Kent Müzesi’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım

MALATYA TARİHİ AÇISINDAN GÜZEL BİRMEKÂN OLUŞTURULMUŞ
25’inci Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinliklerive Kayısı Festivaline katılmak üzere ilimize gelen son Başbakan, AK Parti GenelBaşkan Vekili ve aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı AK Sakallılar KonseyiBaşkanı Binali Yıldırım Kent Müzesini gezdi.
AK Parti Genel Başkan Vekili BinaliYıldırım’ın Kent Müzesi gezisine, AK Parti MKYK Üyesi Malatya MilletvekilleriÖznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Çakır ve HakanKahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı TümgeneralSelami Arslan, AK Parti ve MHP İl Başkanları ile kalabalık bir heyet katıldı.
Kent Müzesi’nin yapılışından günümüze kadarolan tarihi süreci hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Önceki yıllardaaskerlik şubesi olarak kullanılan yapı, 1893 yılında yapılmış Genç Osmanlıdönemi eserlerindendir. Malatya tarihini, kültürünü ve kimliğinin tanıtımındamüzelerin önemi büyüktür. Bu anlamda kentimizdeki kültür yapılarına büyük önemvermekteyiz” dedi.
Kent Müzesi’ni çok beğendiğini belirten AKParti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise, “Müze gerçekten çok güzel birşekilde dizayn edilmiş. Geçmişten günümüze bütün objeler bu müzede bir arada.Malatya’nın hafızası bu müzede dile gelmiş gibi. Geçmişte kullanılan birçokeşya burada muhafaza edilmiş. Malatya ve turizmi açısından çok güzel bir mekânoluşturulmuş” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.