2024 ak parti
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    9721.06
  • BTC
    66593.15$

Malatya Kent Konseyi, Dünya Mirasında Emeği Geçenlere Teşekkür Etti


Malatya Kent Konseyi, Dünya Mirasında Emeği Geçenlere Teşekkür Etti


Arslantepe Höyüğü 44.Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla UNESCO Dünya Miras Listesi'negirmesi Malatya’da büyük bir sevinçle karşılandı. MalatyaKent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve Şehir Gönüllüleri Meclisi Danışma Kuruluüyeleri UNESCO Dünya Mirası Listesine eklenen “Arslantepe Höyüğü”nü gezdiler.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av.Abdulkadir Artan, Arslantepe Höyüğü hakkında katılımcılara tarihi bilgileraktardı. Fransızların ve İtalyanların yapmış olduğu kazı çalışmalarına dadeğinen Artan, “UNESCO sürecine gelişinde İtalyanların etkisi çok büyükolmuştur” dedi. Artan, Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya Mirası Listesinekabulüne kadar olan süreçte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı SelahattinGürkan’ın çok büyük katkısı olduğunu, bu sürecin Battalgazi BelediyesiBaşkanlığı döneminde başladığını ifade ederek Kent Konseyi olarak teşekküretti. Melita’dan Battalgazi’ye kültür sanat ekinliklerinin aslında bu sürecinstratejik bir parçası olduğunu belirten Artan, Aslantepe’nin 2004 yılı veakabinde 2014 yılında UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi’ne alınması ile bugünnihai hedefe ulaşmış bulunmaktayız. Bunun için başta Malatya BüyükşehirBelediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese Malatya Kent Konseyi olarakteşekkür ediyoruz.

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası ÇalışmaGrubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Arslantepe Höyüğünün tarihsel süreçlerindenbahsederek, M.Ö 3000’li yıllarda devlet teşkilatının şekillenmiş olduğu bölgeolmasından dolayı Arslantepe Höyüğü’nün Anadolu topraklarında ön planaçıktığını belirtti. Toğrulca, Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya MirasıListesine kabulüne katkısı olan herkese teşekkür etti.

Malatya İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü GülhanHaliloğlu, Arslantepe Höyüğünü bir yaşam merkezi olarak değil bir hayat merkeziolarak görülmesi gerektiğini, UNESCO süreci ile birlikte Aslantepe’nin baştakentimize ve tüm insanlığa sosyal, kültürel ve tarihsel manada değer katacağınainandığını buna ön ayak olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Gezi programına katılan Kent Konseyi YürütmeKurulu üyeleri ve Şehir Gönüllüleri Meclisi Danışma Kurulu üyeleri programdanduydukları memnuniyeti dile getirerek, Malatya Kent Konseyi’ne teşekkürettiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!