Malatya
01 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

METİN EMİROĞLU, YAVUZ DONAT VE MEHMET ŞAHİN, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINA HAYRAN KALDI


METİN EMİROĞLU, YAVUZ DONAT VE MEHMET ŞAHİN, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINA HAYRAN KALDI


“LezzetCaddesi, Konaklar ve Müzeleri Çok Beğendik”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski Milli Eğitim,Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ileSiyaset Bilimcisi Prof.Dr. Mehmet Şahin’i Çırmıktı Lezzet Caddesindeki TarihiYeşilyurt Konaklarında misafir etti.

Malatya ve Yeşilyurt’un köklü tarihi, yemekleri vegeleneksel hüviyetini yaşatmak adına farklı projelerle tarihi kimliğine yenidenkavuşan Çırmıktı Lezzet Caddesindeki yatırımlara gösterilen ilgi her geçen günartıyor.

Bazı temaslarda bulunmak amacıyla kentimize gelen eski MilliEğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donatile Siyaset Bilimcisi Prof.Dr. Mehmet Şahin’de, Yeşilyurt Belediye BaşkanıMehmet Çınar’ın daveti üzerine, Yeşilyurt’un köklü tarihini ayağa kaldırmakamacıyla hizmete sunulan konak ve müzeleri gezdiler.

Misafirlerine Malatya ve Yeşilyurt’un tarihini ve kültürünütüm boyutlarıyla anlatıp, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlarınıanlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yöresel yemekler ve tatlılarıikram etti.

Yeşilyurt Belediyesinin yatırımlarına hayran kaldığını ifadeeden Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat , “Çırmıktı’ya, Yeşilyurt’a veMalatya’ya ulusal medyada benden daha fazla gelen bir gazeteci olduğunusanmıyorum.Yıllardır geliyorum, bugün gördüm burayı tanıyamadım. Burası sınıfatlamış ve süper lige geçmiş, gerçekten Belediye Başkanımızı kutluyorum, Allahrazı olsun.Meydan düzenlemesi ve müzeleri çok beğendim. Bizde TürkBelediyeciliğinin kültür boyutu maalesef zayıftır, bazı yerlerde bunun başarılıörneklerini görüyoruz. Samsun gibi, Eskişehir gibi, Gaziantep gibi ama buradainanılmaz bir başarı gördüm, hayran kalmamak mümkün değil. Tarihi Konaklarınolduğu yerde çok fazla güzellik gördüm, bunlar güzel yatırımlar.Malatya birmüzeler kenti olmuş, Yeşilyurt Belediyesi’nin de bu alanda başarılı işleryaptığını yerinde gördüm.Türkiye’ninde, Malatya’nında ve Yeşilyurt’unda böylemüzelere ihtiyacı vardı.” diye konuştu.

Eski Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu’da,Yeşilyurt Belediyesinin örnek yatırımlarda bulunduğunu ifade ederken, “ Birçokilçemizde bu tür çalışmalar var ama en güzel Yeşilyurt’a yapılanlar olmuş. Konaklarve müzeler buranın doğasına, tarihi geçmişine çok yakışmış. Yeşilyurt’un doğalgüzellikleri ise buraya ayrı bir hava katıyor. Burada çok değerli işleryapılmış, Belediye Başkanımızı ve emek sarf eden herkesi tebrikediyorum.Malatya’ya geldiğimiz zaman buraya muhakkak geleceğiz.Yeşilyurt’lularzamanı ve mekanı çok iyi bilen insanlardır, İstanbul’un en başarılı insanları,sanayide, kültürde ve sosyal faaliyetlerde olsun Yeşilyurt’lular daimaöndedir.Yeşilyurt’umuzun en büyük özelliği çalışkan insan yetiştirmesidir. “diye konuştu.

Yeşilyurt’ta çok güzel ağırlandıklarını ifade eden SiyasetBilimcisi Prof.Dr. Mehmet Şahin’de, “ Lezzet Caddesini gezip güzel mekanlarıgörünce açıkçası nefes aldım, bu tür yatırımları bir çok kentimizde görüyoruzancak buradaki eski konaklar restore edilmiş, kentin hizmetine sunulmuş.Gündüzün sıcaklığını ve yorgunluğunu burada rahat ve güzel bir ortamdaatabiliyorsunuz. Konaklar kentin kimliğini yansıtan farklı temalı mekanlara dönüştürülmüş,çok beğendim. Malatyalıların akşamları birlikte zaman geçirebilecekleri veyadışarıdan gelenlerin Malatya konusunda fikir edinebilecekleri çok güzel bircadde olmuş. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın ve ekiplerinin ellerinesağlık.Gittiğiniz yerde yerel yemekler daha fazla dikkat çeker, ziyaretsırasında Malatya ve Yeşilyurt’un yemeklerinden tatma fırsatı da bulduk,analı-kızlı ve kiraz yaprağı sarmasını çok beğendim. Kiraz yaprağı sarmasınıilk kez yedim, Ankara’ya gittiğimizde bu yemeği mutlaka anlatacağım. “ diyekonuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, eski MilliEğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, Sabah Gazetesi Yazarı YavuzDonat ile Siyaset Bilimcisi Prof.Dr. Mehmet Şahin’e ziyaretlerinden dolayıteşekkürlerini sunup, Lezzet Caddesinin resmedildiği tabloyu hediye etti.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!