2024 ak parti
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2426.0
  • BIST
    10000.38
  • BTC
    61952.91$

KAYMAKAM GÜLENÇ İLE BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KÜLTÜR VE SANAT KURSLARINI ZİYARET ETTİ


KAYMAKAM GÜLENÇ İLE BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KÜLTÜR VE SANAT KURSLARINI ZİYARET ETTİ
“Yeşilyurt’un Sanatsal Kimliğini Güçlendiriyoruz”


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçe genelindeaçtığımız eğitim merkezlerimizde ki faaliyetlerin yanı sıra Yeşilyurt KentKonseyi tarafından başlatılan kültür ve sanat kurslarıyla, Yeşilyurt’unsanatsal kimliğini güçlendiriyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar ve AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav,Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından açılan kültür ve sanat kurslarını ziyaretederek, verilen eğitimleri yerinde takip ettiler.

Kent sakinlerinin sosyal yaşam seviyelerini artıracaksanatsal ve kültürel projelerinin sayısını artırdıklarını ifade eden YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesinde açılan gitar,piyano ve bağlama kurslarıyla ilçenin sanatsal hüviyetine güzel değerlerkazandırdıklarını söyledi.

Yeşilyurt Kent Konseyinin yeni projeleriyle ilçenin kültürelve eğitim hayatına zenginlik katmaya devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt BelediyeBaşkanı Mehmet Çınar, “ İlçe genelinde hizmete sunduğumuz kültür ve sanatmerkezlerimizde açtığımız meslek edindirme kurslarımızın yanı sıra Kent Konseyibünyesinde faaliyete sunulan sanatsal kurslarımızla, yaşanan pandemi dönemindenormal hayat şartları kısıtlanan her yaştan vatandaşımıza moral ve motivasyonaşılamaya çalışıyoruz. Pandemi kurallarının üst seviyede uygulandığı,sınırlısayıda kursiyerin alındığı kurslarımızla eğitim faaliyetlerimizi aksatmadansürdürmekteyiz. İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezimizin de destek verdiğikurslarımıza gösterilen ilgi ise bizi mutlu etmektedir. Geçen yıl 40’ınüzerinde kurs açmıştık, bu yılda bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızınrahatlıkla ulaşabileceği noktalarda hizmete sunduğumuz Yeşilkonaklar, GençlikMerkezleri, Kültür ve Sanat Merkezlerimizde açtığımız kurslarla her yaştan vatandaşımızınsanatsal yönünü ortaya çıkarmaya, yeteneklerini geliştirmelerine fırsattanıyoruz.Kursiyerlerimiz, usta öğreticiler tarafından verilen kurslardazamanını kaliteli bir şekilde geçiriyor.Sanatsal yönden kendisini geliştirmekisteyen herkese kapılarımız sonuna açıktır.Özellikle gençlerimizin, gitar,bağlama ve piyano gibi sanatsal kurslarımıza ilgi duymaları ve katılmaları biziziyadesiyle memnun etmektedir.Gençlerimizi iyiye, doğruya ve güzel bir hayatayönlendiriyoruz.Çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda sanata ilgiduyması onların gelecekteki hayatlarına pozitif yansıyacaktır, hayata dahagüzel bakacaklar, derslerinde inşallah daha başarılı olacaklar. Kariyerplanlaması yapan her gencimizin mutlaka sanat veya spor alanında faaliyetteolması gerekiyor. Gençlerimizin sosyal yönünü ne kadar güçlü tutarsak onların gelecekhayatlarına da o denli güzel katkılar yapmış oluruz. Kent Konseyinde kibağlama, gitar ve piyano kurslarına katılan gençlerimizin heyecanı, öğrenmeistekleri ve gayretleri ise hepimizi mutlu etmekte, gururlandırmaktadır. Gençlikve spor yılı olarak ilan ettiğimiz 2021 yılı içerisinde etkinliklerimize aravermeden devam edeceğiz. Gençlerimize ne kadar hizmet etsek azdır, onlarayapılan yatırımların karşılığını ilerleyen zamanlarda mutlaka alacağız,meyvelerini toplayacağız. Şehrimizi ve memleketimizi ilerleyen dönemlerdetemsil edecek olan gençlerimiz bizim her şeyimiz ve olmazsa olmazımızdır.Dinamik, sağlıklı ve geleceğe umutla bakan, her alanda iyi yetişen ve kendisinigeliştiren bir gençlik için yatırımlarımıza ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Kurslarımızave etkinliklerimize katılan tüm gençlerimize başarılar diliyorum. ” diyekonuştu. 

Düzenlenen kurslardan dolayı Yeşilyurt Kent Konseyini tebrikeden Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ise, “ Sosyal ve kültürel kurslarlagençlerimizin eğitim hayatlarının zenginleşmesini sağlayan Yeşilyurt KentKonseyi, bizleri ve vatandaşlarımızı gururlandıran faaliyetlerdebulunuyor.  Bu tür hizmetleri halkaulaştıran herkesi kutluyorum. Sanat, bir ülkenin ve milletin candamarıdır.Sanatsal faaliyetlerin anlatılması ve aktarılması bakımındangerçekleşen bu tür hizmetler çok değerlidir.Çocuklarımıza sanatın tümyönleriyle öğretilmesi bu açıdan çok kıymetli ve anlamlıdır.Çocuklarımızısanata yönlendiren ve kurslara katılmalarını teşvik eden ailelerimizi de ayrıcakutluyorum.” diye konuştu.

‘Kültür ve Sanat Kursu’ kapsamında açılan bağlama ve piyonakursuna katılan kursiyerler, müzik dinletileriyle ziyarete katılanlarıntakdirini topladılar.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!