Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67096.646$

MALATYA’LI ÜNLÜ SANATÇI HALİL İBRAHİM KALAYCIOĞLU İLE FİLM YAPIMCISI AYTAÇ AĞDAĞ, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINI GEZDİ


MALATYA’LI ÜNLÜ SANATÇI HALİL İBRAHİM KALAYCIOĞLU İLE FİLM YAPIMCISI AYTAÇ AĞDAĞ, TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINI GEZDİ
“Köklü Tarihimize Yakışan Muhteşem Eserler Kazandırdık”


Malatya’lı ünlü Sanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ile filmyapımcısı Aytaç Ağdağ, Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilenrestorasyon ve dönüşüm projeleriyle Çırmıhtı’nın geleneksel hayatı ve yöresellezzetlerinin turizme kazandırılmasında önemli bir misyon üstlenen TarihiYeşilyurt Konaklarını gezdiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerineYeşilyurt’a gelerek yeni film çekimlerine başlayan Malatya’lı ünlü SanatçıHalil İbrahim Kalaycıoğlu ile film yapımcısı Aytaç Ağdağ, sırasıyla GezdikKültür Merkezi, Kültür Otağı, Mahmut-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, GastronomiKonağı, Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı ve Butik Otel’i  gezerek, sergilenen nostaljik ürünlerdenyapılan faaliyetlere kadar turizme yönelik tüm faaliyetler hakkında bilgileraldılar.

Yeşilyurt’un tarihsel ve kültürel hazinelerinin ön planaçıkartılmasını sağlayan restorasyon projeleri ve müzelerden dolayı YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Sanatçı Halil İbrahimKalaycıoğlu, “ Tarihi Yeşilyurt Konaklarındaki gerek müzeler gerekse dekonakları çok beğendim. Bu yaşıma kadar gördüğüm ender müzelerin bir arayagetirildiği çok güzel bir atmosfer oluşturulmuş. Belediye Başkanımız 340 bineyakın nüfusuyla bir kent görüntüsüne kavuşan Yeşilyurt’u müzeler kenti yapmış. BelediyeBaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerimi kutluyorum.  Böylesine özel ve değerli projelere öncülükeden, belediyenin paralarını boşa harcamayarak gelecek nesillere yönelik çokgüzel yatırımlar yapan Mehmet Çınar Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum.Allah sağlık ve afiyet nasip etsin, inşallah nasip olursa birlikte bir müzekurmayı da planlıyoruz. ” diye konuştu.

Film çekimi için geldikleri Yeşilyurt’ta bir ilklekarşılaştıklarını ifade eden film yapımcısı Aytaç Ağdağ, “Kitap yayımcılığındandolayı Türkiye’yi karış karış gezmiş birisi olarak burada bir ilklekarşılaştım.Mehmet Çınar Başkanımız ciddi projeleri hayata geçirmiş, burasısadece müze olarak düşünülüyor ama bir eğitimci olarak şunu ifade etmek isterimki; çocuklarımızın en büyük algılama sorunu her şeyin somut olmaması soyutolmasıdır.Devlet okulları ve özel okul yetkilileri burada hizmete sunulanmüzeleri ve konakları öğrencilerine gezdirirlerse hayatın nasıl somut olduğunugöstermiş olacaklardır.İleride belki teknoloji müzeleri de kurulabilir, eski veyeni kıyaslaması da yapılabilir.Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeğigeçenleri kutluyorum, tebrik ediyorum.Bununla birlikte film için bizedesteklerini esirgemeyen, sanata ve sanatçıya sahip çıkan  Sayın Başkanımıza tüm ekibim adınateşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ile film yapımcısı AytaçAğdağ’ı misafir ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar ise, “ Kurtlar Vadisi ve Kalk Gidelim gibi diziler baştaolmak üzere çok sayıda filmde rol alan değerli hemşehrimiz Halil İbrahimKalaycıoğlu ile bölgemizde yeni bir film çeken yapımcımız ve set ekibiniağırlamaktan ziyadesiyle mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Sanatçı kimliğininyanı sıra hobi olarak tarihi eserlerle ilgilendiğini öğrendiğimiz, sinemaylailgili çok değerli eserlere sahip Halil İbrahim Kalaycıoğlu abimizintecrübelerinden ve birikimlerinden bu şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Yeşilyurt’umuzdatamamlanan ve devam eden toplamda 8 adet müzemiz bulunmaktadır, bölgemizdehizmete sunduğumuz müzelerimizi değerli sanatçılarımızla gezdik, önerilerinialdık. Bizlerde bu tür eserlerimizle Yeşilyurt’umuzu dünyaya tanıtmayıhedefliyoruz. Bölgemize daha fazla turist çekebilmek için çalışmalarımıza hızverdik. Konaklarımıza ve müzelerimize gösterilecek ilgi neticesinde bir yandangastronomi kimliğimizi daha geniş kesimlere ulaştırma fırsatı yakalarken diğertaraftan geleneksel hayatımızı, yöresel eşyalarımızı ve kültürümüzü doğru vesağlıklı yatırım alanlarıyla tanıtma fırsatına kavuşmuş olacağız. Malatya’nıntarihi, sosyal, kültürel ve gastronomi yönünden zengin kimliğini dünyanın dörtbir tarafına tanıtmak ve aktarmak adına var gücümüzle çalışıyoruz.Yeşilyurt’umuzunköklü tarihine yakışan muhteşem eserleri hemşehrilerimizle buluşturmaktan büyükbir onur duymaktayız. El birliğiyle bu yatırımların sayısını artırıpYeşilyurt’un tüm zenginliklerini dünyanın dört bir tarafına taşıyacağız.” diyekonuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gezi sonundaSanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ile film yapımcısı Aytaç Ağdağ’a tablo vekayısı paketi hediye etti.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!