2024 ak parti
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.61
  • ALTIN
    2480.0
  • BIST
    9574.33
  • BTC
    62568.78$

SİNEMA SANATÇISI UMUT OĞUZ, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINA HAYRAN KALDI


SİNEMA SANATÇISI UMUT OĞUZ, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINA HAYRAN KALDI
“Konaklar ve Müzeler, Sanatsal Çalışmalara Büyük Değer Katar”



Sinema ve dizi oyuncusu Umut Oğuz, Yeşilyurt Belediyesitarafından gerçekleştirilen restorasyon ve dönüşüm projeleriyle KadimÇırmıhtı’nın sosyal ve doğal kimliğine yakışır düzeye ulaşan Tarihi YeşilyurtKonaklarını ve birbirinden değerli eserlerin sergilendiği müzeleri gezdi.

Rol aldığı sinema filmleri ve dizilerdeki performansıyla sondönemlerin popüler isimlerinden olan Sanatçı Umut Oğuz, Hıroğlu MahallesiLezzet Caddesinde bulunan Tarihi Yeşilyurt Konaklarındaki Gastronomi Konağı,Butik Otel, Kent Belleği Müzesi ve Kahve Konağının yanı sıra Ahmet ÇalıkTekstil Müzesini gezerek, bölgenin tarihi kimliği ve sergilenen eserlerhakkında bilgiler aldı.

Sanatçı Umut Oğuz ile bir araya gelen Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, yapılan dönüşüm projeleriyle tarihsel ve kültürelhazineleri ön plana çıkan Kadim Çırmıhtı’da Sanatçı Umut Oğuz’u ağırlamaktanmutlu olduklarını söyledi.

Tarihi Yeşilyurt Konakları başta olmak üzere bölgedeyaptıkları restorasyon projelerine sanatçıların  yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, “Anadolu kültürü ve medeniyetinin tümzenginliklerini bünyesinde barındıran Kadim Çırmıhtı bölgemizin tarihi mirasınıgünümüzden geleceğe taşımak adına çok ciddi yatırımlarda bulunuyoruz.Bölgemizin sosyal ve doğal kimliğine değer katacak, kadim mesleklerimizi önplana çıkartacak, yöresel lezzetlerimizin hak ettiği değeri görmesinisağlayacak konaklarımız ve müzelerimizle bu alanda ciddi bir farkındalıkoluşturduk. Her biri birbirinden değerli konaklarımız, müzelerimiz, dışcepheleri bölgenin doğal kimliğine yakışır ölçülerde değişen evlerimiz vebinalarımızla bu bölgenin cazibesini artırdık. Hayata geçen farklı projeler veyatırımlar neticesinde, özellikle sinema ve dizi yapımcılarının bu bölgeye olanilgilerini artırdık. Sanatsal çalışmaları için farklı mekanlar arayanyapımcılar, yönetmenler ve ses sanatçıları, bu bölgemize yoğun ilgigösteriyorlar. Geleneksel hayatı ön plana çıkartan konaklarımız, farklı objelerve meteryallerin sergilendiği müzelerimize gösterilen ilgi bizi mutluetmektedir. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta sanatsal yapıtların bu bölgedeçekilmesi adına elimizden gelen desteği veriyoruz.Bölgemizin tanıtımına yönelikher türlü etkinliğe, programa ve sanatsal çalışmalara kapılarımız sonuna kadaraçıktır. Bugünde sinema ve dizi oyuncusu, baba tarafından da Malatya’lı olan UmutOğuz’u misafir ettik. Değerli sanatçımıza, bölgede gerçekleşen restorasyonprojeleri, tanıtım faaliyetleri, konaklarımız ve müzelerimiz hakkında detaylıbilgiler paylaştık. Sanatçımız Umut Oğuz’a gösterdiği ilgiden dolayıteşekkürlerimizi sunar, sanat hayatında başarılar dileriz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile yetkililerden bölgenintarihsel yapısı, yöresel lezzetleri ve kültürel geçmişi hakkında bilgiler alanSanatçı Umut Oğuz, dönüşüm projelerine hayran kaldığını, bu bölgenin sinema vedizi çekimleri için en doğru tercih olacağını ifade ederken, sanatsalçalışmaların konaklar ve müzelerde yapılması halinde farklı bir değerkazanacağını sözlerine ekledi.

Yeşilyurt’un tarihsel kimliğini ön plana çıkartan müzeler vekonakları çok beğendiğini ifade eden Sanatçı Oğuz, “ Malatya benim baba ocağım,burada olmaktan çok büyük bir memnuniyet duymaktayım. Babamdan buraları hepdinlemiştim, ancak gelmek bugüne nasip oldu. Askerliğimi de burada yaptım,Malatya’yı çok seviyorum. Misafirperverliği için başta Belediye BaşkanımızSayın Mehmet Çınar olmak üzere ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Konaklar veMüzeler gerçekten çok güzel olmuş, hayran kaldım, emeği geçenleri tebrikediyorum. Yeşilyurt’ta çekilecek sinema ve dizi gibi yapımlarda rol almaktanbüyük bir memnuniyet duyarım.” diye konuştu.

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ki Kahve Konağında kayısıçekirdeğinden yapılan özel kahvenin tadına bakan Sanatçı Oğuz, hayranlarınınfotoğraf çektirme taleplerini ise geri çevirmezken, kendi sosyal paylaşım hesaplarındankonaklarla ilgili paylaşımlarda bulunup Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerinisundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!