2024 ak parti
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

İnönü Kapalı Çarşı Esnafıyla bir araya gelen Başkan Gürkan


İnönü Kapalı Çarşı Esnafıyla bir araya gelen Başkan Gürkan


ÇARŞI ESNAFINDAKİ KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA EN ÜST SEVİYEDE TEMAYÜZ ETMEKTE

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan KapalıÇarşı esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Çarşı esnafının istek ve taleplerinidinleyen Başkan Gürkan,”Malatya’nın eski esnaf kültürünü burada yaşanmışlığını ve yaşatıldığını gördüm”dedi.

Kendilerinikırmayarak davetlerini kabul eden Başkan Gürkan’a teşekkür eden Kapalı Çarşı Sosyal Dayanışma veYardımlaşma Derneği Başkanı Saim Güntan, “Her türlü övgüye layık, gururdanuzak dertlilerin derdini dert edinen sorun çözen ufku açık Malatyalıların gururabidesi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’aDerneğimize ve Çarşımıza hoş geldiniz diyorum. Beraber çalıştığınız ekibinizide saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz bizi onurlandırdınız”dedi.

Kapalı Çarşı Esnaflarından OkayDemirhan, “Türkiye’ninen eski AVM’sine hoş geldiniz. Sayın Belediye Başkanımızla 2014-2019 yıllarıarasında çalışma şerefine nail oldum. 37 Meclis Üyesi arkadaşımız vardı. 36 AKParti 1 CHP şunu övünerek söylüyorum bizim meclis kararlarımız oy çokluğuyladeğil oy birliğiyle alınmıştır. Bunun altında yatan gerçek şudur aynı dilikonuşan insanlar değil aynı duyguları paylaşan insanlar anlaşır. Bizim ortakduygularımız vardı, bizim paydaşımız vardı. Bizim ortak duygumuz Malatya’ya hizmetve Malatya sevdasıydı. Taptuk Emre ne diyor ‘Aşk ile yürüyen sırtında dünyayıtaşır. Aşk olmadan yürüyen ise beden diye bir ceset taşır’ bütün mesele budur.Aşk ile yürümek, aşk ile koşmak ve aşk ile hizmet etmektir. Sayın Başkanımız,Malatya’da sosyal entegrasyonu sağladınız bu çok önemli. Malatya Türkiyesiyasetine yön veren bir il. İki Cumhurbaşkanı çıkarmış kozmopolit bir il. Hertürlü görüşten insan var farklılıklar var, farklı sesler ve çok seslilik var.Farklı görüşleri alternatif görüş olarak kabul edip istişare edip ortak akıllahareket etmek gerekir. Sayın Başkanım siz bunu başardınız. Ortak akılla hareketettiniz, danışma toplantıları yaptınız. Kentte barış ve huzur ortamınısağladınız. Malatya Büyükşehir Belediyesini baba ocağından sonrasığınılabilecek güvenilir ikinci bir yuva haline getirdiniz. Son olarak dagönül siyaseti yaptınız. Bu çok önemlidir. İnsanların gönlüne dokunursanız onlarınsevgisini ve saygısını kazanırsınız. Malatya halkına değer verdiniz,yücelttiniz. İnsanlara değerli olduğunu hissettirmek gönül inceliğidir bunubaşardınız. Hizmet noktasına gelince dün imkânsız olarak görünenler bugünbaşarı ile sonuçlanmıştır. Bunun altında yatan gerçek imkânsızı istersenmükemmeli yaşarsın, eyer samimi olursan, dürüst olursan, çalışkan olursan enbüyük yardımcın Allah olur ve imkânsızlar sende imkân olur. Sevgili Başkanımtüm bu hizmetler başarıyı doğurur. Başarı seni sevmeyeni çok üzer, başarılıolmanın en kötü yanı mutluluğunuza ortak olan insanları bulamazsınız. Malatyahalkı veraset sahibidir vefalı insanların şehridir, seçkin insanların şehri.Malatya halkı sizin başarılarınızı takdir ediyor, mutluluğunuzu canı gönüldenpaylaşıyor” şeklinde konuştu.

Gürkan: Esnaf Kültürünün buradayaşatıldığını gördüm

Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “İnönü KapalıÇarşı esnafımızda Malatya’nın hasbiliğini gördüm. Malatya’nın eski esnafkültürünü burada yaşanmışlığını ve yaşatıldığını gördüm. İnsanlar bazen içindebulunduğu deryanın farkında olmayabilirler. Burada sevgi, barış, saygı ve AhiEvran kültürünün en yüksek şekilde temayüz ettiği bu çarşıda esnaflarınkaynaşmasını, dayanışmasını gördüm. Malatya’da çok sayıda iş hanı var. Amaburası kadar temiz, tertipli, düzenli ve sıkıntılarını ortak değerlendiren,sevinçlerini ortak paylaşan insanlar bulunmakta. Mahallelik kültürü diye tabirettiğimiz gerçekte budur. Şehrimizin huzur ve barışı için çalışan kanaatönderlerimiz var. Şehrimizin geleceği ve huzuru için, evlatlarımızınçocuklarımızın geleceği için bunlara saygı duymamız gerekir. Bizleri böylegüzel bir ortamda bir araya getiren değerli Saim ağabeyimize ve Hacıağabeyimize siz kapalı çarşı esnaflarımıza teşekkür ediyoruz.

50 Senelikbir yapı olmasına rağmen yeni yapılmış bir bina hüviyetinde. Bu yapıyı böylegüzel korumanızdan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de 50senelik bir yapı olup da böyle temiz olan hiçbir yer yoktur. Buda şunugösteriyor buradaki esnaf ve yönetici arkadaşlarımızın gösterdiğihassasiyettir. Çarşı esnafındaki kaynaşma ve dayanışma en üst seviyede temayüzetmekte. Bu birlikteliği sağlayan Saim ağabeyimize ve Hacı ağabeyimize çokteşekkür ediyorum. Esnaflarımıza bol ve helal kazançlar temenni ediyorum”ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!