Malatya
28 Şubat, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

MİLLETVEKİLLERİ VE MUHTARLAR, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ-BİLİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ


MİLLETVEKİLLERİ VE MUHTARLAR, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ-BİLİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLLERİ VE MUHTARLAR, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ-BİLİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ


“DepremGerçeği ile Yaşamalı ve Tedbirler Almalıyız”

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve HakanKahtalı’nın yanı sıra Yeşilyurt İlçesinin farklı mahallelerinde görev yapanmahalle muhtarları, Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi veBilim Atölyesinde düzenlenen ‘deprem ve afet bilinci’ eğitim programınakatıldılar.  

DEPREM ANINDA,SIRASINDA VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerineDeprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde ki eğitim programınakatılan Milletvekilleri ve Mahalle Muhtarlarına, deprem öncesi, sırası vesonrasında alınması gereken önlemler hakkında uzman ekipler tarafından bilgilendirmedebulunuldu.

SİMÜLASYON ODASINDADEPREM ŞİDDETİNİ BİRE BİR YAŞADILAR

AFAD eğitmenleri tarafından verilen deprem eğitimlerinidikkatlice takip eden Milletvekilleri ve Mahalle Muhtarları, daha sonra ülkemizinfarklı bölgelerinde yaşanan depremlerin şiddetini bire bir yansıtan simülasyonodasına geçerek, burada deprem şiddetini yerinde yaşadılar.

“AFET EĞİTİMİ HEPİMİZİÇİN ZORUNLU HALE GELDİ”

Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde afeteğitimlerinin aralıksız devam ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar, “24 Ocak’ta bölgemizde yaşanan ve 41 vatandaşımızın hayatınıkaybetmesine, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına yol açan 6,8büyüklüğündeki depremin ardından afet bilincine tam manasıyla sahip olmakhayatımızın bir parçası olmuştur. Yeşilyurt’umuzda bu depremden ciddi seviyedeetkilenmiştir. Bölgemizin birinci derece deprem kuşağında yer alması nedeniyleher bireyin mutlaka afet eğitimi alması zorunlu hale gelmiştir. Hepimiz depremgerçeği ile yaşamalı ve ona göre tedbirleri almalıyız. Yeşilyurt Belediyesiolarak ta eğitim hizmetlerinde yakaladığımız başarı seviyemizi Deprem EğitimSimülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi gibi değerli ve özel bir yatırımlataçlandırmıştık. Ülkemizin sayılı deprem eğitim merkezlerinden bir tanesi olanhizmet binamızda teorik ve pratik olarak afet eğitimlerine devam etmekteyiz. Öğretmenlerimizive öğrencilerimizi yönelik eğitim programlarımızdan sonra muhtarlarımız vetoplumun tüm kesimlerine bu eğitimleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Milletvekillerimizinyanı sıra yol arkadaşlarımız olan mahalle muhtarlarımızın katılımlarıyla afeteğitim programı düzenledik. Muhtarlarımız yaşanabilecek bir deprem veya afetanında belediyeler başta olmak üzere ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlayacaken önemli kişilerdir.  AFAD’tan gelenuzman eğitmenlerin gözetiminde teorik ve pratik olarak afet eğitimine tabi tutulanmuhtarlarımızın deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği,binaların tahliye edilmesi ve vatandaşlarımızı toplanma alanlarına yönlendirmekonuları başta olmak üzere depremden sonra ilgili kurumlarla koordinasyonusağlamak adına neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmaları, afetolaylarında can ve mal kayıplarının azalmasına neden olacaktır. Muhtarlarımızınburada edindikleri bilgileri mahalle sakinlerimizle paylaşarak afet eğitiminintüm mahallelerimize yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bizim amacımız, bölgemizde afetbilincini tam manasıyla yerleştirip afete hazır bir toplum modelioluşturmaktır. Bilgilendirme programımıza katılan Milletvekillerimize, AK Partiİl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Mahalle Muhtarlarımıza gösterdikleribu duyarlı ve hassas yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“AFET EĞİTİMLERİ,BİLİNÇLİ BİR TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURUR”

AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır’da, deprem bilincinintoplumda tam manasıyla yerleşmesi için alanında deneyimli uzman kişilerinverecekleri eğitimlerin önemli olduğunu ifade ederken, “ Yeşilyurt Belediyesiniöncelikle depremle ilgili teorik ve pratik bilgilerin toplumun tüm kesimlerineaktarmak amacıyla hizmete sunduğu bu değerli yatırımdan dolayı tebrik ediyorum.Devletimizin ve Hükümetimizin depremle ilgili yasalar başta olmak üzere hayatageçireceği birçok düzenleme var, bu aşamada yerel yönetimlerimizin de yapmasıgerekenler vardır. Yeşilyurt Belediyemizin de deprem gibi önemli bir konudatoplumsal bir bilinç oluşturmak adına hizmete sunduğu bu değerli yatırımıntemel gayesi, herkese deprem eğitimi ulaştırmaktır. Sunumda da anlatıldığı gibidepremlerde en fazla can kaybı, yıkım ve talihsiz olayların temelindebilinçsizlik vardır. Deprem öncesinde ne tür tedbirler alınmalı, deprem anındaneler yapılmalı, depremden sonra neler yapılmalı gibi hassas konularda herkesinbilgi sahibi olması önemlidir. Toplumsal bilinçlenmeye katkı sunacak böylesineözel bir yatırımı Yeşilyurt’umuza kazandıran Belediye Başkanımız ve ekibinitebrik ediyorum.” dedi.

“HEPİMİZİN DEPREMGERÇEĞİYLE YAŞAMASI GEREKMEKTEDİR”

Deprem bilincine sahip olmanın herkesin hakkı olduğunubelirten AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı ise, “ Bölgemizde bir başka örneğiolmayan, deprem bilincini alanında deneyimli uzman kişiler tarafından halkaanlatılmasını sağlayacak teknik donanıma sahip, gerek eğitim alanları gereksede simülasyon odasıyla her yönüyle değerli bir yatırımın Malatya’da olması,deprem bilincinin tam manasıyla yerleşmesi adına önemlidir. Hepimizin depremgerçeğiyle yaşaması gerekmektedir. Bizim yapmamız gereken tedbirleri almak, bukonuda bilgi sahibi olmak ve tedbirleri hayata geçirmektir. Böylesine değerlibir hizmet binasının kentimizde olması ise hepimiz için bir kazançtır. Mahallelerimizdeönemli görevler yapan mahalle muhtarlarımızın da deprem eğitimleri almaları, bukonuda bilgi sahibi olmaları, neler yapacakları konusunda tam manasıyla bilgisahibi olmaları da bu açıdan önemlidir.” diye konuştu.

“BÖYLE BİR HİZMETBİNASINA SAHİP OLMAK GURUR VERİCİ”

Düzenlenen bilgilendirme programında dolayı YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan mahalle muhtarları, DepremEğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinin gerek hizmet alanları gerekse deverilen afet eğitimleriyle örnek ve marka bir yatırım olduğunu ifade ederken,deprem gibi hassas ve özel bir konunun bilimsel tabanlı eğitim programlarıylahalka aktarılmasını sağlayan değerli bir yatırımın Yeşilyurt’ta hizmetegirmesinden büyük bir gurur duyduklarını söylediler.

 

  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!