Malatya
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2454.0
  • BIST
    10131.88
  • BTC
    62644.47$

TRAFİĞİN YOĞUN ODUĞU AKPINAR MEYDANI YENİDEN DÜZENLENDİ “KENT İÇİ VE KIRSALDA ULAŞIM SORUNULARINI TEK TEK GİDERİYORUZ”


TRAFİĞİN YOĞUN ODUĞU AKPINAR MEYDANI YENİDEN DÜZENLENDİ “KENT İÇİ VE KIRSALDA ULAŞIM SORUNULARINI TEK TEK GİDERİYORUZ”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın en işlek bölgelerinden ve trafik yoğunluğunun yaşandığı Akpınar Meydanı’nda düzenleme çalışmaları yaparak yaşanan trafik yoğunluğu sorununu çözüme kavuşturdu. Akpınar’da, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Trafik Yön Çalışmaları, Yol ve Altapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ise asfalt ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi.



AkpınarMeydanı’nda yaşanan trafik sıkışıklığı sadece 1 hafta gibi süren çalışmalarlakısa bir sürede ortadan kaldırıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında AslantepeCaddesi, Şehit İ. Ahmet Sarıoğlu Sokak, İyiliksever Sokak, Dışbudak Sokak ve M.Oral Sokak’da trafik yön çalışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda Şehit İ. AhmetSarıoğlu Sokak ve Aslantepe Caddesi ile Barbaros Sokak kesişimine kadar AtatürkCaddesi-Buhara Caddesi istikametinde tek yön olarak düzenlendi. İyiliksever Sokak ise Buhara Caddesi-AtatürkCaddesi istikametinde ve iki caddeyi bağlayacak şekilde tek yön şeklindeulaşıma açıldı. Ayrıca Akpınar Meydanı’ndan İyiliksever Sokağa bağlantıoluşturularak, Dışbudak Sokak, Cezmi Kartay Caddesi-Buhara Caddesiistikametinde tek yön, M. Oral Sokak ise Şehit İ. Ahmet Sarıoğlu Sokakistikametinde tek yön olarak düzenlendi.

“MALATYA’NINHER NOKTASINDA ULAŞIM SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

Yapılançalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkanyaptığı açıklamada, “Asfalt, kaldırım ve yön düzenleme çalışmalarının yapıldığıAkpınar Meydanı’ndaki çalışmalar çok kısa bir süre içerisinde tamamlandı. AkpınarMeydanı tek gidişi olan dönüşü olmayan bir akstı. Malatya’nın en yoğun olanbölgelerinden biri de Akpınar Meydanı idi. Gidişin olduğu, dönüşün olmadığıalanda hem araç hem de yaya trafiği açısından yoğunluk oluşuyordu. Özelliklekapalı aksın açılarak ana caddeye bağlanması ve tek olan yolunda çevreyoluna bağlanmasıhem yaya hem de araç trafiği açısından belirli bir rahatlama getirmiştir.Malatya’nın birincil problemi olan ulaşım ve trafik özellikle Anayurt Bulvarı,Danişmend Gazi Bulvarı ve ana artele bağlanan aksların genişletilmesiyle çiftgidiş ve geliş yapılmasıyla Malatya’da ki trafik yoğunluğunu belli bir ölçüdeaşağıya çekti. Eskiye göre değerlendirme yapıldığında şuandaki yoğunluk yüzde40-45 oranında düştü.” Dedi.

 

 

Güney ve KuzeyKuşak Yolu, Kuzey Çevre Yolu, Danişmend Gazi Bulvarı’yla Malatya’nın trafiksorununun ortadan kalkacağını söyleyen Başkan Gürkan, “Malatya’nın özelliklehareketli araç trafiği açısından çok rahat bir duruma erişeceğini ifade etmekistiyorum. Akpınar Meydanı’nda özellikle araç kullanan vatandaşlarımızın yayavatandaşlarımızın kullandığı kaldırımları işgal etmemeleri ve yaya haklarınasaygılı olmalarını bekliyoruz. Akpınar Meydanı içerisinde bulunan duba ve betonbariyerleri kaldırdık. Artık modern anlamda, medeni bir ülkede zorunlubariyerlerle insanların zorla kurala uymasını sağlamak doğru bir yaklaşımdeğildir. Onun için biz özellikle bundan sonra kaldırıma araçların çıkmamasıiçin konulan bariyerlerin bundan sonra hiçbir aksta kullanılmaması konusundailgili arkadaşlarımızla görüşerek mutabık kaldık. Akpınar Meydanı’nda dakaldırdık ve yeni yapılan yollarda bunların hepsini kaldırıyoruz. Artık medenibir memlekette bu tür zorlamaların değil kuralların kendiliğinden sürücüler veyayalar tarafından uyulmasının gerektiği bir yapı formatının olması gerektiğineinanıyoruz. Malatya halkıda bu konuda centilmendir ve kurallara uyma noktasındaazami titizliği ve özeni göstereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!