MALATYA’LI ÇOCUKLARDAN İZMİR’DEKİ DEPREMZEDE AKRANLARINA DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR

MALATYA’LI ÇOCUKLARDAN İZMİR’DEKİ DEPREMZEDE AKRANLARINA DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR
“BirlikteOlunca Sarılıyor Yaralar”
Yeşilyurt Belediyesinin İzmir’e gönderdiği ‘Yeşilyurt’tanİzmir’li Kardeşlerimize Sevgi Kervanı’ isimli yardım tırında, 24 Ocak depreminiyaşayan Malatya’lı çocukların kaleme aldıkları mektuplar ve oyuncaklarda yeralırken, yazılan mektuplar hem duygulandırdı, hem de Türkiye’deki birlik veberaberliği bir kez daha gözler önüne serdi.
DEPREMZEDE ÇOCUKLARARASINDA DUYGUSAL BİR BAĞ OLUŞTU
Yeşilyurt Belediyesinin İzmir’deki depremzedeler içinbaşlattığı yardım kampanyasında hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan 10ton gıda ile 500 battaniyeden oluşan ‘Yeşilyurt’tan İzmir’li KardeşlerimizeSevgi Kervanı’ isimli yardım tırı, İzmir’e ulaşırken, koliler içerisinde yeralan mektuplar ise depremi bire bir yaşayan çocuklar arasında duygusal bir bağoluşturdu.
MALATYA DEPREMİNİYAŞADILAR, İZMİR’DEKİ AKRANLARINA DESTEK OLDULAR
24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesiolup, Malatya’da da ciddi seviyede hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depremdenetkilenen Malatyalı çocuklar, depremin vurduğu İzmir'deki akranlarına duygudolu mektuplar yazdı ve oyuncaklar gönderdi.
Yardımlar arasında bulunan mektuplar, okuyanları hem duygulandırıyorhem de Türk halkının birlik ve beraberliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
“BURADAN HEPİNİZESARILIYOR VE DUA EDİYORUZ”
Elif Ceylin Açıkgöz'ün yazdığı ve "Sevgiliarkadaşım" sözüyle başlayan mektupta duygu dolu ifadeler bulunuyor.
Depremzede çocuğun yazdığı mektupta, "Sana arkadaşımdiyorum çünkü adını bilmiyorum, seninle birlikte depremin acısını yüreğimdehissettim. O korkunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu mektubu sanaMalatya'dan yazıyorum. Yaklaşık 9 ay önce aynı korkuları bizde yaşadık.Birlikte olunca sarılıyor yaralar, sarılmayan yaralar da zamana bırakılıyor.Umarım size gönderilen yardımlar yaralarını az da olsa sarar. Zaman yaşadığımıztüm kötü anıları siler. Ruhunuzun yaralarının sarılması ve iyileşmesi isehepimizin tek duası, gönlümüzdesiniz. Buradan hepinize sarılıyor ve duaediyoruz. Geçmiş olsun. Malatya'dan aileniz..." ifadeleri yer alıyor.
“SİZ YETER KİUMUDUNUZU YİTİRMEYİN”
İpek Öztürk de mektubunda "Sevgili İzmirliler,diyeceklerime başlamadan önce hepinize geçmiş olsun. Yaşadığınız deprem ufakbir şey değil. Düşünsenize üstünüzde ne kadar ağırlık var. Küçücük bir yerdesıkışmış, öyle bir ışık bekliyorsunuz. Siz yeter ki umudunuzu yitirmeyin çünküher zaman umut vardır. Bir daha böyle bir olay yaşamayız." ifadeleriyleduygularını dile getiriyor.
"ORADAKİÇOCUKLARI EN İYİ BURADAKİ ÇOCUKLAR ANLIYOR"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise yaptığıaçıklamada, İzmirlilerin yaşadıklarını en iyi kendilerinin anladığını söyledi.
Başlattıkları kampanyaya vatandaşların gıda ve battaniyeyardımında bulunduğunu belirten Başkan Çınar, çocukların da yazdıkları mektupve gönderdikleri oyuncaklarla destek olduğunu ifade etti.
Kendilerinin de benzer bir süreç yaşadığını dile getiren BaşkanÇınar, "Oradaki çocukların yaşadığı sıkıntıları en iyi buradaki çocuklaranlıyor. Biz bu süreci yaşadık ve Malatya'da aynı sıkıntıları, yıkıntılarıgördük ve halen depremin Malatya'daki etkiyi atlatamazken İzmirlileri bizimgibi görünce çok duygulandık ve etkilendik. Malatyalı çocuklar İzmir'dekiakranlarına evlerinde oyuncaklar hazırlayıp, mektuplar yazdı. Buradangönderilen mektuplar ve oyuncaklarla İzmirli çocukların da yanındayız.Kardeşlerimizi acısını paylaşıyoruz. İnşallah yaşanılan sıkıntıyı en az şekildeatlatırlar ve tekrar o güzel günlere dönerler. Gerçekten tarifi zor bir acı.114 can kaybettik, çok sayıda da yaralı var. Tedavileri süreci devam edenkardeşlerimiz var. Aralarında çocuklar da var. Çocuklarımız oradaki çocuklarınacısını paylaşıp onlara mektup göndererek duygularını ifade etmiş oldular.Rabbim bir daha bizleri, ülkemizi, milletimizi bu afetlerden korusun."diye konuştu.
Malatyalı çocukların mektubun yanı sıra kendi oyuncaklarınıda İzmirli akranlarına gönderdiğini anlatan Başkan Çınar, "Çocuklarımızbulabildiği, önemsediği, harçlıklarıyla aldıkları oyuncakları toplamışlar.Uğurladığımız yardım tırında çocuklarımız için özel bir bölüm ayırdık. Onlarınemanetleri yerine ulaştıracağız." dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.