıdizisinin değerli yapım ekibi daha önce padişah yemeği olarak ta bilinen ünlüyemeğimizin tanıtımını yapmıştı. Yayından sonra çok güzel geri dönüşler aldık,kendilerine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi bir kez dahagönderiyorum. Diriliş Ertuğrul dizisindeki üst düzey performansıylamilletimizin gönlünde farklı bir yer edinen çok kıymetli sanatçımız Engin AltanDüzyatan’a da Kiraz Yaprağı Sarmamızı göndermeye hazırız. Malatya’mızın veYeşilyurt’umuzun ünlü bir yemeği olan Kiraz Yaprağı Sarmamızın geniş kesimleretanıtılmasında ve aktarılmasında desteklerini bizlerden esirgemeyen başta TRTYönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın İbrahim Eren başta olmak üzere,Türkan Hanımın Konağı Dizisi Yapım Ekibine ve Sanatçımız Engin AltanDüzyatan’a, Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’umuzdan saygılarımı veşükranlarımı gönderiyorum.” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!