Malatya
09 Ağustos, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    40.71
  • EURO
    47.44
  • ALTIN
    4441.4
  • BIST
    10.956
  • BTC
    116584.53$

Kernek Meydanında yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan


Kernek Meydanında yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan


“KERNEK MEYDANI MALATYA’NIN BELLEĞİ VE HAFIZASIDIR”

 

Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan, Kernek Meydanı’nı aslına uygun bir şekilde yeniden inşaetmek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafındanKernek Meydanı Altyapı ve Taşkın Koruma Rehabilitasyon Yapım İşi kapsamındaçalışmalar devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı alanda 2 binmetrelik isale hattı ve 400 tonluk su deposu yapıldı. 23 bin metreküp kazınınyapıldığı alanda, 130 metrelik derme kanalı yenilendi. Kernek meydanıçalışmaları kapsamında biriktirme havuzu çalışmaları ve üst yapı çalışmalarısürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yıkımıgerçekleştirilen 20 bağımsız bölümün hafriyat kaldırma çalışmalarına devamediliyor. Kernek Meydanında yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan’ainceleme gezisinde MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Genel Sekreter Yardımcılarıve ilgili müellif firma yetkilileri eşlik etti.

Kernek meydanında yapılançalışmalarla ilgili bilgiler veren GenelSekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kernek Meydanı düzenlemesi kapsamındakentsel dönüşüm alanında kalan 20 adet bağımsız bölümün yıkım işlemlerigerçekleştirildi ve çalışma alanımıza dâhil edildi. Kernek Meydanına dâhiledilen alanlarla birlikte alanımız 16 bin m2 olacak. Kernek Meydanında da yeşilalanımız genişleyecek” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert ise, “Bağımsız bölüm olarak 20 binayıkımı gerçekleştirildi. Yıkım alanlarımızı toparlıyoruz. Park Bahçeler DaireBaşkanlığımız yeşil alan çalışmalarımızı yapıyor. Çalışmalarımızı en kısasürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Malatya denilince akla KernekMeydanı’nın geldiğini ve Kernek meydanını aslına uygun bir şekilde yenidendüzenlediklerini dile getiren BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kernek Malatya ile özdeşleşmiş,türkülere, şiirlere konu olmuş ve Malatya’nın belleği, hafızası olarakdeğerlendirildiğinde Kernek Meydanı, Kernek gençleri ve buradaki yaşanmışlıklarMalatya’nın hafızasında dinamik olarak kalmaktadır. Kernek meydanının aslınauygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu. Özellikle kaybolan suyun ortayaçıkarılması noktasında arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Suyun bir kısmıKernek meydanında bir kısmının da diğer yerlerde kullanılmak üzere gerekliçalışmalar tamamlandı.

Şu anda havuz çalışmaları devamediyor. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Kernek Meydanının açılışınıgerçekleştirmek için arkadaşlarımız çalışmalarını planlıyorlar. Kernek meydanıalanımızın sağ bölümünde kalan 20 bağımsız bölümün kamulaştırılması noktasındabelediyemiz yoğun bir çalışma yaptı. Bağımsız bölümlerin hepsi yıkıldı.Yapacağımız çalışmalarla birlikte Kernek Meydanı aslına uygun bir şekildeortaya çıkarılmıştır. Çalışmalarımızın hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasınıtemenni ediyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!