Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66945.188$

MTTB GENEL BAŞKANI VE AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İLE AK PARTİ GENEL MERKEZ GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, KAHVE KONAĞINI GEZDİ


MTTB GENEL BAŞKANI VE AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İLE AK PARTİ GENEL MERKEZ GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, KAHVE KONAĞINI GEZDİ
“Farklı Bir Dünyanın Kapısını Aralayan Özel Bir Konak”


Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve AK Parti KayseriMilletvekili İsmail Karayel ile AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları YönetimKurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel değerleri yaşatmak ve geleceğetaşımak adına yapımını tamamladığı Kahve Konağını gezdiler.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep TayyipErdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı Malatya 6.Olağan İl GençlikKolları Kongresine katılan Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve AK PartiKayseri Milletvekili İsmail Karayel ile AK Parti Genel Merkez Gençlik KollarıYönetim Kurulu Üyeleri, kongrenin ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar’ın daveti üzerine Tarihi Yeşilyurt Konaklarının bulunduğu bölgeyi gezip,Kahve Konağında incelemelerde bulundular.

İnsanlık tarihinin en eski tatlarından olup, kadimmedeniyetimizde de özel bir konumda olan kahve kültürünün tüm boyutlarıylaanlatıldığı ve tanıtıldığı Kahve Konağı hakkında misafirlerine bilgilerpaylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geleneksel mimari desenlerinhâkim olduğu Kahve Konağında, kahveyi anlatan el değirmenlerinden el tepsisine,öğütücüden fincanlara kadar 1.600’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan 800’eyakın nostaljik ürünü özel alanlarda sergilediklerini söyledi.

Konakta oluşturulan müze ortamında geçmişi yüzyıllaröncesinde dayanan kahve kültürüne ait birbirinden farklı objelerinsergilendiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,“Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ınkatılımlarıyla büyük bir coşku ve heyecan altında geçen Malatya 6.Olağan İlGençlik Kolları Kongremize katılan Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı veAK Parti Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Karayel ile AK Parti GençlikKolları Genel Merkez Üyelerimizi Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda misafiretmekten kıvanç duymaktayız. Yeşilyurt Belediye olarak ecdat yadigarı tarihieserlerimizin korunması, muhafaza edilmesi ve geleceğe taşınması adına çokciddi yatırımlarda bulunuyoruz. Hıroğlu mahallemizdeki Lezzet caddesi üzerindebulunan Tarihi Konaklarımız sayesinde bölgemizin misafirperverliğini, yöresellezzetlerini, konaklarını ve gündelik ev yaşantısını bugünden geleceğetaşıyoruz. Geleneksel motiflerle iç ve dış tasarımı yapılan konaklarımızın herbirine farklı fonksiyonlar yükleyerek bu bölgenin cazibesini artırdık. Bölgemizyapılan restorasyon ve dönüşüm projeleriyle daha yaşanabilir hale gelip,prestij seviyesi yükseldi. Gastronomi Konağımız, Kent Belleği Müzemiz, KahveKonağımız, Butik Otelimiz, Ahmet Çalık Tekstil Müzemiz, (DAP) HalkKütüphanemizin yanı sıra ev ve binalarımızın dış cephelerine uyguladığımızdönüşüm yatırımlarıyla Çırmıhtımızın kadim medeniyetini yeniden ayağakaldırdık. Meydanlarımızı düzenliyoruz, kaldırımlarımızı yeniliyoruz, bubölgenin tüm noktalarında yaşayan tarihi yeniden canlandırıyoruz. KahveKonağımız ise hem iç ve dış tasarımıyla hem de özel alanlarda sergilenen kahvekültürünü anlatan farklı objelerle çok büyük ilgi uyandırdı. Kahve Konağımız,farklı bir dünyanın kapısını aralayan özel bir konaktır. Burada 1.600’lü yıllardangünümüze kadar gelen 800’e yakın kahve kültürünü yansıtan nostaljik eserlerisergiliyoruz.Kadim medeniyetimizde özel bir konumda olan kahve kültürüneyönelik aranılan her şey burada mevcuttur. Farklı bir müze ile bölgemizintanıtımına güçlü bir destek daha vermiş oluyoruz.” diye konuştu.

Gastronomi Konağı, Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı, ButikOtel, Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, (DAP) Halk Kütüphanesi ile bölgedegerçekleşen sokak ve cephe sağlıklaştırma projeleri, meydan düzenleme vekaldırım yenileme çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, ziyaretin sonunda Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanıve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Karayel ile AK Parti Gençlik KollarıGenel Merkez Üyelerine günün anısına kayısı paketi ve kayısı çekirdeğindenyapılan özel kahve ikram etti.

Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve AK Parti KayseriMilletvekili İsmail Karayel ile AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Üyeleride, Yeşilyurt’un tarihsel kimliğini ön plana çıkartan yatırımlarından dolayıYeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik ederek kutladılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!