2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2495.2
  • BIST
    9455.12
  • BTC
    64776.75$

Ordu’ya “Sayacabaşı Bilim Kenti” müjdesi

Ordu’ya “Sayacabaşı Bilim Kenti” müjdesi
Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üzerinde çalışarak projelendirdiği “Sayacabaşı Bilim Kenti” projesi için çalışma başlatılacağı müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üzerinde çalışarak projelendirdiği “Sayacabaşı Bilim Kenti” projesi için çalışma başlatılacağı müjdesini verdi.

ORDU (İGFA) - Büyükşehir ziyaretinde Bakan Özer’e bürokratlar da eşlik etti. Özer’i makamında ağırlayan Başkan Güler özellikle eğitim alanında Ordu’ da yapılan ve yapılacak olan yatırımlar adına bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Özer ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Ordu’da hayata geçirmeyi planlandığı “Sayacabaşı Bilim Kenti” projesi için bugünden itibaren çalışmaların başlatılacağını söyledi.

“BİR EĞİTİM VE BİLİM SEVDALISI”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, “Bugün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim Ordu’daki en önemli eğitim paydaşımız. Gerek eğitim alanlarının bulunması gerekse mevcut okulların içeriğinin güçlendirilmesi noktasında bakanlığımıza çok büyük destek veren en önemli paydaşımız. Sayın bakanımız aynı zamanda bir eğitim ve bilim sevdalısı. Ordu’daki tüm okullarımızdaki ihtiyaçlarımız ile ilgili her zaman destek oluyor. Kendisine tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“MEVCUTLARININ ÇOK ÜZERİNDE BİR BİLİM KENTİNİ ORDU’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Başkan Güler’in vizyon projelerinden biri olan Sayacabaşı Bilim Kenti projesi için Millî Eğitim Bakanlığı ortaklığında çalışmaların başlatılacağını söyleyen Özer, şöyle konuştu:

“Sayın bakanımızın 2 yıldan bu yana gerçekleştirmek istediği çok önemli bir projesi var. Bu proje Sayacabaşı Bilim Kenti projesi. Gerçekten çok kapsamlı bir proje. İçerisinde temel bilimlerle ilgili her türlü deneyin yapılabildiği, mevcutta bulunan müzelerinde çok ötesinde eğitim bilimlerini de içeren, akademisyenlerin de çalışmalar yapabileceği çok kapsamlı bir bilim kenti projesi. Sayın bakanımız bu projeyi, Millî Eğitim Bakanlığımız ile birlikte yapmayı çok arzu ediyor. İl toplantısında da bu konuyu kapsamlı olarak değerlendirme imkânımız oldu. İnşallah Tarım ve Orman Bakanlığımızca görüşüp, bugün itibari ile süreci başlatmış olacağız. Bugün itibari ile Türkiye’de olmayan, mevcutlarının çok üzerinde bir bilim kenti bağlamında bir mekânı kazandırmış olacağız. Böylelikle çocuklarımızın merak duygusunu uyandırarak bilimle, kültürle, sanatla içe içe yetişeceği; aynı zamanda yaz kampı olarak da kullanabileceği, sadece Ordu’ya değil bölgeye hitap edebilecek derecede değerlendirebilecek bir bilim kentini Ordu’ya kazandırmış olacağız. Bu proje için öncelikle sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah her gün Ordu’muza bir güzelliği daha ilave ederek şehrimizi ekonomi, eğitim, sağlık, altyapı da Karadeniz’imizin en güçlü kentlerinden biri yapacağız. Projenin Ordu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“ORDU BİR EĞİTİM ÜSSÜ OLUYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da hayata geçirmek istediği Sayacabaşı Bilim Kenti projesinin makamında müjdelenmesi adına mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Sayın bakanımızı Ordu’da ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Dünden bu yana müjdeleri bizleri oldukça mutlu etti. Zaten uzun süredir biz kendileri ile yakinen Valiliğimiz, Milletvekillerimiz olmak üzere bir bütünlük ile çalışıyoruz. Ordu’da kurulan bio-inavasyon merkezimiz de âtıl bir okuldan Millî Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması ile yaptık. Yine Sayın Bakanımızın özel eğitim projesi Türkiye’de önemli bir merkez olacak. Özel rahatsızlıkları olan sorunları olan öğrencilerimizin için eğitimi de burada yapılacak. Ordu bir eğitim üssü oluyor. Hem Ar-Ge’sine hem eğitim bilimlerine ağırlık veren muhteşem bir şehir oluyor. Sayın bakanımıza yaptıkları sayısız eserlerine ilaveten Sayacabaşı Bilim Kenti de üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Burada müjdelemesini biz de çok mutluluk duyduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Zaten bundan sonra hep birlikte olacağız. Ordu’muz için çok büyük bir kazanç. Biz kendimizi en şanslı illerden biri olarak görüyoruz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!